12 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Güneş’li Trabzon kaybetmeyi unuttu

TRABZONSPOR, Hugo Broos ile yaşadığı kötü günleri Şenol Güneş’in dönemsiyle geride bıraktı. Bordo-mavili kulübe tekrar dönmesiyle camiaya olumlu bir atmosfer ve hava kazandıran Güneş, hem saha içinde hem de saha dışında yaptığı hamlelerle taraftarının yüzünü güldürüyor.

Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor, teknik direktör Şenol Güneş’in göreve gelmesiyle birlikte 2010 yılında oynadığı tüm resmi maçlarda yenilgi yüzü görmedi. Ligde ve kupada fırtına gibi esmeye devam eden Bordo-mavili takım, komşu il Rize’de İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı rövanş maçını 1-0 kazanarak yarı finale yükselmeyi başardı.

Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor, Şenol Güneş’in gelmesiyle birlikte gol yollarında da etkili oldu. Bordo-mavili takım ligin ilk yarısında oynadığı 17 lig ve 2’de Avrupa Kupası maçında 32 gol atarken kalesinde ise 24 gol görmüştü. Bordo-mavili takım ligin ikinci yarısında oynadığı 3 lig ve 5 Ziraat Türkiye Kupası maçında 20 gol atarken kalesinde ise 4 gol gördü.

GÖZLER BURSA MAÇINA ÇEVRİLDİ

ZİRAAT Türkiye Kupası’nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u deplasmanda 1-1 biten maçın rövanşında 1-0 yenerek yarı finale yükselen Trabzonspor’da, gözler 15 Şubat Pazartesi günü deplasmanda Bursaspor ile yapılacak maça çevrildi. Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde, yeni yılda lig ve kupada yaptığı toplam 8 resmi maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik alarak başarılı bir performans ortaya koyan bordo-mavililer, bu performansını Bursaspor karşısında da sürdürmek istiyor. Ligin ikinci yarısında sahasında Sivasspor’u 3-1, deplasmanda Diyarbakırspor’u 2-1, sahasında bakım çalışmaları nedeniyle İstanbul’da da Manisaspor’u 3-0 yenerek art arda 3 haftayı galibiyetle kapatan Trabzonspor, Bursaspor’u da yenmesi halinde bu sezon ilk kez 4 maç üst üste kazanmış olacak. Antalyaspor ile eşleşen Trabzonspor’da, teknik direktör Şenol Güneş, kupayı kazanmak için önlerindeki engelleri geçmek istediklerini, rakibin önemli ya da önemsizinin kalmadığını belirtti.

12.02.2010


 

Şubat Cimbom’a yaramadı

FUTBOLDA ikinci yarıya büyük umutlarla ve 5 kupa hedefiyle başlayan Galatararay’a Şubat ayı yaramadı.

Sarı-kırmızılılar, bu ay oynadıkları maçlarda şimdiye kadar istenilen sonuçları alamazken, hedeflerden biri olan Ziraat Türkiye Kupası’na da veda etti. Şubat ayına Ziraat Türkiye Kupası’na Antalyaspor karşısında deplasmanda alınan 2-1’lik mağlubiyet ile başlayan Galatasaray, ardından ligde 10 kişi kalan Kayserispor ile oynadığı maçta, sahadan 0-0’lık beraberlikle ayrılarak zirve yarışında öne geçme fırsatını kullanamadı. Galatasaray, önceki gün oynanan maçta da Antalyaspor’u 3-2 yenmesine rağmen, Ziraat Türkiye Kupası’na çeyrek finalde veda ederken, hedeflenen kupa sayısı da 4’e düşmüş oldu.

SEYRANTEPE'DE İNŞAAT DURMAYACAK

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe Stadı projesiyle ilgili olarak, ‘’imar planının iptal edilmesi, ruhsatın iptal edilmesi anlamına gelmez’’ dedi. Bayraktar, kabası bittiği için inşaatın durdurulmasının mümkün olmadığını, Danıştayın TMMOB Mimarlar Odasının başvurusu üzerine 2007 imar planını iptal ettiğini, 2008’de yeni imar planı yapıldığını bildirdi. İnşaatın 2008 imar planı üzerine yapıldığını bildiren Bayraktar, şunları söyledi: ‘’Kabası bittiği için plan iptali ruhsat iptali anlamına gelmez. İnşaata başlamasaydık temel aşamasında olsaydık neyse. Kaba inşaatı bitti. Artık tefriş aşamasına geçtiği için plan iptali inşaatı durdurmayı gerektirmez.’’ Proje değişikliği sebebiyle inşaatı üstlenen Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Uzunlar İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş’nin sorun çıkarmasının söz konusu olamayacağını ifade eden Bayraktar, ‘’Parayı veren biziz, bizim inisiyatifimiz Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün inisiyatifi doğrultusunda proje uygulanır. Bir sorun çıkarılması söz konusu olamaz. Parayı biz veriyoruz’’ dedi.

12.02.2010


 

Aklı İngiltere’de

FİLDİŞİ Sahili Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası’na katılan ancak takımı elenmesine karşın kupadan geç dönen ve son dönemde de formsuzluğuyla dikkat çeken Galatasaray’ın yıldızı Abdul Kader Keita, Premier Lig’de futbol oynamak istediğini açıkladı.

Keita, Everton’ın kendisini istediğini bildiğini ve hayalinin bir gün Premier Lig’de top koşturmak olduğunu söyledi. Haber portalı skysports.com’a açıklamalarda bulunan Keita, Everton iddialarıyla ilgili olarak, “Geçtiğimiz sezon da benimle ilgilenmişlerdi. Premier Lig’i seviyorum ve orada oynayan birçok arkadaşım var” dedi.

Sarı-kırmızılı forma altında 19 maçta, 6 gol kaydeden Keita, Fildişi Sahili Milli Takımı’nın Afrika Uluslar Kupası’na çeyrek finalde veda etmesiyle ilgili olarak ise takım arkadaşlarını suçlayarak, “Çeyrek finalde elenmemiz beni hayal kırıklığına uğrattı. Aynada kendimize bakmak zorundayız. Ben bu turnuvada kendi adıma her şeyi yaptığıma inanıyorum ancak diğer takım arkadaşlarım için bunu söyleyemem. Arkadaşlarımızla tekrar bir araya gelip Dünya Kupası’nda ulusumuz için oynamalıyız” dedi. Afrika Uluslar Kupası’ndan geç döndüğü için eleştirilerin hedef noktası olan Keita, son dönemde de formsuzluğuyla dikkat çekiyordu. Fildişi Sahilli oyuncu özellikle önceki gece Antalyaspor’la oynanan ve Galatasaray’ın elendiği Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında kötü oyunuyla taraftarlara saç baş yoldurtmuştu.

12.02.2010


 

Mutu’ya Devler Ligi yasak

GEÇTİĞİMİZ günlerde yeniden doping yaptığı ortaya çıkan Fiorentina’nın Romanyalı yıldızı Adrian Mutu’nun şampiyonlar liginde oynaması yasaklandı.

UEFA’nın resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, Bayern Münih’le gelecek hafta oynanacak şampiyonlar ligi maçında Adrian Mutu’nun Fiorentina formasını giyemeyeceği belirtildi. Futbolcuya İtalya Antidoping Kurumu’nun 29 Ocak’ta getirdiği yasağın hatırlatıldığı açıklamada, ‘FIFA Disiplin Komitesi’nin 3 Şubat’taki toplantısında bu yasağın uluslararası alana genişletilmesine karar verilmiştir.’ denildi. Mutu’nun yasaklılık süresinin, federal mahkemenin kararı ve bu karara yapılacak itirazın sonuca bağlanmasına bağlı olduğu vurgulandı. Bayern Münih ile Fiorentina arasındaki Şampiyonlar Ligi üçüncü tur maçı 17 Şubat’ta saat 21.45’te oynanacak.

12.02.2010


 

Mourinho: Chelsea hâlâ benim taktiğimle oynuyor

İNTER Teknik Direktörü Jose Mourinho (47), Şampiyonlar Ligi 2. turunda karşılaşacakları eski takımı Chelsea’nin ‘’hala kendisinin taktikleriyle oynadığını’’ söyledi.

20042007 yılları arasında Chelsea’yi çalıştıran Portekizli Mourinho, UEFA’nın resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, ‘’Chelsea benim için sır değil, maçtan önce ısınırken bile benim dönemimdeki gibi ısınıyorlar. Duran toplarda da benim dönemimdeki gibi pozisyon alıyorlar’’ dedi. Chelsea’nin bazen 442 elmas düzeniyle, bazen de 433 oynadığını belirten Mourinho, ‘’Ben de Chelsea’deyken aynı taktiklerle oynardım’’ diye konuştu. Mourinho, ‘’Chelsea benim için sırları olan bir takım değil. Aynı zamanda ben de onlar için sır değilim. Benim için de onlar için de kolay olacak’’ ifadesini kullandı.

12.02.2010


 

Almanya Kupasında yarı finalistler belli oldu

ALMANYA Kupası’nda oynanan çeyrek final karşılaşmalarından sonra Werder Bremen, FC Augsburg, Bayern Münih ve Schalke 04 yarı finale yükseldi.

Werder Bremen, çeyrek finalde sahasında Hoffenheim’i 2-1 yenerek bir üst tura çıktı. Schalke 04, deplasmanda oynadığı karşılaşmada Alman 3. Lig takımlarından VfL Osnabrück’ü, Kevin Kuranyi’nin golüyle 1-0 yendi ve yarı finale adını yazdırdı. Bayern Münih, sahasında ikinci lig takımı Greuter Fürth’ü 6-2’lik bir skorla yendi. Bu karşılaşmada milli futbolcu Hamit Altıntop, 73. dakikada Franck Ribery’nin yerine oyuna dahil oldu. İkinci Lig takımı FC Augsburg, sahasında Alman Birinci Ligi’nde oynayan FC Köln’ü 2-0 yenerek yarı finale çıktı. Bu karşılaşmada Adil Chihi, 30. dakikada doğrudan kırmızı kart ve 68. dakikada Lukas Podolski ile 85. dakikada Petit, ikinci sarı karttan dolayı kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. FC Köln, mücadeleyi 8 kişi ile tamamladı. Yarı final karşılaşmaları 23 ve 24 Mart’ta, Schalke 04-Bayern Münih ve Werder Bremen-FC Augsburg arasına oynanacak. Final karşılaşması ise 15 Mayıs’ta Berlin Olimpiyat Stadı’nda yapılacak.

12.02.2010


 

F. Bahçe’den Saran’a cevap

FENERBAHÇE Kulübü’nden, eski yönetici Sadettin Saran’ın sahibi olduğu şirket ile kulüp arasında yaşanan ihtilaf konusunda yapılan açıklamada, ‘’Fenerbahçe Spor Kulübü’nün hiçbir başkanının, Sayın Saran tarafından talep ve dava edilen akıl dışı alacak talebini kabul edebilmesi mümkün olmayıp, başkan kim olursa olsun böyle bir durum karşısında davalık olmak kaçınılmazdır’’ denildi.

Saran’ın, kulüp ve kendisi arasında yargıya taşınan konularla ilgili medyada yer alan ifadelerine karşı, kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyulduğu belirtilerek, internet sitesinden yapılan açıklamada, Saran’ın konuyu başkan Aziz Yıldırım ile kişisel husumet gibi göstermeye çalıştığı savunularak, bu durumun kabul edilemeyeceği ifade edildi.

12.02.2010


 

Demirören, taraftarla arasını düzeltmeli

BEŞİKTAŞ'IN eski menajeri ve futbol yorumcusu Sinan Engin, siyah-beyazlı kulüpte başkanlık görevine yeniden seçilen Yıldırım Demirören’in, Beşiktaş taraftarlarıyla arasını düzeltmesi gerektiğini söyledi.

Sinan Engin, Yıldırım Demirören’in yeniden başkanlığa seçilmesiyle ilgili olarak, ‘’Her şeyden önce Yıldırım Demirören’in Beşiktaş taraftarlarıyla arasını düzeltmesi gerekiyor. Bu süreçte takım kazandığı takdirde Demirören’in Beşiktaş taraftarlarıyla arasındaki sorun çözülecektir. Onun için Demirören’i zorlu bir süreç bekliyor’’ dedi. Engin, Beşiktaş’ın ligdeki durumuna ilişkin olarak ise ‘’Şu an Turkcell Süper Lig’de şampiyonluğun en büyük adayı Beşiktaş. Çünkü tek kulvarda oynayacağı için şampiyonluğun en büyük adayı olarak Beşiktaş’ı görüyorum’’ dedi.

12.02.2010


 

Belediyede kupa üzüntüsü

ZİRAAT Türkiye Kupası’nda bir ilki gerçekleştirerek çeyrek finale yükselme başarısı gösteren İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da Trabzonspor maçının üzüntüsü yaşanıyor.

Kulüp Futbol Şube Sorumlusu Kamil Dizar, kupa maçıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “İlk yarısını iyi oynadığımız maçın, ikinci yarısında aynı performansı gösteremedik ve bizden daha iyi olan Trabzonspor turu geçen taraf oldu. Onlar adına keyifli bir gece idi. Trabzonspor takımını, hocasını, seyircisini ve yönetimini kutlar ve bundan sonraki kupa maçlarında da başarılar dileriz” dedi.

12.02.2010


 

Mehmet Özdilek: Yarı finali hakettik

ANTALYASPOR Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, hak ederek yarı finali ceplerine koyduklarını söyledi. Ziraat Türkiye Kupası’nda Galatasaray’ı eleyerek yarı finale yükselen Antalyaspor, Turkcell Süper Lig’de sahasında Eskişehirspor ile karşılaşacağı maçın hazırlıklarına Hasan Subaşı Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla başladı.

Teknik direktör Mehmet Özdilek, antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale kaldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Çeyrek finalde zorlu bir rakiple karşılaştıklarını belirten Özdilek, ‘’Turkcell Süper Lig’in en önemli takımlarından biriyle oynayıp, yarı final biletini almak, hem bizler, hem de Antalya camiası açısından çok önemli’’ dedi.

12.02.2010


 

Sivas’ın kritik sınavı

LİGDE geçen hafta Denizlispor’u yenerek moral bulan Sivasspor, bu hafta da düşme potasındaki rakiplerinden Diyarbakırspor’a karşı dış sahada kritik bir sınav verecek.

Sahasında Denizlispor’u 2-0 mağlup ederek rahat bir nefes alan Sivasspor, yarın dış sahada Diyarbakırspor ile zorlu bir maça çıkacak. Düşme potasından uzaklaşmayı hedefleyen kırmızı-beyazlı ekip, aynı puana sahip olduğu Diyarbakırspor’u yenerek ligde kalma yolunda önemli bir avantaj elde etmeyi planlıyor. Sivasspor, ligin ilk yarısında Sivas’ta 2-0 mağlup olduğu rakibini yenerek rövanşı da alma peşinde. Sivasspor, Diyarbakır ekibi karşısına kırmızı kart cezalısı olan golcüsü Mehmet Yıldız, sarı kart cezalısı Erman Kılıç ve sakatlığı süren Sedat Bayrak’tan yoksun bir kadroyla çıkacak.

12.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl