23 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Pakistan’ın ilâcı ‘Demokrasi Şartı’

Pakİstan’In ana muhalefet partisinin lideri Navaz Şerif, devlet başkanının yetkilerinin başbakan ve parlamentoya devredilmesi çağrısını yineledi.

Şerif, Başbakan Yusuf Rıza Gilani ile görüşmesinden sonra basına yaptığı açıklamada, eski Başbakan Benazir Butto ile muhalefette olduğu 2006’da vardığı, devlet başkanının yetkilerinin başbakana iadesi ve bir parlamenter sistemin tesis edilmesini amaçlayan “Demokrasi Şartı”nın uygulanmasını istedi.

Eski Genelkurmay ve Devlet Başkanı Pervez Müşerref, iktidarı döneminde, yetkilerini genişletmiş, devlet başkanına parlamentoyu feshetme yetkisini de tanımıştı. Müşerref, Butto’nun Pakistan Halk Partisinin kazandığı 2008 genel seçimlerinden sonra görevinden ayrılmıştı.

Navaz Şerif, Gilani ile görüşmesinde, “Demokrasi Şartının derhal uygulanmasını istediklerini” belirterek, “parlamentonun egemen, yargının da bağımsız olması gerektiğini” kaydetti.

Suikasta kurban giden Butto’nun eşi, Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari, şartın gereklerinin yerine getirilmesi ve yetkilerin başbakana devredilmesi sözünü vermişti. Ancak eleştirmenler, yetkileri devretmesinin kendisini sembolik bir lider durumuna getireceği için Zerdari’nin bu adımı atmakta gönülsüz davrandığını söylüyor. Başbakan Gilani ise Şerif ile görüşmesinden sonra, bir meclis komisyonunun bu konuya ilişkin reformlar üzerinde çalıştığını ifade etti. Şerif, hükümete son aylarda büyük destek vermiş, ancak Zerdari’nin geçen haftalarda yargıçların atanmasıyla ilgili olarak yargıyla yaşadıklarını, “demokrasiye büyük tehdit” olarak nitelendirerek Zerdari’yi kınamıştı.

23.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  NATO yine sivilleri katletti

  İsrail’e AB tepkisi

  MadeIra adasInda ölü sayIsI 40’I aştI

  Pakistan’ın ilâcı ‘Demokrasi Şartı’

  İran: Savaşmaya niyetimiz yok

  ABD: İran’a baskı yapma zamanı geldi

  Irak’ta aynı aileden 8 kişinin cesedi bulundu

  Havayolu şirketinin grevi Almanya’da ulaşımı felç etti

  Özbekistan, basın özgürlüğünde ısrarlı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl