11 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

‘Taş atan çocuklar’ tekrar Meclise geliyor

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, kamuoyunda ‘’taş atan çocuklar düzenlemesi’’ olarak bilinen Terörle Mücadele Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısıyla ilgili bilgi vermek üzere, CHP ve BDP Gruplarını ziyaret ederek bilgi verdi. Her iki partinin tasarı üzerindeki “eleştiri ve tereddütlerini not ettiklerini” ifade eden Ergin, bir alt komisyon kurularak tasarının orada olgunlaştırılması ve Meclise getirilmesi noktasında olumlu bir hava oluştuğunu söyledi.

‘Taş atan çocuklar’ Meclis’e geliyor

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, kamuoyunda ‘’taş atan çocuklar düzenlemesi’’ olarak bilinen Terörle Mücadele Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı’yla ilgili bilgi vermek üzere, sırasıyla CHP, BDP ve MHP Gruplarını ziyaret ederek bilgi verdi. Partilerin tasarı üzerindeki “eleştirileri ve tereddütlerini not ettiklerini” ifaden Adalet Bakanı Sadullah Ergin Kanun Tasarısı’yla ilgili bilgi vermek üzere, ilk olarak CHP Grubunu ziyaret etti.

Parti ziyaretlerinde Ergin’e AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ eşlik etti. Engin'in CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Suha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyareti yarım saat sürdü. Ziyaretin ardından açıklama yapan Ergin, TBMM Adalet Komisyonu gündeminde bulunan kamuoyunda da suça itilen çocuklarla ilgili tasarı olarak bilinen düzenlemeyi CHP Grup Başkanvekilleri yle değerlendirdiklerini bildirdi.

Bakan Ergin, şunları kaydetti:’’Bu değerlendirme doğrultusunda, CHP grubumuz yeniden yargılamaya ilişkin maddeyi düzenleyen 311/2’ye ilişkin çekincelerini ilettiler. Buna ilişkin tereddütleri olduğunu ifade ettiler. Biz CHP’nin bu tereddütlerini not ettik. Kendi değerlendirmemizi de ayrıca yapacağız. Diğer gruplarla değerlendirmeden sonra bütün bunları, diğer grupların varsa talep ve itirazlarını, onları da değerlendirerek bu tasarının komisyonda görüşülmesi, belki bir alt komisyon kurularak orada olgunlaştırılması ve Meclis Genel Kuruluna getirilmesi noktasında olumlu bir hava oluştu. İhtizari kayıtla bu hava oluştu. CHP’nin bu maddeye itirazı var. Bunları değerlendireceğiz ama kamuoyundaki beklentiyi de karşılamak üzere bu çalışmaları yapmayı düşünüyoruz. Bu tasarı içerisinde düzenlenecek çocuk adalet sistemine ilişkin düzenlemeler çok önemli. Bu çocuklar bu ülkenin çocukları. Bunlar bizim çocuklarımız. Bu çocukların geleceğini, ülkeye yararlı hale getirecek ve onların geleceğini inşa edecek çalışmalar yapabilirsek, aynı zamanda ülkemizin de geleceğini inşa etmiş olacağımıza inanıyoruz. Bu duygularla biz bu çalışmayı devam ettireceğiz.’’

‘’DİĞER MADDELERİ BLOKE ETMEMELİ’’

ERGİN, tasarının TBMM Adalet Komisyonunun gündeminde olduğunu hatırlatarak, görüşmelerin ardından bir gündem maddesi haline getirilip, görüşülme ihtimalinin ortaya çıktığını belirtti. Ergin, gruplarla çalışmaların ardından Adalet Komisyonu Başkanı’nı da ziyaret edeceğini ifade etti. CHP’nin tereddütlerine ilişkin soruyu cevaplarken, Ergin, tereddütle ilgili olarak hukuki önlemlerin olduğunu düşündüklerini belirtti. Ergin, ‘’Şayet, diğer grupların da bu maddede ortak endişesi varsa, bunu belki ayrı bir teknik çalışmaya tabi tutabiliriz ama bu madde tasarının diğer maddelerini bloke etmemeli. 311/2 maddesiyle ilgili değerlendirmeyi, tereddütler doğrultusunda yeniden görüşüp, bu noktada tereddüt kalmayıncaya kadar bir çalışma da yapılabilir’’ diye konuştu.

ENDİŞELER GİDERİLİR

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a af getirilebileceğine yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine, Adalet Bakanı Ergin, ‘’Bizim öyle bir öngörümüz yok. Öyle bir öngörümüz olsa zaten paketin içine koyup getirmezdik. Parlamentoda diğer gruplarımızın böyle bir endişesi varsa, bu endişeleri de dikkate alıp, bir değerlendirme yapılabilir diye düşünüyoruz’’ şeklinde konuştu. Ergin, çocuk ıslah evlerine yönelik yeni bir çalışma yaptıklarını, 1-2 hafta içerisinde iddialı projeyi ortaya koyacaklarını bildirdi. Ergin, çocuk ıslah evlerini son derece örnek bir noktaya getirecek, çocukları topluma kazandıracak altyapı kuracak önemli bir çalışma hazırladıklarını ve en kısa sürede kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getirdi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, BDP Grubunu da ziyaret etti. Bazı BDP’li milletvekillerinin de katıldığı, yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Sadullah Ergin, TBMM Adalet Komisyonunda bekleyen tasarı hakkında, BDP Grubunun eleştirilerini ve önerilerini aldıklarını söyledi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, daha sonra MHP Grubunu da ziyaret etti. Ergin, beraberindeki AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Ergin, tasarıyla ilgili talep ve beklentileri konuştuklarını, getirdikleri bilgi notunu ilettiklerini söyledi. MHP Grup Başkanvekili Şandır ise kendilerine iletilen dosya üzerinde çalışma yapacaklarını belirtti. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, MHP Grubunu ziyaretnin ardından Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile bir araya geldi.

11.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Taş atan çocuklar’ tekrar Meclise geliyor

  CHP, tereddütlerinin giderilmesini istiyor

  AKP’li başkan tedavi gördüğü hastanede öldü

  Basın kartları komisyonu toplanıyor

  Depremzedelere soba ve tüp

  Evler faydan uzaklaşacak

  Meclis Deprem Araştırma Komisyonu toplandı

  Gaziliğini AİHM’de arıyor

  Policy, Davutoğlu’nu Kissinger’e benzetti

  Türkiye, Afganistan işgal gücünden derhal çekilsin

  Elazığ'daki depremde ölü sayısı 51'den 41'e düştü

  Kerpiç evler Anadolu gerçeği

  Rus şair: Hz. Muhammed âlemlere nur saçıyor

  AB, ‘ayran’ımıza dokunmayacak

  Dikkat sarhoş çıkabilir!

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl