15 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İSLÂM DÜNYASINDAN YARDIM İSTİYORUZ

İslâm Konferansı Teşkilâtı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu: “"Tarihî şehir etrafında bir sur kuruldu. Kudüs Yahudileştirilmeye çalışılıyor. Kudüs'te yaşayan 250 bin kişinin, Müslüman ve Hıristiyanların şehir dışına çıkmaları ve Kudüslü olma haklarını kaybetmeleri için her türlü yol aranıyor. Sağlık, belediye hizmetleri verilmiyor, herhangi bir maksatla Kudüs dışına çıkanlar bir daha gelme fırsatı bulamıyor. Ve bu arada Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşim merkezleri inşa ediliyor. 176 bin dönümlük Kudüs şehri yavaş yavaş Yahudileştiriliyor. Buna karşı İslâm dünyasından yardım istiyoruz.”

İsrail, Kudüs’ü tamamıyla Yahudîleştirmeye

çalışıyor

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde İKT Genel Merkezi’nde Filistin sorunuyla ilgili bir toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Kudüs’ün tamamıyla Yahudileştirilmeye çalışıldığına dikkat çekti.

Kudüslülerin İsrail işgalinden dolayı karşı karşıya geldikleri büyük sıkıntıları çözmek için toplandıklarını ifade eden İhsanoğlu, şunları kaydetti: “Tarihi şehir etrafında bir sur kuruldu. Kudüs Yahudileştirilmeye çalışılıyor. Kudüs’te yaşayan 250 bin kişinin, Müslüman ve Hristiyanların şehir dışına çıkmaları ve Kudüslü olma haklarını kaybetmeleri için her türlü yol aranıyor. Sağlık, belediye hizmetleri verilmiyor, herhangi bir maksatla Kudüs dışına çıkanlar bir daha gelme fırsatı bulamıyor. Ve bu arada Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşim merkezleri inşa ediliyor. 176 bin dönümlük Kudüs şehri yavaş yavaş Yahudileştiriliyor. İKT olarak, Kudüs meselesine genel olarak İslam ülkelerinden ve sivil toplum kuruluşlarından yardımlar istedik. Kudüslülerin eğitim, sağlık hizmetlerinden faydalanmaları ve günlük hayatlarını idame etmelerini sağlamak için çalışıyoruz.

Bugün siyasi anlamda bir yol bulunamıyor. Onların tahammül güçlerini azaltmak ve onları şehirden boşaltmak için baskılar sürüyor. Kudüs Valisi Adnan Hüseyin’i de çağırdık. Bağış imkanları aranıyor, yardım projelerinin hayata geçmesi için projeler hazırlanıyor. Bu toplantıda bunları tartıştık. Bu siyasi bir toplantı değil, teknik, lojistik bir toplantı. Ve Kudüslerin hayatlarını idame etmelerini sağlayacak bir imkan sağlamaya çalışıyoruz.”

İHSANOĞLU— Bugün siyasi anlamda bir yol

bulunamıyor. Onların tahammül güçlerini azaltmak ve onları şehirden boşaltmak için baskılar sürüyor. İKT olarak, İslâm ülkelerinden ve sivil toplum kuruluşlarından yardımlar istedik. Kudüslülerin eğitim, sağlık hizmetlerinden faydalanmaları ve günlük hayatlarını idame etmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Bağış imkânları aranıyor, yardım projelerinin hayata geçmesi için projeler hazırlanıyor.




"HABERDE DOĞRULUK, YORUMDA İSABET"
www.sentezhaber.com

15.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD’den bir uyarı daha

  İSLÂM DÜNYASINDAN YARDIM İSTİYORUZ

  NETANYAHU KOMİSYON KURUYOR

  Ermeni tasarısı hata

  Somalililer başşehirden kaçıyor

  Afganistan’da şiddet olayları durulmuyor

  Kanada’da çığ

  Kazakistan’daki selde ölenlerin sayısı: 33

  İsveç Dışişleri Bakanı: Karar gerilimi arttırır

  Rusya’da yerel seçim rüzgârı

  Dünya, büyük depremlerle sallanmaya devam ediyor

  Japonya 6,6 ile sallandı

  İtalya’da deprem tartışması

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl