24 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Yeni, demokratik bir anayasa istiyoruz

Hisarcıklıoğlu, anayasanın yenilenmesinin, siyasi, ekonomik, toplumsal bir ihtiyaç haline geldiğini belirterek, ‘’Devlet piyasada aktör değil, regülatör olmalıdır. Ekonomik özgürlükleri koruyan, girişimciliği önemseyen yeni bir anayasa istiyoruz. Türkiye, iyi işleyen, yöneten, denetlenebilir, hesap verebilir ve şeffaf, birinci sınıf bir demokrasiye sahip olmalıdır. ’’ dedi.

Yeni bir anayasa istiyoruz

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Anayasa’nın yenilenmesinin, siyasi, ekonomik, toplumsal bir ihtiyaç haline geldiğini belirterek, ‘’Devlet piyasada aktör değil, regülatör olmalıdır. Ekonomik özgürlükleri koruyan, girişimciliği önemseyen yeni bir anayasa istiyoruz’’ dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin, anayasa taslağı değişiklik taslağını sunmak üzere TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, hükümetin, katılımcı demokrasinin güzel bir örneğini sergileyerek, iş dünyasının çatı kuruluşu olan TOBB ile görüşlerini paylaştığını söyledi. TOBB’un bu konuya yaklaşımının demokrasinin güçlendirilmesi ve bu çerçevede bireysel hak ve özgürlüklerin AB standartlarına yükseltilmesi yönünde olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, demokrasinin kalitesini arttırmadan ekonominin güçlenmesinin mümkün olmadığını kaydetti. Güçlü ekonomi olmadan kaliteli demokrasinin sağlanamadığına işaret ederek, şöyle konuştu: ‘’Bir ülkenin kalkınma düzeyi, demokrasi düzeyinden ayrı düşünülemez. O halde Türkiye, iyi işleyen, yöneten, denetlenebilir, hesap verebilir ve şeffaf birinci sınıf bir demokrasiye sahip olmalıdır. Bunun sağlanacağı ilk nokta, Anayasa’nın günümüz şartlarına göre yenilenmesidir. TOBB olarak yeni bir anayasa gerektiğini yıllardır, 2002’den bu yana söylüyoruz. Son olarak 2007’deki Anayasa platformunu da bu amaçla başlatmıştık. Anayasa’nın yenilenmesi siyasi, ekonomik, toplumsal bir ihtiyaç haline gelmiştir. Devlet piyasada aktör değil, regülatör olmalıdır. Ekonomik özgürlükleri koruyan, girişimciliği önemseyen yeni bir anayasa istiyoruz.”




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

24.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Çetin Doğan üç ayrı hastaneye sevk edildi

  12 EYLÜL ZİHNİYETİNİ TASFİYEDE YETERSİZ

  Cami yaptırma derneği, kilise restorasyonu için başvurdu

  Mellado: Güvensizlik diyalogla aşılır

  “Dinlenme yapılmıyor”

  Medya Derneği kuruldu

  Şengün hakkındaki dilekçeler işleme konmadı

  “Başbuğ savcılara meydan okudu”

  Yeni, demokratik bir anayasa istiyoruz

  Keşke 5 maddenin dışındakileri değiştirebilsek

  Meclis’te olmazsa millete sunarız

  Cindoruk: Anayasayı değiştirmek Meclisin işi

  Afganistan’daki kazada iki Mehmetçik yaralandı

  Müsteşar toplantıyı terk etti, HSYK toplanamadı

  Cumhurbaşkanı Gül: Doğru olanı yapacağım

  Bahçeli: Referandum düello alanı değil

  Deniz Baykal: Tasarı, AKP prodüksiyonu

  Bediüzzaman coşkusu

  BUZULLAR HIZLA ERİYOR

  Su Günü’nde, Coca Cola’ya ‘kaynakları kirletme’ cezası

  Kese kâğıtlarını getirene bedava ekmek veriliyor

  Gladstone’un kütüphanesinde İslâmı okuma odası açıldı

  Said Nursî, The Times gazetesinde

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl