12 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İsrail’in barışa niyeti yok

Doğu Kudüs’te 1600 yeni konut inşasına izin vererek, İsrail ile Filistinliler arasında başlaması öngörülen dolaylı görüşmeleri tehlikeye atan İsrail’in, önümüzdeki yıllar içinde aynı mahallelerde 50 bin dolayında konut yapımını planladığı belirtildi. İsrail’de İsrailliler ve Filistinliler arasında iç barışın sağlanması için çalışan sivil toplum kuruluşlarından İr Amim (Halkların Şehri), söz konusu inşaat planlarının uygulamaya konulması halinde İsrail-Filistin uyuşmazlığını çözmenin imkânsız hale geleceğini bildirdi.

İsrail’in barışa niyeti yok

İSRAİL'İN Haaretz gazetesi, planlama dairesi yetkililerine dayanarak, Kudüs’te önümüzdeki birkaç yıl, hatta on yıllar içerisindeki inşaat planlarının Doğu Kudüs’te yoğunlaşmasının beklendiğini duyurdu. Habere göre, planlanan konutların çoğu, Yeşil Hattın ötesindeki Yahudi mahallelerinde yapılacak, küçük bir bölümü ise Arap mahallelerinde inşa edilecek.

20 bin dolayında konutun halihazırda onaylanma ve uygulanma aşamalarına yaklaşmış bulunduğu, diğer kalan inşaatların planının henüz Planlama Komisyonlarına sunulmadığı da bildirildi.

Planlanmış inşaatlar içerisinde Doğu Kudüs’te Salı günü onaylanan 1600 hanelik yeni konut inşaatı da yer alıyor. İsrail İçişleri Bakanlığının, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in ülkeyi resmî ziyareti sırasında açıkladığı inşaat onayı, başta ABD olmak üzere, Filistin tarafı ve uluslar arası toplumun yanı sıra ülke içinde de tepki çekmişti. İsrail’deki tepkiler, özellikle zamanlama üzerinde yoğunlaşarak, bunun ABD’ye bir tavır ve başlaması öngörülen dolaylı barış görüşmelerini engelleme amaçlı olduğu vurgulanmıştı.

İR AMİM: ÇÖZÜM HAYAL OLUR

İsrail’de İsrailliler ve Filistinliler arasında iç barışın sağlanması için çalışan sivil toplum kuruluşlarından İr Amim (Halkların Şehri), Doğu Kudüs’teki söz konusu inşaat planlarının uygulamaya konulması halinde, İsrail-Filistin uyuşmazlığını çözmenin imkânsız hale geleceğini bildirdi. İr Amim yetkilisi Orli Noy, bu inşaatlardan en tehlikelisinin Eski Kent içinde yapılması planlananlar olduğunu, ikinci sırada, tarihi niyetlerle, Filistinlilere ait mahallelerin tam kalbinde inşa edilmesi planlanan “ideolojik” mahiyetli yerleşimler olduğunu vurguladı. Noy, üçüncü sırada ise var olan Yahudi mahallelerinin genişletilmesi projelerinin geldiğini belirtti. Orli Noy, sonuç olarak, Doğu Kudüs’te inşaatın, İsrail-Filistin uyuşmazlığının çözümünde, İsrail’i geri dönüşü olmayan bir noktanın ötesine götüreceğini ifade etti.


Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

12.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail’in barışa niyeti yok

  Rachel’in dâvâsı başladı

  ARAP BİRLİĞİ: GÖRÜŞMELER BAŞLAMAYACAK

  AP: ABLUKA DERHAL KALKMALI

  Tantavî, Medine’de toprağa verildi

  Rusya’da generale 4 yıl hapis cezası

  Hamas, İngiliz gazeteciyi saldı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl