17 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Alex: Suç hepimizin

FENERBAHÇE'NİN Brezilyalı kaptanı Alex, resmi internet sitesinde yayınladığı yazıda Gençlerbirliği karşısında alınan beraberliği değerlendirirken, "Suç hepimizin" dedi.

Ankara deplasmanının "her zaman zorlu" olduğunu vurgulayan Brezilyalı futbolcu, "Hayattaki ve futboldaki başarısızlıklarımız için özür veya suçlu aramanın hiçbir işe yaramadığını uzun zaman önce öğrendim" değerlendirmesinde bulundu. Fenerbahçe'nin son haftalarda iyi sonuçlar alamamasını soğuk kanlı bir şekilde herkesin analiz etmesi gerektiğini belirten Alex, "Suç hepimizin. İyisinde de kötüsünde de herkesin küçük bir payı var" yorumunu yaptı. Şampiyonluk yarışına atıfta bulunarak "Önümüzde halen fırsatlar var. Ama her hafta bu fırsatlar azalıyor" diyen Alex, her şeye rağmen "daha fazla hata yapma lükslerinin olmadığına" işaret etti. Öte yandan, Brezilya liginde geçtiğimiz hafta sonu oynanan ve Palmerias'ın 4-3'lük galibiyeti ile sona eren Santos-Palmerias maçına övgüler yağdıran Alex, "Güzel goller ve serbest vuruşlar, sürat, kargaşa ve kırmızı kartlar. Bir klasik derbiden beklenen her şey vardı. Sahada kalitesi büyük bir gösteri vardı. Bu gösteriye katılan herkese tebrikler" dedi.

GENEL KURUL YALANLAMASI

Öte yandan dün tarihli Sabah ve Hürriyet gazeteleri başta olmak üzere; bazı gazete ve TV programlarında da Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın; "Görevi bırakacağı ya da olağanüstü kongreye gideceğine" dair bazı yorumlar Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinden yalanlandı, Açıklamada şöyle denildi: " Söz konusu tüm haber ve yorumların, kesinlikle gerçekle ilgisi yoktur; tamamı dedikodu ve asılsız iddialara dayanmaktadır. Tamamı hayal ürünü olan bu yorumları yapanlar, Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'ın dün yapılan Yönetim Kurulu toplantısına katılmamasını da ayrılma kararının bir işareti olarak aktarmaktan çekinmemişlerdir. Tarihi daha önceden kararlaştırılmış olan dünkü Yönetim Kurulu toplantısı; olağanüstü bir toplantı olmamakla birlikte Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım da yine -daha önceden planlanmış bir iş seyahati- nedeniyle bu toplantıya katılmamıştır. Hal böyle iken, Başkanımızın toplantıya katılmamasını; ayrılık kararı ya da sinyali olarak değerlendirmek son derece sığ ve çirkin bir yaklaşımdır.Dün gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantımız, mazereti olan Başkanımız ve bazı yöneticilerimiz dışındaki diğer tüm Yönetim Kurulu üyelerimizin katılımı ile gerçekleşmiş ve rutin gündeme ilişkin konular değerlendirilmiştir. Toplantı olağanüstü olmadığı gibi toplantıda alınan olağanüstü bir karar da söz konusu değildir."

17.03.2010


 

ANDY COLE "TÜRKİYE'DEN TEKLİF GELİRSE GİDERİM" DEDİ

AKTİF futbol hayatını noktalayan İngiliz futbol yıldızı Andy Cole, Türkiye'den herhangi bir teklif gelmesi durumunda bunu düşünebileceğini söyledi.

Türk Hava Yolları (THY) ile Manchester United arasında yapılan sponsorluk anlaşması imza törerine özel davetli olarak katılan Andy Cole, soruları cevapladı. Türk futbolu hakkında çok fazla bilgisi olmadığını ifade eden Efsanevi futbolcu, İngiltere'de oynayan Türk futbolcuları bildiğini, Türk takımlarının ise Şampiyonlar Ligi maçlarını izlediğini söyledi. Türkiye'den Galatasaray ve Fenerbahçe'nin büyük klüpler olduğunu anlatan Cole, "Ama malesef ben kendim Türk takımlarına karşı fazla maç yapmadım." dedi. 2008 yılında aktif futbol hayatını noktalayan Andy Cole, 6 sezon Manchester United forması giydi. Golcü oyuncu, bu süre içinde tam 93 gol kaydetti. Manchester United'dan ayrılan oyuncu, daha sonra farklı kulüplerde oynamasının ardından bir dönem İngiliz kulüplerinde forvet oyuncularına antrenörlük yaptı.

17.03.2010


 

Bobo: Şampiyonluk yarışında favoriyiz

BEŞİKTAŞ'IN golcü futbolcusu Bobo, kapalı defans oynayan ekiplere karşı oynamanın zor olduğunu söyledi.

Şampiyonluk için Denizlispor'un maçından önce olduğu gibi şimdi de favori olduklarını kaydeden Bobo, ''Her maçı 3 puanla geçtikten sonra istediğimiz noktaya ulaşmak istiyoruz. Normalde, puan olarak üstümüzdeki takımların bizden bir adım önde olduğunu söyleyebilirim. Ancak puan farkı küçük ve her an kapanabilecek durumda'' dedi.

17.03.2010


 

Futbolda şiddet olayları Mecliste

CHP, futbolda meydana gelen şiddet olaylarıyla ilgili Meclis araştırması açılmasını istedi. İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, son haftalarda sahalarda spor dışı tezahürat ve olayların yaygınlaştığı belirtildi.

Kardeşliğin, insanca rekabetin ve barışın yansıması olan spor oyunlarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışların hızla arttığı vurgulanan önergede, son olarak BursasporDiyarbakırspor maçındaki olaylar anımsatıldı.

17.03.2010


 

Voleybolda Basic dönemi

TÜRKİYE Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Erol Ünal Karabıyık, (A) Erkek Milli Takımı'nın yeni antrenörü Veljko Basic için ''Çok parlak bir voleybol kariyeri var, kendisine başarılar diliyorum'' dedi.

Ankara'da dün basına tanıtılan Basic'in yardımcı antrenörlerinin kim olacağına ilişkin bir soru üzerine de Karabıyık, federasyon olarak, yardımcı antrenörün Türk olmasını istediklerini, Basic'e ilettiklerinde de olumlu cevap aldıklarını söyledi. Karabıyık, Basic'in çok parlak bir voleybol kariyeri olduğunu da kaydetti.

17.03.2010


 

Trabzon'da derbi mesaisi

TRABZONSPOR hafta sonu sahasında karşılaşacağı Galatasaray maçının hazırlıklarını sürdürdü. Bordo-mavili takım, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde sabah idmanı yaptı.

Antrenmana izinli olan Gabric ve Serkan katılmazken, sakatlığı bulunan Ferhat takımdan ayrı olarak salonda çalıştı. Ömer Aysan ise doktor kontrolünde yürüyüş yaptı. Trabzonsporlu oyuncular, idmanda ısınma hareketlerinin ardından kuvvete dayalı bir çalışma gerçekleştirdiler.

17.03.2010


 

Arda depremzede "Keko" ile birlikte Trabzon'da sahaya çıkmak istiyor

GALATASARAY'IN milli futbolcusu Arda Turan Diyarbakırspor'un, Bursaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yaptığı maçlarda yaşanan olaylarla ilgili bir soru üzerine, ''Bu topraklar altında Lazlar, Türkler, Arnavutlar birlikte yaşamış.

Bu ülke yaşamak için güzel, savaşmak için değil. Türk'ü, Kürt'ü, herkesin bunu bilmesi lazım. Hem Türkler, hem Kürtler, kimsenin bölücülük yapmaması lazım'' dedi. Elazığ'daki depremde anne ve kardeşi ölen ve onları evlerinin enkazında ararken çekilen görüntüleri medyada yer alan Keko Çiçek adlı çocuğun, formasını istediği hatırlatılan Arda, ''Benim bu konudan yeni haberim oldu. Federasyondan gerekli izni alabilirsem, Trabzonspor maçına Keko ile birlikte çıkmaya çalışacağım'' ifadesini kullandı.

17.03.2010


 

Antrenöre hakaret 4 bin lira manevî tazminat ödetti

MİLLİ atlet Süreyya Ayhan Kop'un eşi ve antrenörü Yücel Kop, 4 bin lira manevi tazminat kazandı.

Fotomaç gazetesindeki köşesinde, ''Bir sporcu antrenmanda sakatlanıyorsa, antrenörü gerizekalıdır'' diyerek antrenör Yücel Kop'a hakaret ettiği gerekçesiyle Hıncal Uluç'u 4 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum eden Ankara 6. Asliye Mahkemesi'nin kararı, Yargıtay tarafından onandı. Kop'un avukatı Osman Buldan, gazetenin 4 bin liralık manevi tazminatı kendisine ödediğini kaydetti.

17.03.2010


 

Jazz, Wizards'ı 112-89 yendi, Mehmet Okur 14 sayı kaydetti

NBA'DE Utah Jazz'ın sahasında Washington Wizards'ı 112-89 yendiği maçta, milli basketbolcu Mehmet Okur 14 sayı kaydetti.

Energy Solutions Arena'daki karşılaşmanın 24 dakikasını sahada geçiren Okur, 14 sayı, 6 ribaunt ve 2 asistle galibiyete katkı sağladı. 7 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Jazz'da öne çıkan isimler, 23 sayı, 9 ribaunt ve 2 asistle takımın en skoreri olan Carlos Boozer ve 17 sayı, 11 asist ve 5 ribaunt üreten Deron Williams oldu. Sundiata Gaines de 15 sayıyla galibiyete katkı sağladı.

17.03.2010


 

Kocaelispor Başkanı Çelik çadırda açlık grevine başladı

AÇLIK grevine başlayan Kocaelispor kulübü Başkanı Muammer Çelik, takımın sahiplenilmemesi durumunda ölüm orucuna kadar gideceğini söyledi. Geçtiğimiz hafta açlık grevine başlayacağını açıklayan Kocaelispor kulübü başkanı Muammer Çelik, KEV Sefa Sirmen Tesisleri'nde açlık grevine başladı.

Kulüp girişine kurulan bir çadırda greve başlayan Başkan Çelik, Kocaeli gibi sanayi şehrinde takıma kimsenin sahip çıkmamasının kendisini şaşırttığını söyledi.

17.03.2010


 

K.Paşa-Beşiktaş maçı 50 lira

KASIMPAŞA ile Beşiktaş arasında 19 Mart Cuma günü oynanacak 26. haftanın açılış maçı biletleri satışa çıkarıldı.

Maçın biletleri 50 liradan Biletix bayilerinden satışa sunuldu. Kasımpaşa yönetimi, sezonun ilk yarısında sahasında Galatasaray ile yaptığı maçta bilet fiyatını 120 lira olarak belirlemişti.

17.03.2010


 

BEKO BASKETBOL LİGİNDE BUGÜN

18.00 TOFAŞ-Galatasaray Cafe Crown (Bursa Atatürk)

18.00 Mersin B. Belediyesi-Erdemir (Edip Buran)

18.30 Türk Telekom-Kepez Belediyesi (Ankara Atatürk)

18.30 Aliağa Petkim-Bornova Belediyesi (Aliağa ENKA)

19.00 Antalya B. Belediyesi-Banvit (Antalya Atatürk)

19.00 Pınar Karşıyaka-Efes Pilsen (Karşıyaka)

20.00 Darüşşafaka Fenerbahçe Ülker ( Ayhan Şahenk)

21.00 Beşiktaş Cola Turka-OYAK Renault (Cola Turka)

17.03.2010


 

Beşiktaş geliyor

Lig uzun bir maraton, 3 puanlık sistemde her şey olur diyenler haklı çıktı. Beşiktaş 8. haftada 12 puan gerisine düştüğü Fenerbahçe’yi 25. haftada yakaladı ve 2 puanda öne geçti. Son 3 maçında 9 puan alarak ligdeki iddiasını ortaya koyan Mustafa Denizli’nin öğrencileri ligde kalma mücadelesi veren Denizlispor’u tek golle de olsa yenerek çok değerli 3 puanı aldı. Şimdiye kadar oynadığı iyi oyununun karşılığını alamayan Denizlispor için Beşiktaş maçı oldukça önemliydi. Zira Diyarbakır, Manisa ve Sivas’ın yenildiği haftada alınabilecek 3 puan, fikstür avantajı da düşünülürse ilerisi için ümitlerin devam etmesini sağlayacaktı. Denizlispor, Beşiktaş karşısında yapabileceklerinin tamamını yaptı. Savunma ve hücumda kapasitesinin üzerine çıktı. Ama futbol hatalar oyunu. Bir hata bir gol ve kaybedilen 3 puan.

Beşiktaş'ta sağda İbrahim Kaş, solda İbrahim Üzülmez ara sıra aksasa da rakibiplerine fazla gol pozisyonu vermediler. Önemli gollük şutlarda da Rüştü başarılıydı. Orta alandan hücuma destek veren Fink etkili olamazken, Ekrem çalışkanlığı ile dikkat çekti. Kornerden gelen karambol golünden sonra Beşiktaş’ın, risk alan rakibine karşı kontratak yapmasını ve kendisini rahatlatacak 2. golü atmasını bekledik ama olmadı. Bobo, Holosko ve Tello ikinci yarıda oldukça etkisizdiler. Takım öne geçtikten sonra anlaşılmaz bir biçimde geriye çekiliyor. Maçın sonlarına doğru Denizlispor, uzun ve yüksek toplarla etkili olmaya çalıştı, neyse ki, İbrahim Toraman ve Ferrari hata yapmadı. Bu arada 25. haftanın son maçını Pazartesi günü oynayan Beşiktaş’ın 4 gün sonra 26. haftanın açılış maçını Cuma günü oynayacak olmasının mantığını biz anlayamadık, anlayabilen varsa anlatsın.

NADİ AKSOY [email protected].

17.03.2010


 

Şampiyon kim olacak?

Bu sezon şampiyonluk için en büyük adaylarının Galatasaray ile gizli lider Bursaspor olduğunu düşünüyorum. Galatasaray'da sakatlıkların düzelmesi özellikle Baroş'un tekrar sahalara dönmesi büyük avantaj. En önemlisi de yıldız futbolcunun sahalara golle dönmesiydi. Bu gol Baroş'a moral ve güven tazeletti. Hakan Balta'nın tekrar sakatlıktan kurtulup formasına kavuşması solbek sorununu çözecek ve bu sayede Caner gibi yetenekli olan oyuncuyu tekrar asıl mevkisi olan sol açıkta seyredeceğiz. Aslında Galatasaray'ı şampiyonluğun en büyük adayları arasında görmemin nedeni oynadığı futbol değil, yetenekli oyuncuların çokluğu. Çünkü Galatasaray kötü oyun oynasada Arda, Keita, Baroş veya Jo gibi skoru her an değiştiribilecek yetenekli oyunculara sahip. Bu tip oyuncuların Türkiye'de takımlarına maç kazandırmsı için yüzde 70 ile oynamaları yeterli.Mesela Galatasaray'ın oynadığı takım oyunu Fenerbahçe'den daha üst düzeyde değil. Ancak Fenerbahçe'de bireysel yetenekli oyuncuların olmayışı nedeniyle maçı çeviremiyolar.

Şampiyonluk yolunda Beşiktaş'ın avantajı ise Mustafa Denizli gibi Türk futbolunu iyi tanıyan, oyuncusunu maçlara çok iyi motive eden hoca var. Beşiktaş'ın en büyük handikapı takımda lider oyuncuların olmayışı. Ancak defansif anlamda Ferrari, Sivok, Fink ve Ernts'ten oluşan omurgası oturmuş Türkiye'de en iyi savunma yapan takım. Eğer bu başarıyı ofansif yönde de gösterebilselerdi, şimdi rakiplerine göre şampiyonluk yolunda açık ara öndelerdi. Şampiyonluğun diğer büyük adayı gizli lider Bursaspor'un başarısı takdire layık. Bu gün herkes 15-20 milyon dolarlık Bursaspor'un, 100'er milyondolarlık kadrolara sahip üç büyüklerin arasından sıyrılıp liderlik koltuğuna oturmasını şaşkınlıkla izliyor. Aslında hem üç büyüklerin performansını, hemde Bursaspor'un performansına baktığımızda bu sonuç oldukça normal. Çünkü Bursasporlu oyuncular sahada takımları için ekstra performans sergiliyorlar, sorumluluk alıyorlar. En önemlisi hem formanın hemde aldıkları paranın hakkını veriyor. Bursaspor'un başarısının asıl sırrı bu.

GÜVEN ARDAHAN [email protected]

17.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl