15 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Fenerbahçe bildiğiniz gibi

Ankara’ da öyle bir futbol vardı ki, akşamdan sabaha kadar oynansa, olağanüstü bir şey olmazsa golsüz biterdi. Orta saha mücadelesinin bolca olduğu, bu da kaçmaz ki denilecek bir gol pozisyonunun olmadığı sıkıcı bir mücadeledeydi başşehirdeki karşılaşma.

Christoph Daum hiç yapmadığı bir şeyi yaptı. Akıl sır ermiyor Alman hocanın yaptıklarına. Semih Şentürk ve Daniel Guiza’ yı yanında oturtarak, Gökhan Ünal’ ı ilk 11’ de sahaya sürdü tek forvet olarak. Hem de mutlaka 3 puan alması gereken bir akşamda. Bununla da yetinmeyip, Mehmet Topuz’ u forvet arkası oynattı. Buradaki tek mantıklı düşüncesi, Mehmet Topuz ile olan Kayseri’deki birlikteliklerinden gelen uyumu olabilirdi. Ancak Topuz, eski takımındaki performansının çok çok uzaklarındaydı sarı lacivertli forma altında. Böyle olunca Gökhan Ünal didindi, çabaladı, hava toplarını indirdi, ama yanında kimseyi bulamadı.

Ligin ikinci yarısından beri koskoca takımda, hakkında olumlu konuşulan tek adam Emre Belözoğlu. Hırsıyla, mücadelesiyle takımın içinden sıyrılıp, forma hakkının nasıl verileceğeni arkadaşlarına gösteriyor. Ama takımdan kendisine eşlik edecek bir-iki oyuncu bile çıkmayınca maalesef O’ nun da yapabildikleri sınırlı kalıyor.

Bu saatten sonra Fenerbahçe’ nin şampiyonluğunu beklemek, hayal kurmaktan öteye geçmez bu takıma gönül verenler için. Sezon başında yakalanan 8 maçlık galibiyet serisinin ardında bir tuhaflıklar komedisi sergilendi İstanbul’un Anadolu yakasında. Mücadele, motivasyon, kazanma azmi ve takımdaşlık yerine, gruplaşmalar, sakatlıklar, disiplinsizlikler ve peş peşe gelen puan kayıpları konuşulmaya başlandı. Bir de buna, eskiden başarıları ve yaptığı hamleler ile giden maçları çevirerek gündeme gelen Alman çalıştırıcının, şimdilerde ise garip oyun anlayışı ve enteresan oyuncu tercihleri eklenince, mevcut durum kaçınılmaz oldu.

MEHMET ILGAZ [email protected]

15.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Gökha, Guiza'dan daha iyi çalışıyordu

  FENER BERABERLİK İSTEMEZ

  Gençler cephesi hakemlere tepkili

  Fenerbahçe bildiğiniz gibi

  Guus Hiddink bugün İstanbul’da

  Kartal, Denizli semalarında

  Maç bitiyor, Trabzon bitmiyor

  Hido’lu Toronto yine mağlûp

  Rus rakibini yendi, secdeye kapandı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl