22 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Aile-Sağlık

Alerji testleri doktor tavsiyesiyle yapılmalı

NamIk Kemal Üniversitesi (NKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Kulaç, deriyi etkileyen alerjik hastalıklarda zorunlu kalmadıkça alerji testinin yaptırılmasına ihtiyaç olmadığını söyledi.

Doç. Dr. Mustafa Kulaç, alerjinin günlük hayatta sık olarak maruz kalınan bazı maddelere karşı kişilerin aşırı reaksiyon göstermesiyle ortaya çıktığını ve tek tip olmadığını belirterek, birçok yolla ortaya çıkabilen alerjinin vücudun değişik bölümlerinde çeşitli şiddetlerde meydana gelebileceğini ifade etti. Alerjiden en sık solunum yolları ve derinin etkilendiğine dikkati çeken Kulaç, deriyi etkileyen alerjik hastalıklarda zorunlu kalmadıkça alerji testinin yaptırılmasına gerek olmadığını belirterek, şöyle konuştu: ‘’Alerjik deri hastalıklarında, özellikle doktor önerisi ve takibi olmadan ilâç kullanılmamalı. Rastgele ilâç ve doktor değiştirilmemeli. Ayrıca zorda kalmadıkça kortizonlu ilâçlar kullanılmamalı ve ciddî yarar beklentisi yoksa alerji testi yaptırılmamalı.’’

ALERJİ TÜRLERİ

Doç. Dr. Kulaç, alerjik nezle, astım, ürtiker, egzama, anafilaksi ve atopik dermatitin iyi bilinen ve oldukça sık görülen alerjik hastalıklar olduğunu hatırlattı. Vücudu mikroplara karşı koruyan bağışıklık sisteminin, günlük hayatta sık olarak karşılaştığımız bazı maddeleri vücuda düşman gibi algıladığını ve onlara karşı birtakım savunma hücreleri geliştirdiğini anlatan NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Kulaç, vücut tekrar aynı maddeye maruz kaldığında bağışıklık sisteminin zincirleme bir reaksiyon başlatarak, alerjik hastalık tablosuna yol açtığını söyledi. Hastalarda, her türlü kaşıntılı durum veya hastalığı alerjik olarak nitelendirme ve alerjen bir madde ile ilişkilendirme eğiliminin oldukça fazla olduğunu vurgulayan Kulaç, şunları söyledi: ‘’Çoğu zaman böcek ısırığı veya diğer klâsik deri hastalıkları dahi hastalar tarafından alerjik olarak yorumlanabilmekte ve uzman doktorlar tarafından bir neden ortaya konması beklenmektedir. Bu amaçla sık olarak doktorlardan alerji testi yapmaları beklenmektedir. Halbuki özellikle deriyi etkileyen alerjik hastalıklarda alerji testinin hastaya faydalı olma ihtimali çok fazla değildir. Hastalığın ve hastalık alt tipinin tanımını yapmak daha önemlidir.’’

22.03.2010


Hava kirliliği kalbe yaramıyor

Karbonmonoksİt gazının, farelerin kalbinin kusurlu oluşmasına sebep olduğu ortaya çıktı.

Fransa’daki Montpellier ve Avignon üniversitelerinden bilim adamları, kirli havanın vücuda etkisini araştırdı. Sağlıklı fareleri 4 hafta boyunca kirli bir şehirdekiyle aynı oranda karbonmonoksit gazına maruz bırakan bilim adamları, 4 haftanın sonunda farelerin kalbinin büyüdüğünü gördü. Farelerde kardiyomiyosit denilen hücreleri inceleyen bilim adamları, bu hücrelerin artık normal kasılmadığı, bu sebeple farelerin kalp ritmi bozukluğunun arttığı ve uzun vadede bu durumun ani ölüme sebep olabileceği sonucuna vardı. Araştırmaya imza atanlardan Sylvain Richard, hayvanlarda hücreleri doğrudan incelemenin kolay olduğunu, ancak bunun insanlar üzerinde yapılamayacağını belirterek, ekibin ve başka laboratuvarların elektrokardiyografi (EKG) ile insandaki hücreleri incelemekte olduğunu, ilk bakışta, hava kirliliğinin kalpte strese yol açtığının ve bunun uzun vadede tehlikeli olabileceğinin görüldüğünü ifade etti. Konuya ilişkin makale, Fransız “Le Nouvel Observateur” dergisinin internet sitesinde yayımlandı.

22.03.2010


Yaşlanmayı geciktiren mavi anemon çiçeği yağı Türkiye’de

Aksu Vital Türkiye’de bir ilke daha imza attı ve işin özüne inip özel bir antiaging (yaşlanma karşıtı) ürünü olan mavi anemon çiçeğinin yağını Shiffa Home güvencesiyle tüketicilere sunuyor.

Yaşlanma karşı konulmaz bir gerçek olmakla birlikte, ciltte oluşturduğu etkileri yavaşlatmak, daha uzun süre güzel, pürüzsüz bir cilde sahip olmak mümkün. Mavi anemon çiçeği yağı ile yüz ve boyunda oluşan ince çizgilerin, derin kırışıklıkların azalmasına ve cildin pürüzsüzleşmesine yardımcı oluyor. Ciltte oluşan elastikiyet kaybının giderilmesine ve cildin tekrar gerginleşmesini sağlayabileceği gibi, nemini kaybetmiş cildi derinlemesine nemlendirir. Güneşin zararlı etkilerinin yansıması olan cilt lekeleri, gençliğin kötü izleri akne ve sivilce izleri, yaşlanmayla paralel olarak oluşan lekeler, doğum sonrası ortaya çıkan lekeler en sık rastlanan cilt sorunlarıdır. Mavi anemon çiçeği yağı lekelerin giderilmesine ve cildin korunmasına destek oluyor. Cilt temizlendikten sonra sabah akşam olmak üzere günde 2 defa cilt bakım kremlerinden önce kullanılan yağ, yoğun bir cilt bakım ürünü olduğundan az miktarda ( 5- 6 damla) uygulanıyor.

22.03.2010


Çay kolonyası cilde faydalı

Aron Kozmetik’in uzun laboratuvar çalışmalarından sonra ürettiği Rize’nin bereketli çay bahçelerinden özenle elde edilen Altın Yaprak çay kolonyası büyük ilgi gördü.

Altın Yaprak çay kolonyasının E vitamini içerdiği için cilde çok yararlı olduğu belirtildi. Hijyenik ortamda el değmeden üretilen çay kolonyası, kimyasal madde içermiyor. Karadeniz’in esintisini getiren çay kolonyası Sağlık Bakanlığından onaylı olarak üretiliyor.

22.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl