02 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Rijkaard: Güzel günler gelecek

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, ligde Fenerbahçe’ye yenilmelerine rağmen şampiyonluk iddialarının sürdüğünü belirterek, taraftarlarına umut aşıladı.

Hollandalı teknik adam, çok güzel günlerin kendilerini beklediğini iddia etti. Galatasaray Televizyonu’nda yayınlanan “Rijkaard’la Soru Cevap” programına katılan Hollandalı teknik adam, oyun sisteminden, Fenerbahçe maçındaki yenilgiye, kadar birçok konudaki önemli sorulara cevap verirken, Galatasaray’ın futbol takımının gelecekle ilgili durumunu da yorumladı. Rijkaard, yarıştaki iddialarının sürdüğünü söyledi. Arda’nın kendileri için çok önemli bir futbolcu olduğunu kaydeden Rijkaard, “Mücadele gücü ve ruh çok önemli. Takım ruhu var ve maçın kaderini değiştirebilir” diye konuştu. Hollandalı teknik adam amacının G. Saray’da güzel başarılara imza atmak olduğunu kaydetti.

02.04.2010


 

Avrupa’nın gündeminde

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde çeyrek final ilk maçları tamamlanırken, Arsenal - Barcelona müsabakası ve ortaya çıkan 2 - 2’lik skor Avrupa’nın gündemine oturdu.

Zlatan İbrahimovic’in 2 golü ile deplasmanda 2 - 0 öne geçen Barcelona’nın bu avantajını koruyamaması ve Puyol’un da kırmızı kart görmesi Katalan ekibinde üzüntüye neden oldu.

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalde mücadele iki Fransa ekibinden Olympique Lyon Fransa Ligi’ndeki kötü gidişini, 2 maçı eksik olmasına rağmen liginde liderlikte bulunan Bordeaux’yu 3 - 1 yenerek unutturmaya çalıştı. Son 10 yılın iddialı ekibi Olympique Lyon Fransa Ligi’nde 30 maçta 15 galibiyet, 9 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 54 puan topladı ve 5. sırada yeraldı. İki maçı eksik olan Bordeaux ise 56 puanla lider durumda.

Çeyrek finalin bir diğer önemli maçında ise Bayern Münih - Manchester United karşı karşıya geldi. Ribery ile öne geçen Bayern Münih uzun süre berabere giden maçı 90+2’de buldugu golle 2 - 1 kazanarak rövanş için az da olsa avantaj elde etti. Tüm dünyada futbolseverlerin sonucunu ençok merak ettiği maçta ise Arsenal ile Barcelona 2 - 2 berabere kaldı. Deplasman takımı Barcelona ikinci yarının hemen başında (46. dakika) Zlaton İbrahimovic ile 1 - 0’ı ve 59. dakikada da 2 - 0’ı yakalamasına rağmen 69. dakikada Walcott ve 85. dakikada Fabregas’ın penaltı gollerine engel olamadı. Hem galibiyeti kaçırdı, hem de penaltı pozisyonunda kırmızı kart gören Puyol’u rövanşta kaybetti.

İtalya’da oynanan İnter ve CSKA Moskova maçında ise İnter 1 - 0’lık bir avantaj elde etti. Çeyrek finalde rövanşlar 6 - 7 Nisan’da oynanacak. Yarı final mçaları ise 20 - 21 Nisan rövanş maçları ise 27 - 28 Nisan tarihlerinde oynanacak.

Şampiyonlar Ligi’nde final karşılaşması 22 Mayıs 2010’da Real Madrid’in sahası Santiago Barnabeu Stadı’nda oynanacak.

02.04.2010


 

Teofilo verimli olamıyor

UluslararasI Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun (IFFHS) 2009 yılının en golcü oyuncular sıralamasında Deportiva Junior de Barranquilla takımında 43 maçta attığı 30 golle 4. sırayı elde eden Kolombiyalı oyuncu, Trabzonspor’a transfer olduktan sonra ilk 11’de forma şansı bulamazken gol atma başarısı gösteremedi.

Karadeniz ekibinde, sadece 1’i ilk 11’de olmak üzere lig ve kupada toplam 12 maçta 317 dakika sahada kalan Teofilo Gutierrez, rakip fileleri havalandıramadı.

Teofilo Gutierrez, sadece ligin 20. haftasındaki Manisaspor maçında ilk 11’de forma giydi. Bu maçta 72 dakika boyunca sahada kalan Kolombiyalı oyuncu, daha sonra teknik direktör Şenol Güneş tarafından sahaya ilk 11’de sürülmedi.

GÖKHAN ÜNAL’IN YERİNE GELMİŞTİ

Henüz golle tanışamayan Gutierrez, devre arasında Fenerbahçe’ye transfer olan Gökhan Ünal’ın yerine gelmişti. Bir önceki sezon Trabzonspor formasıyla 15 gol kaydeden Gökhan Ünal, bu sezon ise devre arasına kadar bordo-mavili formayla İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Kayserispor maçları olmak üzere 2 gol kaydetmişti. Gökhan Ünal, bu sezon kötü bir dönem geçirmesine karşın hiç gol atamayan Teofilo Gutirrez’den daha iyi performans sergilemişti.

02.04.2010


 

Güneş Avrupa’ya gitti

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’in Avrupa’ya gittiği bildirildi.

Bordo-mavili takımın teknik adamının, Avrupa’da yeni sezon öncesi kamp yapılması planlanan yerleri inceleyeceği, Hollanda’da MVV Maastricht takımında kiralık olarak oynayan Cristian Brüls ve Faty Papy’i de izleyerek son durumlarını göreceği belirtildi. Güneş’in, gelecek hafta başında Türkiye’ye dönerek Beşiktaş maçının hazırlıklarında takımın başında olacağı kaydedildi.

02.04.2010


 

Eksik Kartal A. Gücü önünde

LİDERLE arasındaki puan farkını 3'e indiren Beşiktaş eksik kadrosuyla A. Gücü karşısına çıkıyor. Saat 20:00'deki karşılaşmayı Barış Şimşek yönetecek, Lig TV yayınlayacak.

İki takım ligde 94. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne dek oynanan 93 maçta Beşiktaş 64, başkent ekibi ise 7 galibiyet alırken, 22 karşılaşmada da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Lig maçlarında siyah-beyazlıların attığı toplam 173 gole, sarı-lacivertliler 63 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da yapılan karşılaşmayı Beşiktaş 1-0 kazandı. Siyah-beyazlılar, Ankara’da yapılan 45 lig maçının 26’sını kazanırken, 14 beraberlik alıp, 5 kez de yenildi. Beşiktaş, başkentte 74 gol attı 34 gol yedi. Ankaragücü, Beşiktaş’ı ligde 15 maçtır yenemiyor.LİDERLE arasındaki puan farkını 3'e indiren Beşiktaş eksik kadrosuyla A. Gücü karşısına çıkıyor. Saat 20:00'deki karşılaşmayı Barış Şimşek yönetecek, Lig TV yayınlayacak.

İki takım ligde 94. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne dek oynanan 93 maçta Beşiktaş 64, başkent ekibi ise 7 galibiyet alırken, 22 karşılaşmada da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Lig maçlarında siyah-beyazlıların attığı toplam 173 gole, sarı-lacivertliler 63 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da yapılan karşılaşmayı Beşiktaş 1-0 kazandı. Siyah-beyazlılar, Ankara’da yapılan 45 lig maçının 26’sını kazanırken, 14 beraberlik alıp, 5 kez de yenildi. Beşiktaş, başkentte 74 gol attı 34 gol yedi. Ankaragücü, Beşiktaş’ı ligde 15 maçtır yenemiyor.

HAFTANIN PROGRAMI

Yarın:

14.00 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Denizlispor

(Kuddusi Müftüoğlu)

19.00 Bursaspor-Antalyaspor (Bülent Yıldırım)

4 Nisan Pazar:

14.00 Eskişehirspor-Kasımpaşa (Abdullah Yılmaz)

14.00 D.Bakırspor-G.Antepspor (Tolga Özkalfa)

14.00 Manisaspor-Gençlerbirliği (Süleyman Abay)

19.00 Fenerbahçe-Kayserispor (Yunus Yıldırım)

5 Nisan Pazartesi:

20.00 Sivasspor-Galatasaray (Halis Özkahya)

02.04.2010


 

Yeşil-Beyaz revaçta

ŞAMPİYONLUĞUN en büyük adaylarından olan Turkcell Süper Lig lideri Bursaspor’un ürünleri taraftarlardan büyük ilgi görünce, birçok market ve akaryakıt firması tarafından promosyon olarak dağıtılmaya başlandı.

Bursaspor Kulübü’nün Bursastore’dan sorumlu yöneticisi Selçuk Eren, lider oldukları Turkcell Süper Lig’in sonunda şampiyonluğu göğüsleyen taraf olacaklarını, yönetim, teknik heyet, futbolcular ve kentin buna inandığını söyledi. Takımın bu sezon gösterdiği başarının Bursaspor renkleri ve amblemini taşıyan ürünlere olan talebi artırdığını ifade eden Eren, özellikle son 2 aydır Bursastore’un tarihinin en yüksek cirolarını elde ettiğini anlattı.

02.04.2010


 

LeBron James gelecek mi?

NBA takımlarından Cleveland Cavaliers’in yıldız oyuncusu LeBron James, Ağustos’ta Türkiye’de düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası’nda ABD takımında yer almayabileceğini söyledi.

2008 Pekin olimpiyatlarında altın madalya kazanan ABD takımında yer alan LeBron James, yaptığı açıklamada, ‘’Bu yaz çok meşgul olacağım. Muhtemelen Dünya Şampiyonası’nda oynamayacağım ‘’ dedi. Bu sezon sonunda Cleveland ile sözleşmesi sona erecek olan ve hangi takımda oynayacağına henüz karar vermeyen James, ‘’Bu yaz vermem gereken çok karar var’’ diye konuştu. Dünya Basketbol Şampiyonası 28 Ağustos-12 Eylül’de düzenlenecek.

02.04.2010


 

Okur 18 attı Utah kazandı

NBA’de Utah Jazz’ın evinde Golden State Warriors’u 128-104 yendiği maçta, Jazz forması giyen milli basketbolcu Mehmet Okur 18 sayı, 10 ribauntla ‘’double-double’’ yaptı.

Utah’daki Energy Solutions Arena’da oynanan maçta 30 dakika sahada kalan Okur, 18 sayı 10 ribaunt ve 2 asistle takımının galibiyetine katkıda bulundu. Jazz’da 25 sayı, 13 ribauntla ‘’double-double’’ yapan Carlos Boozer sahanın en skorer ismi olurken, Kyle Korver 21 sayı, Paul Millsap 19 sayı, Wesley Matthews 18 sayı attı. Warriors’da Coey Magette’nin 22, Anthoy Morrow’un 21 sayısı yenilgiyi engelleyemedi. Milwaukee Bucks’da forma giyen milli basketbolcu Ersan İlyasova ise, Bucks’un deplasmanda Cleveland Cavaliers’a 101-98 yenildiği maçta 13 sayı attı. 22 dakika sahada kalan İlyasova, 5 de ribaunt aldı. oronto Raptors’da forma giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu da, Raptors’un evinde Los Angeles Clippers’ı 114-92 yendiği maçta 6 sayı, 6 asistle oynadı.

02.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl