17 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

 

“Yeni kitaplarımız çok beğenildi”

YENİ ASYA Neşriyat, yeni isimler ve kitaplarla karşımıza çıkıyor. Uzun yıllar piyasada kalmanın tecrübesiyle hareket eden Yeni Asya Neşriyat, pazarlama alanında yeni kadrosuyla çalışmalarına devam ediyor.

14 yıldır pazarlama alanında çalışmalar ortaya koyan Selahattin Ümütlü, Yeni Asya Neşriyat’ın yeni satış ve pazarlama sorumlusu. 3 aylık süre içinde 10 adet kitap çıkardıklarını belirten Ümütlü, “Yeni Asya Neşriyat’ın diğer yayınevlerinden farkı; çizgisini asla bozmaması, kendinden emin duruşu ve vatan sathını bir mektep yapma gayesidir. Birçok yerden takdir alan bir çizgimiz var. Okuyucularımız Yeni Asya Neşriyat’a güveniyor. Bu bizim için en büyük mihenk taşı” dedi.

Yeni çıkan kitaplar hakkında bilgi veren Ümütlü, Mart ayının çok bereketli olacağı müjdesini vererek şunları söyledi: “Yeni Asya olarak gündemi yakalayıp takip eden bir yayınevi olmak istiyoruz. İlk etapta da ‘Çanakkale’ kitabı ile başlıyoruz. İkinci kitabımız“Arayışlar.” Diğer eserlerimiz ise, “Çocuk Eğitimi ve Maneviyat,” “Her Günümüze Bir Hadis” ve “Hadislerden Seçmeler İlim” olarak Mart ayında okurla buluşacak.”

“Yeni Asya Neşriyat’ın hangi kitapları daha çok tercih ediliyor?” sorusuna “Risâle-i Nur Külliyatı olmazsa olmazımız. Yeni tanzimiyle çok fazla beğeni topladı. Piyasada çok rekabet var, ama markalaşan adımız kalitemizi ortaya koyuyor” diyerek, şunları ekledi:

“Ayrıca kişisel gelişim alanında Sebahattin Yaşar’ın Pozitif Pencere kitabı, yine İslâm Yaşar’ın çeşitli kitapları en fazla rağbet görenler arasında.”

“Yeni Asya bürolarımız, NT mağazaları ve Gökkuşağı mağazaları kitaplarımızı okuyucularla buluşturuyor” diyen Ümütlü, “Yeni Asya olarak 40 yılın tecrübesi var. Biz birikmiş tecrübenin üstüne bir iki tuğla koyabiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

Fuarların kendileri için avantaj sağladığını kaydeden Ümütlü, okuyucuyla birebir diyalog kurduklarını belirterek, "Onların istekleri doğrultusunda yayına giren kitaplarımız okuyucular tarafından büyük beğeni topladı. Bazı kitapların da tasarımını değiştirerek daha fazla insana ulaşmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni Asya Neşriyat olarak pazarlama noktasında profesyonelleşmeyi sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Selahattin Ümütlü, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz kitap üretiyoruz. Hedefimiz her evi bir okul yapmak. Ürettiğiniz ürün herkese hitap etmeli. Risâle-i Nur, şu an 50’yi aşkın dile çevrilmiş, bütün dünyaya hitap ediyor. Biz de yayınevi olarak, bütün dünyaya hitap ediyoruz. İnsanın olduğu her yere Risâle-i Nuru ulaştırmak istiyoruz. Farklı dillerde veya Türkçe olabilir. Önemli olan daha fazla insana yayınlarımızı ulaştırabilmek.”

17.03.2010


 

Bujutsu ve Budo Sergisi Airport Outlet Center’da

İSTANBUL Ataköy’de bulunan Airport Outlet Center ve Japonya Başkonsolosluğu işbirliği ile yarın “Budo’nun Ruhu - Japonya’nın Savunma Sanatlarının Tarihi” adlı sergi Airport Outlet Center fuaye alanında açılıyor.

Türkiye’de “2010 Yılının Japonya Yılı” olarak kutlanması faaliyetleri kapsamında yaklaşık 130 ülkede faaliyet gösteren, Japonya Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Japan Foundation ve Japonya Başkonsolosluğu işbirliği ile açılacak olan sergide 8. yüzyıldan 19.yüzyıla kadar geçen zaman içinde değişme uğrayan Japon savunma teknikleri anlatılıyor. Airport Outlet Center’da gerçekleşecek olan serginin ilk bölümünde Japonya Dışişleri Bakanlığı ve Japon Vakfından özel izin alınarak Japonya’dan getirilen Japon Dövüş Sanatlarında kullanılan orijinal kılınçlar, yaylar, oklar, demir yelpazeler, zırhlar, başlıklar, kasklar, kask kırıcıları, kendo kıyafetleri, gibi birbirinden değişik ve paha biçilmez eser sergilenecek. Airport Outlet Center’da gerçekleştirilen serginin 2. Bölümünde ise 19. yüzyıl-20.yüzyıl arasındaki “Bujutsu’dan (savunma tekniği)” “Budo’ya (savunma san'atı)” yeniden düzenlenmesini ve onun ruhlarının çağdaş Japonya’daki günlük hayata ne şekilde uyarladığını gösteriyor. Sergi 28 Mart 2010 tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.

17.03.2010


 

Dünyanın kuklası Buca’da

BU yıl Buca İlçesi’nde ilk kez gerçekleştirilmeye başlanan kukla gösterileri büyük ilgi görmeye devam ediyor. İzmir Uluslararası Kukla Festivali kapsamında Buca’da hayata geçen gösteriler özellikle çocuklar ve aileleri tarafından dikkatle izleniyor.

Uçan Eller Kukla Evi’nin hazırladığı “Bak Ne Kadar Kolay“ ve Cıe Areskı’nın “Avare” adlı oyunlar büyük alkış topladı. Buca Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen gösterilerin her seansını hınca hınç dolduran izleyiciler, Buca’da ilk kez hayat bulan kuklalarla oldukça eğlenceli vakit geçiriyor. Festivale 11 ülkeden 20 kukla tiyatrosu grubu 22 gösteri ile katılıyor. Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Macaristan, Tayvan ve Türkiye’den kukla tiyatrosu grupları İzmir geneline yayılmış 25 salonda 94 gösteri gerçekleştirecek. Ayrıca festival içerisinde iki gün sürecek bir açık hava kukla şenliği, 4 sergi ve iki atölye çalışması da düzenlendi. Türkiye’nin en büyük san'at festivallerinden biri olan festivalin salon gösterileri Sabancı Kültür Sarayı, Fransız Kültür Merkezi, Buca Belediyesi Meclis ve Aktivite Salonu, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu, Güzelyalı Kültür Merkezi, Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi, Devlet Tiyatrosu Konak ve Karşıyaka Sahneleri, Bornova Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde seyirci ile buluşacak.

17.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl