24 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Sporun centilmen başkanı Bursa'da defnediliyor

Pankreas kanserinden dolayı tedavi gördüğü Acıbadem Bursa Hastanesi’nde önceki gece hayatını kaybeden Galatasaray’ın eski başkanı Özhan Canaydın, bugün Mudanya’da toprağa verilecek.

2002-2008 yılları arasında üç dönem üst üste Sarı-Kırmızılı kulübün başkanlığını yürüten Canaydın, centilmen kişiliğiyle taraflı tarafsız tüm spor camiasının sempatisini kazanmıştı. Canaydın’ın vefatı dolayısıyla başta spor kulüpleri, siyasî partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından başsağlığı mesajları yayınlandı.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Galatasaray Canaydın’ın ölümü sebebiyle yayımladığı mesajda, ‘’Canaydın, beyefendiliği ve centilmenliğiyle milletin gönlünde yer edinmiş örnek bir spor adamıydı’’ ifadelerini kullandı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat’ın bugün yapmayı planladığı basın toplantısı, eski başkan Özhan Canaydın’ın vefatı sebebiyle iptal edildi. Galatasaraylı eski futbolcu Hakan Şükür de, Özhan Canaydın’ın vefatıyla ilgili, ‘’Öğrettiklerine baktığınızda bana göre hem kişi ve duruş olarak hem sportif olarak tarihin en başarılı başkanıydı. Kupalar da kazandı, şampiyonluk da’’ görüşünü dile getirdi. Canaydın, vasiyeti gereği büyük bir cenaze töreni istemediği için sade bir törenle toprağa verilecek.

Beşiktaş Teknik Direktörü Denizli, Canaydın’ın kendi hayatında çok farklı bir yeri olduğunu söyledi. ‘’Onu tanımak ve onunla çalışmak mutluluk vericiydi’’ diyen Denizli, ‘’Babamı ve ağabeyimi benzer hastalıktan kaybettim. Şimdi yakınlarını çok iyi anlıyorum. Mekanı cennet olsun. Bende emeği vardır. Bana verdikleri için teşekkür ediyorum. Ben hakkımı sonuna kadar helal ediyorum. İnşallah o da helal etmiştir’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Şükür ve Şaş taziyede

Galatasaray'ın eski futbolcuları, Hakan Şükür ile Hasan Şaş, vefat eden Özhan Canaydın'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

24.03.2010


 

Timsahın yeni hedefi Belediye

Turkcell Süper Lig’in 26. haftasında Denizlispor’u 2-1 yenerek puanını 58 çıkartan Bursaspor, Cuma günü oynayacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını da kazanmak istiyor.

Yeşil-beyazlı takımın yöneticileri, Cuma günü oynanacak olan Büyükşehir Belediyespor maçında, Olimpiyat Stadı’nı taraftarlarla doldurmak istediklerini söylediler. Bursaspor Basın Sözcüsü Ferruh Nayman, Büyükşehir Belediyespor takımını da yeneceklerini söyledi. Bursaspor’un yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Nayman, Denizli karşısında iyi oynayıp 3 puanı almasını bildiklerini ifade etti.

24.03.2010


 

Toraman takımla çalıştı

BEŞİKTAŞ, Eskişehirspor ile oynayacağı Turkcell Süper Lig maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Sakatlığı nedeniyle Kasımpaşa maçında forma giyemeyen İbrahim Toraman, takımla birlikte çalışmalara başladı. Antrenmanda istekli ve hırslı olduğu gözlenen İbrahim Toraman’ın Eskişehirspor karşısında forma giyebileceği kaydedildi. Bu arada antrenmana sakatlıkları süren Yusuf ve Nobre ile sağ arka adalesinde ağrıları bulunan Tello katılmadı. Bu arada Cumartesi günü saat 19.00’da başlayacak maçın biletleri Biletix’ten satışa sunuldu. Maçın bilet fiyatları 200 ile 20 lira arasında değişiyor.

24.03.2010


 

Trabzon’un en önemli maçı

TRABZONSPOR Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Antalyaspor ile sezonun en önemli müsabakasını oynayacaklarını söyledi.

Hacısalihoğlu, Galatasaray karşısında kazanma arzusunu sahaya iyi yansıtarak galip geldiklerini ve böylece taraftarlarının gönlünü aldıklarını belirterek, ‘’Uzun süredir büyük takımlarla oynadığımız maçlarda galibiyet alamamış olmamız, bu maça ayrı bir önem katıyordu. Güçlü Galatasaray’ı yendiğimiz için tabii ki mutluyuz, camiamızda moraller düzeldi’’ dedi. Artık bu maçın geride kaldığını ve önlerindeki Antalyaspor maçını düşündüklerini ifade eden Hacısalihoğlu, ‘’Bana göre bu sezonun en önemli müsabakasını Perşembe günü Antalyaspor ile oynayacağız. Ziraat Türkiye Kupası’nda Antalyaspor ile yapacağımız müsabakada avantaj sağlayacak bir galibiyet, ligdeki iddiamıza ve planlamamıza uygun bir yol almamızı sağlayacaktır’’ diye konuştu.

24.03.2010


 

F. Bahçe, Kupa’da avantaj peşinde

ZİRAAT Türkiye Kupası yarı final ilk maçında bugün sahasında Manisaspor’u konuk edecek Fenerbahçe, avantajlı bir skor almak istiyor.

Türkiye Kupası’nı bu sezon müzesine götürerek, kupa hasretine son vermeyi hedefleyen sarı-lacivertliler, Manisaspor karşısında rövanş maçı için iyi bir skor elde etmeyi amaçlıyor. Karşılaşmanın rövanşı 14 Nisan Çarşamba günü Manisa’da yapılacak ve finale kalan takım belli olacak. Fenerbahçe, Manisaspor karşısında alacağı iyi sonuçla hafta sonu Galatasaray ile yapacağı derbi maça da moralli çıkmak istiyor. Saat 20:00’deki 90 dakikayı hakem Abdullah Yılmaz yönetecek, TRT 1 naklen yayınlayacak.

24.03.2010


 

Arda’nın durumu 2 günde belli olur

FENERBAHÇE ile hafta sonunda ligin kader maçlarından birini oynayacak olan Galatasaray’da futbolcular dünü izinli geçirdi.

Teknik direktör Frank Rijkaard, zorlu derbi haftasında oyuncularına 1 günlük izin verirken, sarı-kırmızılılar Fenerbahçe maçının hazırlıklarını bugün basına ve taraftarlara kapalı olarak yapacakları idman ile sürdürecek. Galatasaray’da sakatlığı sebebiyle Trabzonspor maçında forma giyemeyen Arda’nın tedavisine devam edilirken, yıldız futbolcunun derbi maçta oynayıp oynamayacağının iki gün içinde kesinlik kazanacağı bildirildi. Sakatlığı süren Kewell ise hafta sonunda forma giyemeyecek.

24.03.2010


 

Tanjeviç’in hastalığı Avrupa’yı da üzdü

A MİLLİ Takımı’nın ve Fenerbahçe Ülker’in Baş Antrenörü Bogdan Tanjevic’in rahatsızlığı, Avrupa Basketbol camiasında da üzüntüyle karşılanıp, geniş yankı uyandırdı.

Basketbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, Avrupa basketbolunun önde gelen isimlerinin Tanjevic’e geçmiş olsun mesajları gönderip, biran önce sağlığına kavuşması temennisinde bulundukları bildirildi. İtalya ve Yunanistan’dan gelen mesajlara Türkiye Basketbol Federasyonu Dış İlişkiler Sorumlusu Dr. Emir Turam vasıtasıyla cevap vererek, gelen mesajları Tanjevic’e iletileceğini de belirtti.

24.03.2010


 

Okur’dan 14 sayı 15 ribaunt

NBA’DE Utah Jazz, Boston Celtics’i ağırladı ve maçı 100-97 galip bitirdi. Utah forması giyen Türk basketbolcu Mehmet Okur, 14 sayı 15 ribaunt ile ‘’double double’’ yaptı.

Celtics’in boyalı alandan sayı bulmasına izin vermeyen Okur, 3 de blok yaparak takımının galibiyetine büyük katkı sağladı. Maçta ‘’double double’’ yapan bir diğer isim Deron Williams oldu. Willams, 22 sayı 11 asist ile takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Utah’dan C.J. Miles, 23 sayı ile sahanın en skorer oyuncusu olurken, erken faul problemi yaşayan Carlos Boozer ise 19 sayıda kaldı. Boston Celtics’de ise en çok sayı atan oyuncu 15 sayıyla Ray Allen oldu.

24.03.2010


 

Forma olayı GS Cafe Crown’u çok etkiledi

BEKO Basketbol Ligi ekiplerinden Galatasaray Cafe Crown’un başarılı oyuncusu Evren Büker, ‘’Cemal Nalga skandalının’’ kendilerini hedeflerinden uzaklaştırdığını söyledi.

Evren, sezona büyük hedeflerle başladıklarını ifade ederek, ‘’Ancak yaşanan forma olayı bizi bayağı geri götürdü. O olay yaşanmasaydı şu an ligde 2 ya da 3. sırada olurduk’’ dedi. Evren Büker, yaşanılan skandaldan etkilenmemek için takım olarak iyi kenetlendiklerini vurguladı.

24.03.2010


 

FILA’nın umudu Eroğlu

FILA Başkanı Raphael Martinetti, sporculuğu döneminde hayranlığını gizlemediği ve geçen hafta da Teknik Kurul’a girmesini sağladığı Şeref Eroğlu’dan, güreşin popülaritesini artıracak projeler üretmesini istedi.

Martinetti ile son derece iyi ilişkilerinin bulunduğunu ve onun desteğiyle FILA Teknik Kurulu’na girmeyi başaran ilk Türk olduğunu ifade eden Şeref Eroğlu, ‘’FILA Başkanı Martinetti ile Ermenistan’da düzenlenen son Dünya Kupası’nda biraraya geldik. Beni FILA ailesinde görmek istediğini, öncelikle de Teknik Kurul’a girmemi istediğini söyledi. Ben de memnuniyetle kabul ettim. Başkan, benden özellikle güreşin popülaritesini artırma yönünde projeler üretmemi istiyor. Çalışmalarımı ilk toplantıda gündeme getireceğim.’’

24.03.2010


 

Efsane olmak için Dünya Kupası şart

BARCELONA'NIN yıldızı Messi, “Efsane olmak için Dünya Kupası’nı kazanmak gerek” dedi. Futbol tarihinin en iyi futbolculardan biri olarak gösterilen Messi, El Mundo gazetesinde yayımlanan röportajında, Pele, Maradona, Cruyff gibi önemli isimlerle kıyaslanmasını, “Henüz 22 yaşındayım.

Her şey çok hızlı geçiyor, biraz rahat olmak gerekir. Efsane, büyük futbolcu olmak için Dünya Kupası’nı da kazanmak gerekir” şeklinde değerlendirdi. Sahada yaptığı göze çok hoş gelen pozisyonlarla ilgili “Kendiliğinden oluyor. Bu pozisyonları ne düşündüm, ne de çalıştım” diyen Messi, “sahada önemli olanın bu pozisyonları denemek” olduğunu vurguladı.

24.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl