02 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Saldırılar terörist eylem

10'u aşkın ülkeden Müslüman din adamları, Moskova metrosunda ve Dağıstan’da düzenlenen saldırıları kınadı. Aralarında Rusya’nın önde gelen 5 müftüsünün de bulunduğu 24 din adamı, Dubai’de yayınlanan ortak açıklamalarında, Moskova ve Dağıstan’da düzenlenen saldırıların, inançlarına karşı gelen “terörist eylemler” olduğunu belirtti.

Müslüman din adamları Rusya’daki saldırıları kınadı

ONDAN fazla ülkeden Müslüman din adamları, Moskova metrosunda ve Dağıstan’da düzenlenen saldırıları kınadı. Aralarında Rusya’nın önde gelen 5 müftüsünün bulunduğu 24 din adamı, Dubai’de yayınlanan ortak açıklamalarında, Moskova metrosunda ve Dağıstan’da düzenlenen saldırıların, inançlarına karşı gelen “terörist eylemler” olduğunu belirtti. Din adamları, Irak’ta son dönemde meydana gelen şiddet olaylarına da değinerek, saldırıların kurbanlarına ve ailelerine başsağlığı dilediler. Açıklamada, haksızlıkların, meşrû olsalar bile “böyle kötü ve kanlı eylemleri haklı çıkarmak için kullanılamayacakları” ifadesine yer verildi.

Dubai’deki İslâmî düşünce kuruluşu Kalem Araştırma ve Medya tarafından yayımlanan açıklamanın sahibi din adamlarının, ABD, Avrupa ve Hindistan’daki önemli din okullarını temsil ettikleri belirtildi. Bu arada, merkezi Libya’da bulunan ve dünyada 250 Müslüman örgütü bir araya getiren Dünya İslâm Çağrısı da, Moskova ve Dağıstan’da masum insanlara yönelik terörist saldırıları kınadığını açıkladı. Dünya İslâm Çağrısı’nın Genel Sekreteri Muhammed Ahmed Şerif, İslâm’ın prensiplerinin ve ahlâkî kurallarının böyle bir kötülüğe kesinlikle karşı olduğunu kaydetti.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

02.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Saldırılar terörist eylem

  SALDIRILARI UMAROV ÜSTLENDİ

  DAĞISTAN’DA YİNE PATLAMA: 2 ÖLÜ

  TİFLİS’TEN SERT TEPKİ

  Müslüman İngiliz öğrencinin bilgileri CIA’ye verilmiş

  Pekin, İran’da barışcı çözümden yana

  Afganistan yakınlarında operasyonlar sürüyor

  Burka yasağı Belçika İçişleri Komisyonu’ndan geçti

  Bir yılda 18 devlet 714 kişiyi idam etti

  Nasrallah: Suriye Lübnan’ın güçlü olmasını istiyor

  Cezaevinde patlama, 40 mahkûm firar etti

  Azerîler Astana’da anma töreni düzenledi

  Malezya’da bira içene kamu hizmeti cezası

  Hindistan’da anayasa değişikliği 8 yıl sonra yürürlüğe girdi

  Demokratik Kongo’da yolsuzlukla mücadele

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl