10 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Eşrefpaşalılar’a yoğun ilgi

TÜRKİYE genelinde vizyona giren sezonun sürpriz filmi Eşrefpaşalılar’ı 3 günde 218 bin 246 kişinin izledi. Başbakan Erdoğan’ın Ankara’daki galasına katıldığı filme en yoğun ilgiyi 72 bin kişiyle İstanbullular gösterdi.

İzleyicilerin gösterdiği yoğun ilgiden memnun olduklarını belirten Yapımcı M. Yusuf Kulaksız, filmi izleyenlerin Türkiye’nin her tarafından arayarak duygularını ilettiğini söyledi. İzleyicilerin bu telefonlarının ve maillerinin kendilerine yeni bir film için cesaret verdiğini kaydeden Kulaksız, “Böyle de olabiliyormuş” cümlesini duymaktan son derece mutlu olduklarını ifade etti.

FİLMİN KONUSU

İZMİR Eşrefpaşa’dan gelip İstanbul’a yerleşmiş iki dosttan biri olan Tayyar, büyük bir mafya lideri olurken; Davut, namusuyla kahvesini işletmektedir. İkisi de aynı kadını sevmiştir, fakat Madam Eleni, Davut’u sevmesine rağmen Tayyar ile evlenmek zorunda kalmıştır. Tayyar, gönlünün Davut’ta olduğunu bildiği Madam’ı ortada bırakır. Tayyar, Davut’un evlâtlığı Nusret’i kendi yoluna çekerek intikam almayı düşünür. Nusret iki dünya arasında bocalarken mahallenin metruk camisine bir Hoca tayin olur ve olayların seyri değişmeye başlar. Eşrefpaşalılar filminin oyununda geçen şu cümleler aslında filmin konusunu özetlemekte: “Çok kabadayı yetişti burada. Çok delikanlının kanı döküldü. Barut gibi hepsi bir an parladılar ve bittiler. Biz senden şunu öğrendik ki hocam; delikanlılık adam yaralamak değil, yaraları sarmak. Bu memlekete öğrenci, bilim adamı, mühendis, doğru dürüst insan lâzım. Kabadayı değil!”

FİLMİN KÜNYESİ

OYUNCULAR: Sinan Taymin Albayrak, Burak Tarık, Turgay Tanülkü, Sermin Hürmeriç, Deniz Özpınar.

YÖNETMEN: Hüdaverdi Yavuz.

SENARYO: Burak Tarık.

10.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  TV’de ‘Kur’ân saati’

  “Osmanlı Kadın Çeyizleri’’ sergisi Üsküdar’da

  Eşrefpaşalılar’a yoğun ilgi

  Avrupa edebiyatı İzmir’de

  Mehmet Âkif şiirlerini en güzel okuma yarışması

  ZAFER

  SEMERKAND

  SEMERKAND AİLE

  ALTINOLUK

  GÜLİSTAN

  MOSTAR

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl