12 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

ENGELLERİ “ŞİİR” KİTABIYLA AŞTI

Sakarya’da doğum sırasında oksijensiz kaldığı için bedensel engelli olarak dünyaya gelen ve engeli fazla olduğu gerekçesiyle okula alınmayan Ömer Alikılıç, özel klavye ile yazdığı şiirlerini ‘Saklı Sızım’ isimli kitabında topladı.

SAKARYA’DA doğum sırasında oksijensiz kaldığı için bedensel engelli olarak dünyaya gelen ve engeli fazla olduğu gerekçesiyle okula alınmayan Ömer Alikılıç (22), özel klavye ile yazdığı şiirlerini ‘Saklı Sızım’ isimli kitabında topladı.

Yürüyemeyen ve konuşamayan Ömer Alikılıç, ilkokul döneminde başvurduğu okullara engelli olduğu gerekçesiyle alınmadı. Marmara Depremi’nde ailesiyle birlikte enkaz altında kalan ve bir kardeşini kaybeden Alikılıç, okuma yazmayı ailesinden öğrendi. Özel bir rehabilitasyon merkezinde bilgisayar kullanmayı öğrenen Alikılıç, özlemlerini ve dugularını özel bir klavye aracılığıyla yazdığı şiirlere döktü. Hayatındaki bütün olumsuzluklara rağmen hayata tutunan Alikılıç, yazdığı 50 şiiri ‘saklı sızım’ isimli kitabında topladı.

Engelli şair Ali Kılıç, şiir kitabını AFA Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle tanıttı. Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, alt kademe belediyelerin başkanları, Alikılıç’ın annesi, babası, kardeşi ve yakınlarının katıldığı törende, Alikılıç’ın hayatını anlatan slayt gösterisi törene katılanları ağlattı.

Engelli şairin annesi ve bir çok kadın, slayt gösterimi sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Törende konuşan baba Mustafa Alikılıç, oğlunun engellerine karşın çok sosyal ve aktif biri olduğunu söyledi. Engelli çocuk sahibi olmanın çok zor bir şey olduğunu belirten Alikılıç, “Engelli çocuk sahibi olmak başta bilmediğim bir şeydi, çok zordu. Ancak onunla çok şey öğrendim. Baştan zekâ problemi olabileceği de söylendi. Allah’a şükür böyle bir problemimiz olmadı. Her verdiğimizi aldı. Yaşıtları gibi okuma yazmayı öğrendi. Özel bir bilgisayar programı sayesinde yazabiliyor. Onunla birlikte herkese ve dünyaya açılabiliyor. Çok güzel yazılar yazmaya ve bu yazıları arkadaşlarıyla paylaşmaya başladı” dedi.

“İlk yola çıktığımızda Ömer’le bu noktaya kadar geleceğimizi bilmiyordum” diyen baba Alikılıç, şunları söyledi: “Ömer, okumayı yazmayı öğrendikten sonra devamında duygusallaştı ve 19 yaşında şiir yazmaya başladı. Okuma yazmaya başlayınca böyle bir şey yapacağı aklımıza bile gelmezdi. Çok gözlemci, etrafıyla ilgili ve araştıran bir çocuk. Duygularını şiirlere döküyor. Bu şiirleri engelli portallarında yayınlıyor. Yazdığı şiirleri saklayarak kitaba dönüştürdük. Ömer, engelli ailelerine örnek oldu. Engellilerle birlikte yaşamayı hep birlikte öğrenelim.”

Tören sırasında duygulanan anne Semiha Alikılıç ise “Çok mutluyum. Yüreği yerine oturdu. Hep huzursuzdu. Olacak mı? Olmayacak mı? Hep tereddüt içindeydi” şeklinde konuştu.

12.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ENGELLERİ “ŞİİR” KİTABIYLA AŞTI

  İTO 15 tarihi çeşmeden su akıtacak

  Ahmet Kabaklı anıldı

  Üniversiteli ve liseli gençlerin Yalova buluşması

  TYB İstanbul Şubesi 9. Genel Kurulu yapıldı

  Kardeş Türküler Kültür Üniversitesinde

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl