24 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Çetin Doğan üç ayrı hastaneye sevk edildi

Balyoz darbe planı iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan’ın üç ayrı hastaneye sevk edildiği belirtildi. Silivri Devlet Hastanesinden gönderilen yazıya göre; Doğan’ın MR için Esenyurt Devlet Hastanesine, EMG için Bakırköy Devlet Hastanesine, sintigrafi için ise Siyami Ersek Hastanesine sevk edildi.


12 EYLÜL ZİHNİYETİNİ TASFİYEDE YETERSİZ

Demokrasi ve Özgürlük İçin Yargıçlar ve Savcılar Birliği (Demokrat Yargı) Eşbaşkanı Orhan Gazi Ertekin, AKP'nin gündeme getirdiği anayasa değişikliği

Cami yaptırma derneği, kilise restorasyonu için başvurdu

Malatya Çarmuzu Kaynarca Mahallesi Tepebaşı Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Hrant Dink’in doğduğu Çavuşoğlu Mahallesinde 18. yüzyıldan kalma Ermeni


  “Dinlenme yapılmıyor”

UlaştIrma Bakanı Binali Yıldırım, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığınca dinleme işlemi yapılmadığını belirterek, ‘’Hakim kararı bulunmadıkça, Başkanlığın resmi kurum ve kişilere ait telefonlarla ilgili dinleme izni vermesi mümkün değildir’’ dedi.


  Medya Derneği kuruldu

Medyada kaliteyi artırmak amacıyla çeşitli gazetecilerin ve medya yöneticilerinin girişimleriyle kurulan “Medya Derneği” kuruldu.


  Şengün hakkındaki dilekçeler işleme konmadı

“Ergenekon” dâvâlarına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Köksal Şengün hakkında yapılan şikayete ilişkin dilekçeler, tutuksuz sanık Habip Ümit Sayın’ın içeriğini ve imzasını kabul etmemesi üzerine işleme konulmadı.


  “Başbuğ savcılara meydan okudu”

“YargIda Reform Grubu’’ üyesi bazı avukatlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un, basın organlarında yer alan açıklamalarına tepki gösterdi. Sultanahmet’teki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan ‘’Yargıda Reform Grubu’’ üyesi avukatlar adına basın açıklaması yapan Serhat Şendilmen, hiçbir Avrupa ülkesinde bir genelkurmay başkanının askerlik harici konularda görüş bildirmediğini belirtti.


  Yeni, demokratik bir anayasa istiyoruz

Hisarcıklıoğlu, anayasanın yenilenmesinin, siyasi, ekonomik, toplumsal bir ihtiyaç haline geldiğini belirterek, ‘’Devlet piyasada aktör değil, regülatör olmalıdır. Ekonomik özgürlükleri koruyan, girişimciliği önemseyen yeni bir anayasa istiyoruz. Türkiye, iyi işleyen, yöneten, denetlenebilir, hesap verebilir ve şeffaf, birinci sınıf bir demokrasiye sahip olmalıdır. ’’ dedi.


  Keşke 5 maddenin dışındakileri değiştirebilsek

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, anayasa değişikliği taslağında yargı dışındaki maddelerin gözardı edilerek değerlendirme yapılmasının eksik olacağını söyledi. “Mümkün olsa 5 madde dışında hepsini değiştirebilsek” diyen Çiçek, Türkiye’nin demokratik standartlarını yükseltmek adına bu değişikliklerin yapıldığını kaydetti.


  Meclis’te olmazsa millete sunarız

Başbakan Erdoğan, TBMM’nin, referanduma gerek kalmadan anayasa değişiklikleri gerçekleştirmesini ve bir kez daha tarih yazmasını umut ettiğini belirterek, “Eğer bu gerçekleşmezse ‘söz ve karar sahibi millettir’ der ve aziz milletimizin takdirine meseleyi sunarız” dedi.


  Cindoruk: Anayasayı değiştirmek Meclisin işi

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Anayasa değişikliği paketiyle ilgili ‘’Anayasayı değiştirmek Meclisin işidir, hükümetin işi değildir’’ dedi.


  Afganistan’daki kazada iki Mehmetçik yaralandı

AFGANİSTAN'IN güneybatısında bir Türk helikopterinin sert iniş yaptığı, 2 askeri personelin yaralandığı bildirildi.


  Müsteşar toplantıyı terk etti, HSYK toplanamadı

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçilmiş üyeleri, Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve Kurul Üyesi Ahmet Kahraman’ın ‘’toplantıyı terk etmesi üzerine kurul toplantısının yapılamadığını’’ bildirdi. ‘’HSYK’nın seçilmiş üyeleri’’ adına yapılan yazılı açıklamada, kurulun dün olağan gündemini görüşmek üzere üye tam sayısıyla toplandığı belirtildi.


  Cumhurbaşkanı Gül: Doğru olanı yapacağım

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, anayasa taslağının nihai şekli ortaya çıkıp Meclis'te nasıl oylanacağına bakacağını ve “doğru olanı yapacağını” söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, İrlanda Cumhurbaşkanı Mary McAleese ile Çankaya Köşkü’nde ortak basın toplantısı düzenledi.


  Bahçeli: Referandum düello alanı değil

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP ile BDP’nin ortaklık yaparak Anayasa değişikliğini referanduma götürecek sayısal çoğunluğa ulaşabileceklerini ifade ederek, ‘’Ne var ki, referandum seçeneği yasal olmakla beraber üzerinde kumar oynanacak düello alanı da değildir’’ dedi.


  Deniz Baykal: Tasarı, AKP prodüksiyonu

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, anayasa değişiklik taslağını, ‘’AKP prodüksiyonu, made by AKP’’ diye eleştirerek, ‘’Böyle anayasa değişikliği olmaz. Olursa, millet tarafından benimsenmez’’ dedi. Baykal, partisinin TBMM Grubunda, anayasa değişiklik taslağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


  Bediüzzaman coşkusu

SAİD Nursi Hazretmlerinin 50. vefat yıldönümünde Gazetemezinin Kahramanmaraş Temsilciliği’nin Necip Fazıl Kısakürek Kültür Sitesi’nde organize ettiği ‘Bediüzzaman’a Göre Demokrasi ve İnsan Hakları’ konulu panel, büyük bir katılımla gerçekleşti.


  BUZULLAR HIZLA ERİYOR

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Fuat Doğu, normalde 50 yıl öncesine kadar insan ömrü ile hareketi ve çekilmesi izlenemeyen buzulların artık yaşanan küresel ısınma ile birlikte çok rahat takip edilebildiğini söyledi.


  Su Günü’nde, Coca Cola’ya ‘kaynakları kirletme’ cezası

Hİndİstan’da 2004 yılında kapatılan Coca Cola tesisine su kaynaklarına zarar verdiği gerekçesiyle 48 milyon dolar ceza kesildi.


  Kese kâğıtlarını getirene bedava ekmek veriliyor

BalIkesİr’dekİ bir fırında, ekmeklerin konulduğu 10 kese kâğıdını geri getirene bedava ekmek veriliyor.


  Gladstone’un kütüphanesinde İslâmı okuma odası açıldı

“Kur’ân’ı Müslümanların elinden almak lazım” diyen Gladstone’un kütüphanesinde İslâmi Okuma Odası açıldı.


  Said Nursî, The Times gazetesinde

ESKİDEN beri Time dergisi muhabirinin Bediüzzaman Said Nursî ile 5 Ocak 1960 tarihinde bir röportaj yaptığını duyuyor, okuyoruz.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl