23 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İsrail’e AB tepkisi

Hamas liderlerinden Mahmud el Mabhuh’un 19 Ocak'ta Dubai’de bir otelde öldürülmesi olayında zanlıların sahte AB pasaportları kullanmasından rahatsız olan AB dışişleri bakanları İsrail’e tepki gösterdi. AB Dönem Başkanı İspanya’nın Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos, AB’li meslektaşlarıyla toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, “Son derece hassas ve resmî bir belge olan pasaportların farklı iş ve amaçlar için kullanılmasından son derece endişeliyiz” dedi.

İsrail’e AB tepkisi

Hamas liderlerinden Mahmud el Mabhuh’un 19 Ocakta Dubai’de bir otelde öldürülmesi olayında zanlıların sahte AB pasaportları kullanmasından rahatsız olan AB dışişleri bakanları İsrail’e tepki göstermeye hazırlanıyor.

AB Dönem Başkanı İspanya’nın Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos, AB’li meslektaşlarıyla toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, “Son derece hassas ve resmi bir belge olan pasaportların farklı iş ve amaçlar için kullanılmasından son derece endişeliyiz” dedi.

AB dışişleri bakanlarının bu meseleyi tartışarak endişeleri yansıtan bir açıklama yayımlayacağını belirten Moratinos, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’dan Dubai suikastında AB pasaportlarının kullanılmasıyla ilgili izahat isteyeceğini bildirdi.

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn da Hamas liderlerinden el Mabhuh’a suikastı kınayarak, “Bu suikastın arkasında kim olduğunu ve amacının ne olduğunu birçok insan kadar söyleyebilirim” dedi.

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, Dubai suikastında farklı ülkelerin pasaportlarının kullanılması sebebiyle AB’yle kriz yaşanmasını beklemediğini söylemişti. Uluslararası polis teşkilatı İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan 11 suikast zanlısının İngiliz, İrlanda, Fransız ve Alman pasaportları taşıdığı Dubai polisince belirlenmişti. İlgili ülkelerde başlatılan soruşturmalarda Dubai’ye gitmediklerini ifade eden zanlıların pasaportlarının İsrail gizli servisi Mossad tarafından kopyalandığı ihtimali üzerinde duruluyor.

AB dışişleri bakanlarının ortak açıklamasında, ülke ismi verilmeden “yargısız infazların” ve bu kapsamda AB pasaportlarının kullanılmasının kınanması bekleniyor.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

23.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  NATO yine sivilleri katletti

  İsrail’e AB tepkisi

  MadeIra adasInda ölü sayIsI 40’I aştI

  Pakistan’ın ilâcı ‘Demokrasi Şartı’

  İran: Savaşmaya niyetimiz yok

  ABD: İran’a baskı yapma zamanı geldi

  Irak’ta aynı aileden 8 kişinin cesedi bulundu

  Havayolu şirketinin grevi Almanya’da ulaşımı felç etti

  Özbekistan, basın özgürlüğünde ısrarlı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl