30 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Arda niye oynadı?

Bir derbiyi daha geride bıraktık. Ali Sami Yen'de de olsa G.Saray yine kaybetti. F.Bahçe'yle oynama sendromunun oyuncular değişse de, önceki yıllarda olduğu gibi devam ettiğini gördük. F.Bahçe pozisyon üretkenliği yönünden kısır olmasına rağmen, 90 dakika oyunun kontrollü oynayan tarafdı. Orta sahasının bu kadar boş olduğu bir G.Saray'ı uzun yıllardır bu maçta izledik. Sahadaki oyuncu dağılımını G.Saraylı oyuncular bir türlü ayarlayamadılar. Ne rakipten dönen topları karşılamada ne de hücuma çıkışlarda kalabalıklaşabildiler.

Futbolun aklı çok farklı bir olgu. Bunun okulu yok. Oyuncu kabiliyeti, oyun içindeki duruma göre şekilleniyor. Eğer pas verilecek yerde oyuncu şut çekiyorsa veya sağa dönmesi gereken pozisyonda sola dönüyorsa, o oyuncuya verilen taktiğin çok fazla önem arz etmediği görülür. Çünkü bütün bunlar tahta üzerinde verilen taktiklerin dışında, doğaçlama olan işlerdir. G.Saray takımı, teknik adamın 10. dakikada 4'lü orta sahasını 5'li yapmasına rağmen rakipten eksikmiş gibi oynamasının başka izahı yok.

Derbiyi kaybetmek G.Saray'a şampiyonluk yolunda büyük yara aldırdı. Bursaspor'un İstanbul Belediye'ye kaybetmesiyle insiyatifin eline geçmesini değerlediremedi. Her hafta rakip adına çıkan kahramanın bu haftaki adı Leo Franco'ydu. Bu kalecinin G.Saray'a bu sezon hiç katkısı olmadı. Muhtemelen sezon sonu gönderilecektir. Zira yabancı kontenjanını fuzuli yere işgal ediyor. Elano, Brezilya milli takımında oynamasına rağmen, o da G.Saray'a katkı yapamayanlardan. Hiç bir maçta oyuna bireysel yön veremedi. Maçın şekillenmesi adına Elano bu takımda olsada olur olmadada olur havası hakim. Kaldı ki; seyirci ona özel destek vermişti.

Kiralık forvet Jo da Baroş kalitesinde bir oyuncu değil. Ve Kewell. Sakatlığı döneminde en çok aranan oyuncu oydu. Onun yokluğunda G.Saray çok fazla irtifa kaybetti. Bu maçta Arda'nın oyuna girmesi çok yanlıştı. Ancak Reijkaard onu kendi isteğiyle oyuna soktu. Arda'nın sakat sakat oynamak istemesi ise tamamen kandi hatasıydı.

SAİD OKUR [email protected].

30.03.2010


 

G.Saray'da kâbus dolu 8 hafta

TÜRKCELL Süper Lig'de Fenerbahçe'ye mağlup olarak büyük şok yaşayan Galatasaray, son 8 haftada istikrarı bir türlü yakalayamayarak, şampiyonluk yarışında büyük yara aldı.

Ligin 16. haftasından itibaren büyük çıkış yakalayan, Antalyaspor'u deplasmanda 3-2, Gençlerbirliği'ni evinde 1-0 yenen Galatasaray, ikinci yarının başlangıcıyla birlikte Gaziantepspor'u iç sahada 1-0, Denizlispor'u da deplasmanda 2-1 mağlup ederek, üst üste 4 maçı kazanarak istikrarlı bir grafik çizmişti. Bu performansının ardından 19. hafta sonunda 42 puanla Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde 2. sıraya yerleşen ''Cim bom'', daha sonra bir türlü istikrarı yakalayamadı. Galatasaray, sezonun 20. haftasından itibaren istikrarsız bir performans sergilemeye başladı.

SON 8 HAFTADA İSTİKRAR YOK

Ligin 20. haftasında Kayserispor deplasmanında 0-0 berabere kalarak puan kayıplarına başlayan sarı-kırmızılılar, 21. haftada da maç oynamadan Ankaraspor karşılaşmasında 3 puanı hanesine yazdırarak, rakiplerinin puan kaybı sonrasında liderliğe yükseldi. 22. haftada Beşiktaş deplasmanında 1-1 berabere kalan Galatasaray, aynı hafta Fenerbahçe, Bursaspor'a evinde yenilince rakibiyle puan farkını 2'ye çıkardı. Ligin 23. haftasında evinde adeta şov yapan ''Cim bom'', Kasımpaşa'yı 4-1 yenerken, hemen ardından Eskişehirspor'a deplasmanda 2-1 yenilerek, kötü gidişin başlangıcının sinyallerini verdi.Galatasaray, 25. haftada Ankaragücü'nü evinde 3-0 mağlup ederken, 26. haftada ise bu kez Trabzonspor'a deplasmanda 1-0 yenildi ve Bursaspor'un eksik olan Kasımpaşa maçını da oynayıp kazanmasının ardından liderin 5 puan gerisine düştü.''Cim bom'', 27. haftada evinde Fenerbahçe'ye de 1-0 mağlup olarak, kötü performansını sürdürerek, son 4 maçın 3'ünü kaybetti. Galatasaray, son 7 maçında 3 yenilgi, 2 beraberlik ve 2 galibiyet alarak 13 puan kaybetti. Aldığı yenilgi sonrasında Galatasaray'ın lider Bursaspor'un yenilmesi nedeniyle 5 puanlık fark artmazken, sarı-kırmızılılar, ezeli rakipler Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın gerisine düşüp, 4'üncülüğe kadar geriledi. Galatasaray ayrıca bu dönemde Antalyaspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olup, iç sahada 3-2 kazanmasına rağmen Ziraat Türkiye Kupası'na da veda etti.

30.03.2010


 

Leo Franco çok komik gol yedi

GALATASARAY-Fenerbahçe derbisi, Macar spor medyasında da yer aldı. Macaristan'ın tek günlük spor gazetesi Nemzetisport'un, ''Fenerbahçe, Galatasaray'ı İstanbul derbisinde yendi'' başlıklı haberinde, ''Maçın neredeyse tamamında ev sahibi Galatasaray kalesinde pozisyon bulamayan Fenerbahçe, karşılaşmanın 70. dakikasında Selçuk Şahin'in 35 metreden attığı golle kazandı'' ifadeleri yer aldı.

G.SARAY'IN F.BAHÇE FOBİSİ SÜRÜYOR

Fenerbahçe'nin galibiyetine, en büyük desteği Galatasaray'ın Arjantinli kalecisi Leo Franco'nun yediği komik golle verdiğini belirten gazete, Bursaspor'un şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu, Beşiktaş'ın da ikinci aday olduğu yorumunu yaptı. Macaristan basınındaki diğer haberlerde, ''Galatasaray'ın, kaleci Leo Franco'nun yediği saçma golle maçtan mağlup ayrıldığı'' ve ''Galatasaray'ın Fener fobisinin devam ettiği'' ifade edildi. Bazı Macar spor internet siteleri ise maçı illegal olarak canlı yayınladı.

30.03.2010


 

Denizli: Yarış son haftaya kadar sürer

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, çok kritik haftaların geldiğini ve hata yapanın sıkıntı yaşayacağı bir döneme girdiklerini söyledi.

Siyah-beyazlı takımın dün gerçekleştirdiği idman sırasında basın mensuplarıyla sohbet eden Denizli, ligdeki durumun netleşmediğini belirterek, ''Bu haftalar çok kritik, sendelemenin olmadığı haftalar. Kimse sendelemesin'' dedi. Geçtiğimiz haftalarda ''Kuş kafese dönecek'' şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine tecrübeli teknik adam, ''Kuşlar alışık olduğu şeyleri yapar'' ifadesini kullandı.Derbi maçıyla ilgili görüşlerini açıklayan Denizli, ''Kaliteli maç olmadı. Genel havası güzeldi. Futbol olarak daha iyi şeyler olabilirdi. Tabii ki maç kontrollü geçti'' diye konuştu.Bursaspor ile yapacakları maçın sorulması üzerine siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, ''Bursaspor maçına kadar şartlar ne olur bilemiyoruz. Her şey değişebilir. Şampiyonluk yarışı son haftaya kalabilir. Puan farkı 10'a çıkacak değil. Güzel haftalar başladı'' dedi. Ligde en ağır dönemin başladığını vurgulayan tecrübeli teknik adam, ''Elimde 25 kişilik kadro var. Kimin sorumluluk alacağı yönünde bizim için sorun yok'' şeklinde konuştu.

30.03.2010


 

Bursa'nın fikstür avantajı var

SÜPER Lig lideri 58 puanlı Bursaspor, kalan yedi haftada altı maça çıkacak. Ankaraspor'un sezon başında TFF tarafından küme düşürülmesiyle yeşil-beyazlılar 33. haftada deplasmanda oynaması gereken karşılaşmadan 3-0 hükmen galip ayrılacak.

Bursaspor oynayacağı altı karşılaşmanın ikisine deplasmanda, dört tanesine ise kendi sahasında çıkacak. Kalan maçlar: Antalyaspor, Gençlerbirliği (D), Gaziantepspor, Galatasaray (D), Kayserispor, Ankaraspor (hk), Beşiktaş.

FENERBAHÇE - 55 PUAN

Lig ikincisi Fenerbahçe de son yedi hafta içinde altı karşılaşmaya çıkacak. 29. haftada Ankaraspor ile deplasmanda oynaması gereken karşılaşmadan 3-0 hükmen galip ayrılacak olan Fenerbahçe, son 6 karşılaşmanın dördünü kendi sahasında, ikisini ise deplasmanda oynayacak. Kalan maçlar: Kayserispor, Ankaraspor (hk), Beşiktaş, Kasımpaşa (D), Eskişehirspor, Ankaragücü (D), Trabzonspor.

BEŞİKTAŞ - 55 PUAN

Beşiktaş son yedi haftaya girilirken dört deplasman maçına çıkacak. Siyah beyazlıların oynayacağı dört deplasman karşılaşmasından iki tanesi ise ilk dört sıra içinde yer alan Bursaspor ve Fenerbahçe maçları. Kalan maçlar: Ankaragücü (D), Trabzonspor, Fenerbahçe (D), Sivasspor, Diyarbakırspor (D), Manisaspor, Bursaspor (D)

GALATASARAY - 53 PUAN

Galatasaray son yedi maçının, üçünü Ali Sami Yen'de, dört karşılaşmayı ise rakip sahalarda oynayacak. 32. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacak olan takımımız, böylece üç kez İstanbul dışına çıkacak. Kaan maçlar: Sivasspor (D), Diyarbakırspor, Manisaspor (D), Bursaspor, İstanbul B.Ş. Bld. (D), Antalyaspor, Gençlerbirliği (D)

30.03.2010


 

Derbide ortada görülmeyen Özer en çok koşan isim oldu

FENERBAHÇE'NİN Galatasaray'ı 1-0 yendiği karşılaşmada Selçuk Şahin, takımının golünü 35 metre mesafeden kaydetti.

Maç sonunda yayıncı kuruluşun ''piero'' cihazıyla yapılan ölçümlerine göre, Selçuk, Galatasaray kalesine tam 35 mesafeden topa vurdu. Selçuk'un vuruşunda meşin yuvarlağın, saatte 51 kilometre hızla filelere gittiği belirtildi. Karşılaşmada en çok mesafe kateden futbolcu, 12 kilometre 9 metreyle Fenerbahçeli futbolcu Özer Hurmacı oldu. Galatasaraylı futbolcu Caner ise yaptığı 11 kilometre 118 metrelik koşuyla takımının en çok mesafe kateden ismi oldu. Derbide Fenerbahçeli futbolcular toplam 107.9 kilometre, Galatasaraylılar ise 103.8 kilometre katederken, hakem Cüneyt Çakır'ın ise 11.7 kilometre koştuğu belirlendi.

30.03.2010


 

Klasik sonuç

Favoriler her zaman kaybetmeye mahkum herhalde böyle derbilerde. Kadro zenginliği ve derinliği ile yedek kulübesindeki alternatifleri bakımından Frank Rijkaard meslektaşı Christoph Daum' a göre daha şanslıydı. Caner Erkin-Hakan Balta tercihi dışında sahaya sürdüğü kadro doğru olmasına rağmen, saha içi görevlendirmelerinde yaptığı yanlış uygulama ve oyuncu değişiklikleri yenilginin önemli sebeplerindendi.

Mehmet Topal' ın Alex De Souza' nın peşine takılıp onu gölge gibi takip etmesi, zaten eksik olan orta sahasını daha da zayıflattı sarı kırmızılıların. Mustafa Sarp tek başına mücadele etmek zorunda kaldı, o bölgeyi 5 oyuncu ile tutan rakibi karşısında. Böyle olunca da savunmadan şişirilen toplarla sonuca gitmeye çalıştılar. Rijkaard'ın en büyük hatası belki de Mehmet Topal'ı çıkartıp, sakat olan Arda Turan'ı oyuna sokmasıydı. Zaten gardı düşmüş orta sahasını tamamen rakibe teslim etti. Selçuk Şahin elini kolunu sallaya sallaya topu sürdü ve golünü attı. Tartışmasız gecenin en iyisi olarak haketmişti bu mutluluğu derbilerin golcüsü.

Sakat futbolcuların olması bazen teknik adamın şansı olabiliyor. Çarşamba'dan beri oynaması için çabalanan Emre Belözoğlu' nun yetişmemesi, Selçuk Şahin' in forma bulmasını sağladı. Ön liberoda Mehmet Topuz ile birlikte oynayan Selçuk Şahin aslarını aratmadığı gibi, maça da damgasını vurdu. Alman hocanın Andre Dos Santos' un önünde, Özer Hurmacı yerine Gökçek Vederson' a forma vermesi galibiyetin önemli kilometre taşlarındandı. Bu tercih, 'derbiler orta saha ile kazanılır' kaidesini iyice perçinlemiş oldu. Güzel gecenin iki tane çirkin görüntüsü vardı. Biri Alex De Souza' ya atılan su şişesi, diğeri de Volkan Demirel' in maçın sonunda topu istop ediş şekliydi. Bu hareket hiç yakışmadı milli kaleciye…

MEHMET ILGAZ [email protected]

30.03.2010


 

Şampiyonluk yarışında 4 takım çekişiyor

Turkcell Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde gülen taraf Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertlilere Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan karşılaşmada galibiyeti getiren golü 70. dakikada Selçuk kaydetti. Fenerbahçe, ligin bitimine 7 hafta kala bu galibiyetle puanını 55'e çıkarırken, lider Bursaspor ile arasındaki puan farkını 3'e indirdi ve averajla ikinciliğe yükseldi. Evinde ağırladığı ezeli rakibine yenilen Galatasaray ise 53 puanda kaldı ve 4. sıraya geriledi. Sarı-kırmızılılar bu sezon sahasında ilk kez yenilgiyle tanıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Spor'a deplasmanda 2-1 yenilen Bursaspor, 58 puanla 27. haftanın sonunda da liderliğini sürdürürken, Eskişehirspor'u 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada 3-2 yenmeyi başaran Beşiktaş liderle arasındaki puan farkını 3'e düşürdü ve averajla 3. sıraya yükselerek şampiyonluk iddiasını sürdürdü.

Düşme potasından kurtulma mücadelesi veren Sivasspor, konuk olduğu Gaziantepspor ile uzatma dakikalarında bulduğu golle 2 - 2 berabere kaldı. Antalyaspor ile Manisaspor, Antalya'da 0 - 0 berabere kalırken, Kasımpaşa ise ilk 5 dakikada attığı 2 golle 2 - 0 öne geçtiği Denizlispor karşısında 3 - 2 geriye düşmesine rağmen müsabakayı 3 - 3'e getirdi deplasmandan 1 puan çıkarması bildi. Bir maç eksiği ile 20 golün atıldığı 27. haftada 3 maçı ev sahibi ekip, 2 karşılaşmayı ise deplasman takımları kazandı. Bu hafta 3 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

30.03.2010


 

TOPLU SONUÇLAR

Ankaraspor - Ankaragücü : (0 - 3 Hükmen) Gençlerbirliği-Diyarbakırspor : ( 1 - 0 ) Ankaraspor-Ankaragücü : ( 0 - 3 ) Beşiktaş-Eskişehirspor : ( 3 - 2 ) Denizlispor-Kasımpaşa : ( 3 - 3 ) İstanbul Büyükşehir Belediye-Bursaspor : ( 2 - 1 ) Antalyaspor-Manisaspor : ( 0 - 0 ) Gaziantepspor-Sivasspor : ( 2 - 2 ) Galatasaray-Fenerbahçe : ( 0 - 1 )

30.03.2010


 

GOL KRALLIĞI

Gol krallığı yarışında, Kayserisporlu Makakula 17 golle birinci sırada bulunurken, bu futbolcuyu 12 golle Gaziantepspor'dan Souza ve Beşiktaş'tan 11 golle Bobo takip ediyor. Trabzonsporlu Umut Bulut'un 10, Fenerbahçe'den Alex ve Guiza, Galatasaray'dan Kewell, Kasımpaşa'dan Moritz ile Trabzonspor'dan Colman'ın 9'ar golleri var.

30.03.2010


 

HAFTANIN KARMASI

Volkan (Fenerbahçe), İbrahim Toraman (Beşiktaş), Ekrem (İstanbul Belediye), Bilica (Fenerbahçe), Sandro (Gençlerbirliği), Cihan (Sivas), Moritz (Kasımpaşa), Marcin (İstanbul Belediye), Burak (Manisa), Selçuk (Fenerbahçe), Bobo (Beşiktaş), Mustafa (Gençlerbirliği).

30.03.2010


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Bobo (Beşiktaş)

30.03.2010


 

HAFTANIN HAKEMİ

Bünyamin Gezer (İstanbul Büyükşehir Belediye - Bursaspor)

30.03.2010


 

HAFTANIN TAKIMI

Fenerbahçe

30.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl