19 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Diyarbakırspor için karar anı

Turkcell Süper Lig ekiplerinden Diyarbakırspor’un kaderi bugün belli olacak. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun, ligde İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Diyarbakırspor takımları arasında yapılan ve olaylar sebebiyle 87. dakikada hakem tarafından tatil edilen maç hakkındaki kararını açıklaması bekleniyor.

Federasyonun İstinye’deki merkez binasında olağanüstü toplanacak yönetim kurulu, olaylı maçı görüşecek.

Olimpiyat Stadı’nda 14 Mart Pazar günü yapılan maçta İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 87. dakikada Herve Tum’un attığı golle 1-0 öne geçmiş, bu golün ardından Diyarbakırsporlu taraftarlara ayrılan tribünden çok sayıda kişinin sahaya girmesi üzerine, maçın hakemi Hüseyin Göçek soyunma odasına giderek, maçı tatil ettiğini duyurmuştu.

Diyarbakırspor’un, bir önceki hafta Bursaspor ile Diyarbakır’da yaptığı maç da, Bursasporlu futbolculara yönelik sahaya atılan çok sayıda yabancı maddeden birinin yardımcı hakeme isabet etmesi üzerine, karşılaşmanın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu tarafından 17. dakikada tatil edilmişti. PFDK, bu maçla ilgili olarak Diyarbakırspor’u 3 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezasına çarptırırken, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu da 16 Mart Salı günü yaptığı toplantıda, Diyarbakırspor’un 3-0 hükmen mağlubiyetine, Bursaspor’un da 3-0 hükmen galibiyetine karar vermişti.

Bu karar sonrası, TFF Yönetim Kurulu’nun yarın alacağı kararın önemi bir kat daha arttı. Çünkü, Futbol Müsabaka Talimatı’nın 20. maddesinin ilgili fıkrasına göre, bir takım bir sezon içinde iki kez hükmen yenik sayılması durumunda, doğrudan küme düşürülüyor. Bursaspor maçında hükmen yenik sayılan yeşil-kırmızılı ekip, yarın da aynı kararın alınması durumunda, bu sezon Ankaraspor’un ardından, lig tamamlanmadan küme düşecek ikinci ekip olacak.

19.03.2010


 

Karabük ve Buca, Süper Lig için gün sayıyor

Bank Asya 1. Lig'de, ilk 6 sıradaki takımlardan haftayı galibiyetle tamamlayan tek ekip olan Bucaspor, Süper Lig'e doğrudan çıkma yolunda önemli bir avantaj elde etti. Ligde 26. haftada Orduspor ile berabere kalarak 6 hafta aradan sonra puan kaybeden Kardemir Karabükspor'un 60 puanla liderliğini devam ettirdiği ligde, İzmir temsilcisi Bucaspor, deplasmanda Samsunspor'u 3-0 mağlup ederek, 3. sıradaki Altay ile puan farkını 7'ye çıkardı. Şimdiye kadar sadece bir kez 12. haftada ilk 6'nın dışında kalanBucaspor, Samsunspor galibiyetiyle ligde üst üste 3. galibiyetini elde etti. Puanını 52'ye yükselten Bucaspor, lider Kardemir Karabükspor'un 8 puan gerisinde, 3. sıradaki Altay'ın ise 7 puan önünde 26. haftayı 2. sırada tamamladı. 1989-1990 sezonunda 3. Lig'den, 2. Lig'e yükselen sarı-lacivertli ekip 1994-1995 sezonunda 8 takımın katıldığı Konya'daki play off mücadelesinde ilk maçta Adanaspor'a 3-2 yenilerek, 1996-1997 sezonunda ise Antalya'da Şekerspor'a 4-1 mağlup olarak Süper Lige yükselme şansını yitirmişti.

Ligde ilk 6'daki diğer takımlar Altay, Adanaspor, Konyaspor ve Karşıyaka bu hafta sahadan mağlubiyetle ayrılırken, Konyaspor 6 haftadır maç kazanamamanın sıkıntısı yaşıyor. Boluspor ve Giresunspor aldıkları galibiyetlerle play off umutlarını artırdı. Son 10 haftadır galibiyet elde edemeyen son sıradaki Kocaelispor, üst üste ikinci beraberliğini alırken, Mersin İdmanyurdu evinde aldığı Konyaspor galibiyetiyle tehlikeli bölgeden biraz uzaklaştı. Ligde bu hafta zirvedeki ekipler kozlarını paylaşacak. İkinci Bucaspor, lider Kardemir Karabükspor'u İzmir'de ağırlarken, 3. sıradaki Altay, 4. Adanaspor'u konuk edecek. Kümede kalma uğraşı veren ekiplerden Dardanelspor, son sıradaki Kocaelispor ile Çanakkale'de karşılaşırken, 14. sıradaki Kayseri Erciyesspor da 17. sıradaki Hacettepe'yi konuk edecek.

Bu arada lider Kardemir Karabükspor, 61 golle Türkiye'nin en fazla gol atan takımı. Ligde yaptığı 26 maçta 18 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 de mağlubiyet alan Karabükspor, attığı 61 gole karşılık 21 gol yedi. Yine Karabükspor'un Nijeryalı yıldız oyuncusu Emenike de Bank Asya 1. Ligi'nde 14 golle gol krallığı listesinde ilk sırada yer alıyor. Emenike'yi, takım arkadaşı Yasin Avcı 13 golle takip ediyor.

EROL DOYRAN [email protected]

19.03.2010


 

Neill: 9 maç sonra daha da mutlu olacağım

GALATASARAY'IN Avustralyalı savunma oyuncusu Lucas Neill, sarı - kırmızılı takımda olmaktan mutlu olduğunu belirtirken, 9 maç sonunda daha da mutlu olacağını dile getirerek şampiyon olacaklarını ima etti.

Galatasaray Televizyonu’nda yayınlanan “Son Pas” programına konuk olan Lucas Neill, performansıyla ilgili bir soruya, “Performansım her geçen gün daha iyiye gidiyor. Gösterdiğim performans takımın başarısı için yararlı olduğu sürece bu benim için çok daha iyi bir önemli. Burada kendimi evimde hissediyorum diyebilirim. Bütün takım arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum, çünkü buraya geldiğim ilk günden bu yana beni evimde hissettirmek için her türlü yardımı gösterdiler. Gösterdiğim performansta onların payı çok büyük” karşılığını verdi. G. Saray’da çok mutlu olduğunu kaydeden Neill, “Çok iyi bir takıma sahibiz, çok iyi bir teknik direktörümüz var. Çok mutluyum ama 9 maçtan sonra daha da mutlu olacağımı tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

19.03.2010


 

Beşiktaş’tan örnek proje

BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Demirören’in eşi Revna Demirören, Mardin’deki çocuklara yardım amaçlı özel bir organizasyona imza atıyor.

Beşiktaş tarafından bugün Büyük Mardin Otel’de bir gece düzenleniyor. Elde edilecek gelir, köy okullarında okuyan çocuklar için kullanılacak. Revna Demirören, köy okullarını ziyaret ederek çocuklara hediye de dağıtacak. Mardin’de ‘19.03’ gecesi düzenleyeceklerini ifade eden Revna Demirören, “Amacımız sosyal sorumluluk çerçevesinde kulübümüzün hizmetlerini geniş tabana yaymak ve Beşiktaş’ı en iyi şekilde tanıtmak. Türkiye’ye örnek olmak istiyoruz” dedi.

19.03.2010


 

26. Haftanın açılış maçı:

Kasımpaşa - Beşiktaş

SERİ galibiyetlerle Süper Ligde 3. sıraya yerleşen Beşiktaş, 26. haftanın açılış karşılaşmasında Kasımpaşa’ya konuk oluyor. Saat 20:00’de başlayacak ve hakem Özgür Yankaya’nın yöneteceği 90 dakika Lig TV’den naklen ekranlara gelecek.

19.03.2010


 

Messi, Jordan gibi

BARCELONA'NIN önceki akşam Stuttgart karşısında elde ettiği 4-0’lık galibiyette büyük payı bulunan Arjantinli oyuncu Lionel Messi, her iki takımın teknik direktöründen de övgü aldı. Stuttgart’ın teknik direktörü Christian Gross, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, ‘’Messi’nin, dünyanın en iyi futbolcularından biri olduğuna kesinlikle inanıyorum. İnsanlar, Messi’yi Maradona ile kıyaslamakta haklılar. Artık Maradona ile kıyaslanabilir’’ diye konuştu. Barcelona teknik direktörü Pep Guardiola da Arjantinli oyuncudan övgüyle söz etti. Guardiola, ‘’Michael Jordan’ın Chicago Bulls’da, Kobe Bryant’ın Los Angeles Lakers’da yaptığını Messi Barcelona’da yapıyor’’ dedi ve Messi’yi kimseyle değişemeyeceklerini kaydetti.

19.03.2010


 

Hiddink’in yerine Advocaat

RUSYA Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörlüğüne Hollandalı Dick Advocaat (62) getirildi. Rus Sport-Express gazetesinin Rusya Futbol Federasyonu yetkililerine dayandırdığı haberde, Advocaat’ın Rusya Milli Takımı’nın başına getirildiğine dair resmi açıklamanın yakında yapılacağı belirtildi. Haberde, Rusya’da federasyon başkanlığına seçilen Sergei Fursenko’nun daha önce Zenit Petersburg kulübünün başkanıyken Advocaat’ın da takımın teknik direktörü olduğu ve Hollandalı teknik direktörü yakından tanıdığı kaydedildi. Şu an Rusya Teknik Direktörü olan Guus Hiddink’in sözleşmesi 15 Temmuz’da sona eriyor.

19.03.2010


 

HAFTANIN PROGRAMI:

20 Mart 2010 Cumartesi

14:00 Manisa - İ.B.B. (Halit Özkahya)

14:00 D. Bakır - Antalya (İlker Meral)

19:00 F. Bahçe - G. Antep (Kuddusi Müftüoğlu)

21 Mart 2010 Pazar

14:00 Sivas - G. Birliği (Barış Şimşek)

14:00 A. Gücü - Kayseri (Aytekin Durmaz)

19:00 Trabzon - G. Saray (Yunus Yıldırım)

22 Mart 2010 Pazartesi

20:00 Bursa - Denizli (Serkan Çınar)

19.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl