02 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Siyasî partilerin gözü Adana’da

İÇİŞLERİ Bakanlığı kararıyla Aytaç Durak’ın Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılması sonrasında başkan vekili seçimi için toplanan meclis, Başkan Vekili Mustafa Tuncel tarafından, AKP adayı Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın ‘’aday olup olamayacağının İçişleri Bakanlığına sorulması’’ için tatil edildi.


EN BÜYÜK TEHLİKE EVİMİZDE

Kayıp çocuklar, çocuk kavga ve cinayetleriyle ilgili haberler endişeyle izleniyor. TV ve internetteki ahlâksız yayınlar, sokak ve çeteler çocukları su

Baykal: Adana’da seçim yapılsın

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ‘’Hükümetin bütün olanakları değerlendirmesini ve Adana’da en kısa zamanda bir belediye başkanlığı seçimi şartlarını y


  Anayasa değişiklik teklifinde imzam yok

CUMHURBAŞKANI Vekili ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, anayasa değişiklik teklifinden imzasının olmadığını belirtti.


  Sessiz kalırsak hakkımızı alamayız

TÜRK Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, anayasa değişikliği paketi çalışmalarıyla ilgili olarak ‘’Herkesin kabul ettiği haklar TBMM’de oylanmalı, 367 üzerinde oy alması halinde anayasal hak haline gelmeli, üzerinde tartışma olan konular ayrıca referanduma sunulmalıdır’’ dedi.


  Astsubay, resmî belgede sahtecilikten yargılanılyor

KAYSERİ'DE görev yaptığı sırada, Hava Pilot Korgeneral Rıdvan Ulugüler’in imzasını kullanarak, ‘’resmi belgede sahtecilik’’ yaptığı ileri sürülen Astsubay Ali Balta, psikolojik tedavi görmesi sebebiyle hakkında açılan davanın üçüncü celsesine de katılamadı.


  2B’ler tekrar gündemde

Kamuoyunda 2B olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş Hazine arazilerinin satışı yeniden gündeme geliyor.


  2B’ler tekrar gündemde

Kamuoyunda 2B olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş Hazine arazilerinin satışı yeniden gündeme geliyor.


  Birlik Grubu’nun başkan adayı Çalışkan

Meslekte Birlik Grubu, İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın (İSMMMO) mayıs ayında yapılacak olan 21. Olağan (Seçimli) Genel Kurulu için başkan adayılarının Adil Çalışkan olduğu açıklandı.


  En verimli çağımızda emekliliğe mecbur bırakıldık

TSK’da dinî inançlarını yaşamak isteyen, fakat baskıların artması sonucu, emeklilik süreleri dolar dolmaz ordudan ayrılmak zorunda kalıp sessiz sedasız mağdurlar kervanına katılanlardan biri olan emekli Dz. Kd. Bçvş. Şerafettin Sağbaş, “Aslında ayrılmak gibi bir düşüncem hiç yoktu. En verimli çağımdaydım, uzun yıllar çalışmak istiyordum. Çocuklarım daha ortaokul ve lisede okuyorlardı. Kısacası çok sevdiğim mesleğimden zorla ayırıldım” dedi.


  Bosna’da ilk Osmanlı şehidi ilgi bekliyor

Bosna Hersek’in 1463 yılında fethi esnasında şehit düşen ilk Osmanlı askeri Cebbar Dede’nin Saraybosna’daki kabri, Türkiye’den ilgi bekliyor. Padişah Fatih Sultan Mehmet’in askeri olan Cebbar Dede’nin mezar yeri, tur şirketlerinin ziyaret programlarında bile yer almıyor.


  Üniversiteler antidemokratik

YÜKSEK Öğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi’ni ziyaret ederek, akademisyenlerin sorularını cevapladı.


  250 bin özürlüye 1 milyar lira bakım ücreti veriliyor

SOSYAL Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış, Türkiye’de işlemleri devam edenlerle birlikte 250 bin civarında kişiye evde bakım ücreti ödediklerini belirterek, bu şekilde geçen yıl 1 milyar lira ödeme yaptıklarını söyledi.


  Fatih Belediyesi’nden ücretsiz metrobüs servisi

FATİH Belediyesi, her gün binlerce İstanbullunun kullandığı metrobüse ulaşmak isteyen vatandalar için ücretsiz servis hizmeti başlattı.


  İzmir panele hazır

BEDİÜZZAMAN Said Nursî’nin vefatının 50. yılı münasebetiyle devam etmekte olan etkinlikler kapsaımnda “Said Nursî ve Demokratik Açılım” konulu panel, Tepekule Kongre ve Sergi Sarayında yapılacak. 4 Nisan Pazar günü saat 14:00’de yapılacak olan panel için başta Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Başbakan olmak üzere, Bakanlara, milletvekillerine, parti başkanlarına davetiye gönderildi.


  Vizite kâğıdı uygulaması kaldırıldı

SOSYAL Güvenlik Kurumu, 1 Nisan 2010 tarihinden itibaren vizite kâğıdı uygulamasına son verdi. Çalışan memur ve işçiler, bundan sonra sağlık hizmetlerinden kimlik numaralarını beyan ederek yaralanabilecek.


  ‘Risâle-i Nur’u okudukça idrakim ziyadeleşiyor’

Bediüzzaman Said Nursî ve Risâle-i Nur Külliyatı... Bizim kuşak, ilk olarak yetmişli yıllarda duymaya başladı bu kelimeleri.


  Sİzİn oralarIn nesİ meşhur?

Antalya Ticaret Borsası tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve geleneksel hale dönüştürülmesi planlanan ‘’1. Yöresel Ürünler Fuarı’’nda, Türkiye’de, yörelerinin adıyla ün kazanmış ürünlerin tanıtılıp pazarlanacağı ve aynı zamanda olmayanlara da coğrafi işaret alınmasının yolunun açılacağı bildirildi.


  Sigara ve alkol ülseri de tetikliyor

Halk arasında en çok bilinen ve birçok kişinin yakalandığı mide hastalığı olan ülseri sigara ve alkol tetikliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Faruk Memik, ülseri ‘mide ve barsağın iç yüzünü kaplayan ince duvarın yaralanarak açılması’ olarak tarif etti. Memik, hastalığa sebep olan en önemli faktörün bulaşıcı bir mikrop olan ‘helikobakter pilori’nin ağızdan alınması olduğunu söyledi.


  RTÜK’ten 47 kanala tütün cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), son iki yılda tütün ürünü görüntülerine yer verdiklere gerekçesiyle 47 televizyon kanalına idarî para cezası uyguladı.


  Sibere karşı tatbikat

BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve TÜBİTAK, kurum ve kuruluşların bilgi ve iletişim sistemlerine yönelik bilgi sızması, bilgisayarın çökertilmesi, web sitesinin ele geçirilmesi gibi siber saldırılara karşı savunma gücünü tesbit için tatbikat yapacak.


  Dünyaca ünlü hafızlar Antalya’da buluşuyor

Güzel Kur’ân-ı Kerim okumada dünya birinciliği bulunan Ahmet Ebul Kasımi ile İstanbul’un meşhur hafızlarından Nevzat Bakır Antalya’ya geliyor.


  Aşırı kola tüketen erkeklere kötü haber

DanİmarkalI bilim adamları tarafından yapılan bir araştırma aşırı kola tüketiminin erkeklerdeki tenasül kalitesini düşürdüğünü ortaya çıkardı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl