16 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

VALİDEN HAKEME SUÇLAMA

İSTANBUL Valisi Muammer Güler, Turkcell Süper Lig'de son dakikalarında yaşanan olaylar nedeniyle tatil edilen İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Diyarbakırspor maçının hakemi Hüseyin Göçek'e eleştirilerde bulundu.

Güler, ''Hakemin bu katı yorumu, provokasyonların önünü açacak bir yorumdur. Provokasyon yapmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmüştür'' diyen Güler, maçta Türk futbolu adına üzüntü verici olaylar yaşandığını aktardı. Kendilerinin maçtan önce aldıkları bazı duyumlar nedeniyle önlemleri artırdıklarını anlatan Muammer Güler, normalde bu tip maçlara 300 kişilik polis ekibi verilirken, bu sayının 925'e çıkarıldığını, ayrıca içeride 200 kişilik özel güvenlik ekibinin de bulunduğunu anımsattı. Vali Güler, Karşılaşmayı izlemek için 2 bin 925 Diyarbakırspor, 150 de İstanbul Büyükşehir Belediyespor taraftarının Olimpiyat Stadı'na geldiğini, 87. dakikada atılan golün ardından da, kendisinin provokatör olarak tanımladığı bazı kendini bilmez kişilerin sahaya girdiğini hatırlatırken, 5-6 dakika içinde sahaya giren kişilerin güvenlik güçlerince alınmasına karşın, hakem Hüseyin Göçek'in tüm girişimlerine rağmen talimatları öne sürerek sahaya çıkmadığını söyledi. Yaşananlarda özel güvenlik elemanlarının da bir anlık gafleti olmuş olabileceğini belirten Güler, maçın kalan 3 dakikalık bölümünün oynanabileceğine olan inancına dikkat çekerek, ''Hem Türkiye Futbol Federasyonu temsilcisi, hem güvenlik amiri, hem 2 kulübün başkanı, hem il emniyet müdürü, hem de ben can güvenliği açısından teminat vermiş olmama rağmen, karşılaşma devam ettirilmedi. Olmaması lazımdı. Ben üzüntümü belirtiyorum. Kurumsal bağnazlık içinde bir korumacılık yapmıyorum. Özel güvenliğin bir eksiği varsa, onu da soruşturacağız. (Soyunma odasına giren hakem çıkmaz) diye bir yazılı kural varsa, bunu da bilmek istiyoruz'' ifadelerini kullandı. Ayrıca, İstanbul'da daha önce güvenlik nedeniyle ertelenmiş bir Süper Lig maçı olmadığını da dile getiren Güler, ''Hakem, çok katı bir yorumla, yazılı olmayan kuralları da maalesef çiğneyerek, böyle bir değerlendirmede bulundu. Keşke talimatlara itibar edileceğine, teminatlara itibar edilseydi'' şeklinde görüş belirtti.

16.03.2010


 

Baros: Çok çalışmalıyım

GALATASARAY'DA uzun bir sakatlık döneminin ardından Ankaragücü maçında takıma katılan Milan Baros, sakatlığından önceki düzeye gelmesi için çok çalışması gerektiğini ifade etti.

Ankaragücü karşısında gol attığı için de mutlu olduğunu ifade eden Baros, şunları söyledi: ''Her şeyden önemlisi 3 puanı almaktı. Yaşadığım sakatlık için 10 haftalık bir süreden bahsedilir. Ama ben bu süre zarfında iyileşemedim. Mümkün olduğunca maç oynayarak takıma faydalı olmam gerekiyor. Rekabet, takım için her zaman iyidir. Sakatlıktan önceki düzeye ulaşmam için çok çalışmam gerekli. Takım arkadaşlarım bu maçta görevlerini çok iyi yaptılar. Ben şimdi takıma daha fazla katkı sağlamak için çalışmaya hazırım.''

Baros ise kendisini sakatlayan Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'yla, Ali Sami Yen Stadı'nda yeniden karşılaşacakları hatırlatılarak yöneltilen, ''Kendisine bir şey söyleyecek misin?'' sorusuna, ''Kendisine bir şey söylemeyeceğim. Sakatlandığım pozisyondaki müdahale normal bir sertlikti. Oynadığım maçların yüzde 90'ında bu tip darbelere maruz kalıyorum. Zaten bu konuyla ilgili olarak Emre'yi ayıplamadım da. Verilecek bir cevap varsa, o da sahada verilecek cevaptır. O maçı kazanmamız gerekiyor'' şeklinde cevap verdi. Baros, gol kralı olma şansına sahip olup olmadığı sorusuna ise ''Benim hedefim gol kralı olmak değil. Formda olup takıma faydalı olmak. Sezon sonunda şampiyonluk kutlayabilmek en önemlisi. Geçen sene gol kralı oldum ama bu sene olabileceğimi düşünmüyorum. Uzun bir zaman kaybım var'' cevabını verdi.

16.03.2010


 

KÜME DÜŞMEZ

DİYARBAKIRSPOR olaylardan sonra talimatlara göre küme düşer mi? Futbol Federasyonu büyük ihtimalle yarıda kalan Diyarbakırspor-Bursaspor maçıyla ilgili yeşil kırmızılılar aleyhine hükmen mağlubiyet verecek.

İstanbul BŞB maçı için de aynı karar alınırsa o zaman Diyarbakırspor küme düşer. Ama, Futbol Federasyonu bu maçlarla ilgili yeniden oynatma, hükmen mağlubiyet veya maçın o anki skorunu tescil etme gibi kararlar verebilir. Ayrıca, futbolculara ve hakeme yönelik fiili bir olayın gerçekleşmemesi de hükmen mağlubiyet kararı alınmasını etkiler.

Diyarbakırspor küme düşürülürse, bundan sonra oynayacağı maçlarda da otomatikman rakipleri 3-0 galip gelir. O ana kadar oynadığı maçlar da tescil edilir. O zaman da ortaya büyük bir haksızlık çıkar. Bence federasyon, İstanbul BŞB maçını 1-0 tescil eder, Diyarbakırspor da bu kararla küme düşmez.

Bir daha da güvenlik açısından çok zor olan Atatürk Stadı gibi yerlerde Diyarbakır oynamayacağına göre, güvenliği iyi olan, tel örgüleri olan statlarda maçlarını yaptırır, sahaya taraftar değil kedi bile giremez. Futbolcu zaten etliye sütlüye karışmaz, geleceğinden korkar. Futbol Federasyonu da üzerine yük almaktan kurtulur.

16.03.2010


 

Diyarbakırlı "provokasyon" var diyor

DİYARBAKIRSPOR'UN son 2 maçında yaşanan olayların provokasyon olduğuna inanan Diyarbakırlılar, yaşananlardan büyük üzüntü duyuyor.

Diyarbakırlılar olayların takımın ligden düşmesi için provokasyon olduğunu düşünürken, olaylara ortam sağladığı düşüncesiyle Futbol Federasyonu'nu sorumlu tutuyor. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, "Bursa'da, Diyarbakır'da ve İstanbul'da yaşanan olaylar doğru değildir. Seyircinin görevi olay çıkarmak ve sahaya inmek değildir. Dünkü maçta ertelenecek bir durum yoktur. Toplam 2 bin seyirci var. İstanbul Valisinin açıklamaları önemlidir. Bursaspor'a ceza verilseydi bunlar yaşanmazdı'' dedi.

16.03.2010


 

Sercan: Denizlispor'u da puansız göndereceğiz

BURSASPOR'UN golcü futbolcusu Sercan Yıldırım, ''Elimizden gelenin en iyisini yapacağız, şampiyonluk için yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

Yıldırım, Manisaspor ile zorlu bir maç oynadıklarını, rakibin de ligde kalma mücadelesi verdiğini belirterek, ilk yarının son bölümünde penaltıdan da olsa üstünlük golünü bulduklarını söyledi. Sercan, ''İlk golü bulunca hem rahatlıyoruz hem de gerisi geliyor. İyi mücadele edip 3 puan aldık. Haftaya da Denizlispor'u Bursa'da konuk edeceğiz. İnşallah iyi oynayıp, bu maçı da kazanacağız. Diyarbakırspor maçını da sayarsak puanımızı 55 yaptık. Şampiyonluk yolumuza devam edeceğiz'' diye konuştu.

16.03.2010


 

Sağlam: Takımımla gurur duydum

BURSASPOR Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 2-0 kazandıkları Manisapor maçıyla ilgili, ''Bu karşılaşmada futbolcularımla ve coşku ve heyecanlarıyla bizlere destek olan taraftarlarımızla gurur duydum'' dedi.

Sağlam, Manisaspor maçının bekledikleri gibi zorlu geçtiğini, ilk yarıda rakibi açmakta zorlandıklarını, bu tür durumlarda beklendiği gibi golü duran toptan bulduklarını söyledi.

16.03.2010


 

F.Bahçe şampiyonluk yarışından uzaklaşıyor

Turkcell Süper Lig'in 25. haftasında, sahasında Ankaragücü'nü konuk eden Galatasaray, rakibini 3-0 yenerek puanını 53'e yükseltti ve bu haftayı da lider olarak tamamladı.

Sarı-kırmızılılar, rakibi karşısında 4. dakikada Jo'nun attığı golle 1-0 öne geçerken, 37. dakikada Keita'nın ayağından bir gol daha buldu ve devreyi 2-0 üstün tamamladı. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir formasından uzak kalan ve maçın 77. dakikasında oyuna giren Milan Baros, 90 3. dakikada attığı golle skoru belirledi. Lig ikincisi Bursaspor ise sahasında Manisaspor'u 2-0'lık skorla geçti. Yeşil-beyazlılar, bu galibiyetle puanını 52'ye çıkarırken, 1 maç eksiğiyle 2. sırada yer aldı. Fenerbahçe ise Ankara'da Gençlerbirliği deplasmanında 2 puan bırakarakr şampiyonluk yarışından uzaklaşmaya başladı. Zirve mücadelesi veren Kayserispor ise konuk ettiği Eskişehirspor'a 2 - 1 yenilirken, düşme potasını yakından ilgilendiren maçta Antalyaspor konuk ettiği Sivasspor'u 3 - 0 yenerek kendi rahatlarken rakibini de sıkıntıya soktu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Diyarbakırspor maçı, çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi.

16.03.2010


 

TOPLU SONUÇLAR

Ankaraspor - Kasımpaşa : 0 - 3 (Hükmen)

Gaziantepspor - Trabzonspor : 1 - 1

Gençlerbirliği - Fenerbahçe : 0 - 0

Antalyaspor - Sivasspor : 3 - 0

Kayserispor - Eskişehirspor : 1 - 2

Bursaspor - Manisaspor : 2 - 0

İstanbul B.Şehir Bld. - Diyarbakırspor : (Maç tatil edildi)

Galatasaray - Ankaragücü : 3 - 0

16.03.2010


 

GOL KRALLIĞI

Kayserispor'un Portekizli forveti Makukula, Kadir Has Stadında oynadıkları Eskişehirspor karşısında gol atamayınca 25. haftayı 17 golde tamamladı ve gol krallığı yarışmasında ilk sıradaki yerini korudu.

16.03.2010


 

HAFTANIN KARMASI

Ivesa (Eskişehirspor), Ali Tandoğan (Bursaspor), Neill (Galatasaray), Ömer (Bursaspor), Erman (Gaziantepspor), Cem Can (Gençlerbirliği), Koray (Eskişehirspor), Keita (Galatasaray), Tita (Antalyaspor), Alanzinho (Trabzonspor), Necati (Antalyaspor).

16.03.2010


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Keita (Galatasaray)

16.03.2010


 

HAFTANIN HAKEMİ

Kuddusi Müftüoğlu

(Galatasaray - Ankaragücü)

16.03.2010


 

HAFTANIN TAKIMI

Eskişehirspor

16.03.2010


 

26. HAFTANIN PROGRAMI

19 Mart Cuma: Kasımpaşa - Beşiktaş.

20 Mart Cumartesi: Diyarbakırspor - Antalyaspor, Manisaspor - İstanbul Büyükşehir Belediye, Fenerbahçe - Gaziantepspor. 21 Mart Pazar: Sivasspor - Gençlerbirliği, Ankaragücü - Kayserispor, Trabzonspor - Galatasaray. 22 Mart Pazartesi: Bursaspor - Denizlispor.

16.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl