21 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Putin: ABD ile ilişkilerde temel değişime ihtiyaç var

Moskova’da temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Rusya Başbakanı Vladimir Putin’le Novo Ogoryova’daki devlet rezidansında biraraya geldi.

Putin, görüşmede Rusya-ABD ilişkilerinde sıcak gelişmelerin yaşandığını, ancak bunun yeterli olmadığını söyledi. Rusya Başbakanı’na göre, ikili ilişkilerde temel değişime ihtiyaç var.Açık ve şeffaf bir şekilde konuların müzakere edildiği görüşmede Putin, “ABD yönetiminin inisiyatifi ile başlayan ve iki tarafın da katkıları ile gelişen ‘ilişkilerde yeni bir sayfa açma politikası’ olumlu gelişmeler sağladı. Ancak ikili ilişkilerde temel bakış açılarında değişime ihtiyaç var” şeklinde konuştu. Görüşmeden bilgi aktaran kaynaklar, Putin’in hangi konularda değişiklik teklif ettiği ile ilgili detay vermedi.

DTÖ ÜYELİK SİTEMİ

İKİ ülke ilişkilerinde önemli bir sorunun 17 yıldır bir türlü sonuçlanmayan Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyeliği olduğuna işaret eden Putin, “Üç konu üzerinde sorun kaldı. Gerçekte bunlar ne Rusya ne de Amerikan ekonomileri için temel problem oluşturmuyor” eleştirisini yaptı. Clinton da cevabında Rusya’nın DTÖ üyeliği sürecini desteklediklerini ve hükümet toplantılarında da konunun ele alındığına dikkat çekti. Putin ve Clinton’ın görüşmede İran’ın nükleer programı, Ortadoğu sorunu, Afganistan, füze kalkanı ve nükleer silâhlarda indirim anlaşması ile ilgili konuları ele aldıkları kaydediliyor. İran’a yaptırım konusuna yeşil ışık yakmayan Putin, Buşehr şehrindeki nükleer santral inşaatının da yaz döneminde aktif hale getirileceğini açıkladı. Putin, füze kalkanı sisteminin, nükleer silâhlarda indirim anlaşması ile ilişkili hale getirilmesini savunuyor. Clinton, Moskova temasları çerçevesinde Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la da ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Clinton, Cuma günü Ortadoğu sorunun çözümü ile ilgili toplanan ‘Ortadoğu Dörtlüsü’ zirvesinde de yer aldı.

21.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Diyalog teklifimiz geçerli

  ABD, nüfusunu sayacak

  Doğu Türkistan’ın kapıları dünyaya açılsın

  Putin: ABD ile ilişkilerde temel değişime ihtiyaç var

  Pakistan’ın en büyük ödülü İhsanoğlu’na

  Sırbistan, Balkan zirvesine katılmıyor

  Pekin’de kum fırtınası

  Yunanistan’da 67 kaçak göçmen yakalandı

  Atina’da bomba patladı

  Filipinler Dışişleri Bakanı, Türkiye’ye geliyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl