19 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Erzincan’da şok intihar

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap’ın intihar ettiği bildirildi. Büyükkasap, Eğitim Fakültesi yerleşkesindeki lojmanında iple kendisini asarak hayatına son verdi. Durumun bildirilmesi üzerine 112 Âcil Servis ekiplerinin müdahale için lojmana geldiği, ancak Büyükkasap’ın öldüğü belirlendi.


ONLARA DA HASSASİYET GÖSTERİLMELİ

Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ'un tutuklu muvazzaf ve emekli subaylara yardım konusundaki beyanları için “Bu insancıl davranış ancak alkışlanır” diye

“Taş atan çocuklar” alt komisyona

Kamuoyunda ‘’polise taş atan çocuklar düzenlemesi’’ olarak bilinen kanun tasarısı, TBMM Adalet Alt Komisyonuna sevk edildi.


  AB üyesi Türkiye, Avrupa için iyi olur

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü Mimar Kemaleddin Salonu’nda ‘’Türkiye-AB İlişkilerinin Kültür Boyutu’’ konulu konferans verdi.


  Paketi henüz açıklamadık

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, hükümetin son şeklini verdiği anayasa değişiklik paketinin içeriğiyle ilgili henüz birşey açıklamadıklarını söyledi. Bakan Ergin, ‘Taş Atan Çocuklarla İlgili Yasa Tasarısı’nın görüşmelerine katılmak üzere geldiği TBMM’de konuya ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplarken, ‘Paketin içeriğiyle ilgili neler söyleyeceksiniz?’ yönündeki bir soruya, “Paketin içeriğiyle ilgili olarak şu ana kadar ‘şu var veya bu var’ şeklinde birşey söylemiş değiliz. Açıklandığı zaman öğrenirsiniz” demekle yetindi.


  Paket çıkarsa uyarız

YARGITAY Başkanı Hasan Gerçeker de Anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin olarak, paketin bu şekilde yasalaştıktan sonra tepki göstermek diye bir şey olmayacağını ifade ederek, “Eleştirirsiniz, ama mutlaka uymak zorundasınız, ne gerekiyorsa onu yapmak zorundasınız’’ dedi.


  CHP: 15. maddeyi getirsinler anayasadan çıkartalım

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Anayasanın Geçici 15. maddesini hemen derhal yarın tek başına Anayasa metninden çıkarmaya hazır olduklarını bildirdi.


  Özbek: Birinci hedef HSYK

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, Anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin olarak, ‘’Birinci hedefin HSYK olduğu da görüldü, o da belli.


  YÖK’e katsayı tepkisi

MESLEK Liselerini ve Teknik Liseleri Bitirenler ve Mensupları Derneği (MES-TEK-DER) Genel Başkanı Naci Şahin, “Katsayı farkı o kadar çok açıldı ki, bundan sonra asıl dava açması gerekenler meslek liseliler olacaktır” dedi.


  YENİ KATSAYILARIN GEREKÇELİ KARARI AÇIKLANDI

YÖK Genel Kurulu’nun yeni katsayıların alanını tercih edecek öğrenciler için 0.15, alanı dışında tercih yapacak adaylar için 0.12 olarak belirlenmesinin gerekçesi açıklandı.


  Eylem Planı, kararlılığın göstergesi

BAKANLAR Kurulu tarafından 15 Martta onaylanan 2010-2011 AB Eylem Planının, Türkiye’nin AB konusundaki kararlılığının teyidi niteliğindeki en önemli göstergelerden biri olduğu belirtildi.


  Gül, Talat ile görüştü

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül ile KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile görüştü.


  Tarihimiz çarpıtılamayacak kadar temiz

BAŞBAKAN Erdoğan, 1915 olaylarına ilişkin, “Biz, Çanakkale ruhunu kendimize rehber edinmiş bir milletiz. Bu ülkenin Mehmetçiği nasıl tarihe sığmayacak kadar büyükse, tarihi de parlamentolarca çarpıtılamayacak kadar temizdir” dedi.


  FINDIKLI EKMEK TEKLİFİ

TRABZON Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, başta Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirler olmak üzere Türkiye’nin her yanındaki ekmek fabrika ve fırıncılarını, fındıklı ekmek üretmeye davet ettiklerini belirtti.


  Kanserli hücreler yaşlandırıldı

Kanserlİ hücreleri ilâçlarla öldürmek yerine, hücrelerin yaşlanarak kendiliğinden ölmelerini sağlayan bir yol bulundu.


  İslâm terörden men eder

Pakİstan Edebiyat Akademisi tarafından, başşehir İslamabad’da düzenlenen “Tasavvuf ve Barış” konulu konferansta 31 ülkeden 82 akademisyen, yazar ve sivil toplum örgütü temsilcisi buluştu.


  Dinozor kemiğinden İsviçre saati


  BM’den kutup ayısı avına devam kararı


  Youtube’a bir dakikada bir günlük görüntü yükleniyor



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl