23 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Türk müziği için birikim şarttır

KÜÇÜKÇEKMECE Belediyesi ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen, yarının başarılı bireylerini yetiştirmek amacıyla, alanlarında yetkin ve başarılı isimleri öğrencilerle buluşturduğu etkinliğin konuğu Devlet Ses Sanatçısı Zekâi Tunca oldu.

Türk Müziği’nde önemli bir yere sahip olan bestekâr Zekâi Tunca, gençlerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezinde onlarla bir araya geldi. “Rüyalarım Olmasa” adlı eseriyle gençlerin karşısına çıkan Zekâi Tunca, böylesine güzel bir organizasyonda gençlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirirken, bu buluşmada başta Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

“Sizlere örnek olabiliyorsam

ne mutlu bana”

Zekai Tunca müzik hayatını kısaca şu sözlerle anlattı: “Müzisyen bir ailenin çocuğu değildim, çevremde müzikle uğraşan kimse yoktu. Ne hikmetse her bulunduğum yerde şarkı söyledim. İdolüm, Sanat Güneşimiz Zeki Müren’di her zaman… Hatta bana geleceğin Zeki Müren’i derlerdi. Bizim zamanımızda müzik yapmanın tek yolu TRT’ye girmekti. Okulumu bitirdikten sonra teknik öğretmenlik yaptım, müziğe biraz ara vermişken Trabzon’da bir ses yarışmasının yapıldığını duydum, yarışmaya katıldım ve kazandım. O yarışmada tekrar şevk buldum, müziği bırakmışken tekrar müziğe başladım. Bu açıdan Trabzon sanat hayatımda bir kilometre taşıdır.” Öğrencilerden gelen soruları cevaplayarak programa devam eden Tunca konuşmasını: “Türk müziğini söylemek ve dinlemek için de kültür birikimi şarttır. Duruşumla, sanatımla sizlere örnek olabiliyorsam ne mutlu bana” diyerek sonlandırdı.

Sanatçı gibi sanatçı: Zekâi Tunca

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da yaptığı konuşmada, “Sanatçı olmak zor bir iştir ama sanatçı kalabilmek çok daha zordur. Sanatçı gibi sanatçı olan Zekâi Tunca’ya bizleri onurlandırdığı için huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi. Günün anısına Zekâi Tunca’ya Kadir Topbaş ve Aziz Yeniay tarafından plaket ve çiçek takdimi yapıldı.

23.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bin 276 kişi hep birlikte kitap okudu

  Türk müziği için birikim şarttır

  Hat ve tezhip kursuna ilgi büyük oldu

  Karadeniz kadınının çilesi belgesel oldu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl