07 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İsrail’e roket atmaya son

Londra’da yayınlanan El Kuds El Arabî gazetesinin haberine göre, Gazze’deki silâhlı dört grup olan Hamas, İslâmî Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Demokratik Kurtuluş Cephesi temsilcileri, İsrail ordusunun bölgeye yönelik müdahalelerine gerekçe oluşturmamak için roket saldırılarını durdurma kararı aldılar.

Roketli saldırılara mola

GAZZE Şeridi’ndeki silâhlı dört grubun, İsrail’e roket saldırılarını durdurma konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi. Londra’da yayımlanan El Kuds El Arabi gazetesinin Filistinli kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Hamas’ın talebi üzerine, Hamas ile İslâmî Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi temsilcileri Cumartesi günü bir araya geldiler. Toplantıda, bu 4 grubun temsilcilerinin “İsrail ordusunun bölgeye yönelik müdahalelerine gerekçe oluşturmamak için roket saldırılarını durdurma konusunda görüş birliğine vardığı” bildirildi.

Söz konusu toplantıya El Fetih yetkililerinin de davet edildiği, ancak son andaki bir gerekçeyle toplantıya katılamadıkları ifade edildi. Toplantının Gazze Şeridi’ndeki son gelişmeleri ele almak için düzenlendiği belirtilirken, İslâmî Cihad lideri Halid El Batsh, toplantı öncesi gündemlerinde roket saldırıları konusunun bulunmadığını, ancak yine de grupların direniş mücadelesine zarar vermeyecek şekilde Filistin halkının çıkarlarını dikkate alacaklarını söylemişti.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi’nden Salih Zeydan da, alınan kararlarla ilgili olarak “bunun İsrail’e karşı direnişi durdurma anlamına gelmediğini” vurgularken, “Biz, halkımızın çıkarlarını gözönünde bulundurarak, çeşitli gruplarla koordinasyon içinde çalışıyoruz” ifadesini kullandı. İsrail’in Kanal 10 televizyonu da, önceki gün İslâmî Cihad sözcüsü Davud Şihab’ın örgütün kendi radyosuna yaptığı açıklamada, Filistin halkının çıkarları doğrultusunda roket saldırılarını durdurma kararı aldığını söylediğini duyurmuştu. Ancak, İslâmî Cihad bu haberlerin ardından derhal bir açıklama yayımlayarak, örgütün böyle bir karar almadığını bildirmişti. Açıklamada, “İslâmî Cihad, halkımızı savunmaya ve her anlamda direnişe büyük önem vermektedir” demişti.

İslâmî Cihad’dan gelen yalanlamanın, Filistinlilere, Hamas’ın bu konuda yaptığı baskılara boyun eğmedikleri izlenimini verme amaçlı olduğu öne sürülüyor. Son günlerde İsrail-Gazze Şeridi’nde artan tansiyonun ardından Hamas’a yakın kaynaklar, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, Hamas’ın Şam’daki lideri Halid Meşal’i aradığını ve Gazze Şeridi’ni hedef alan büyük bir operasyona sebep olabileceği için Gazze’den düzenlenen roket saldırılarının durdurulmasını istediğini açıklamışlardı. Mısır’ın da aynı konuda devreye girdiği, İsrail ve Gazze’deki yetkililerle, bölgede yeni bir gerilimi önlemek için yoğun çaba sarf ettiği kaydedilmişti.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

07.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail’e roket atmaya son

  İslâm, şiddeti reddeder

  İsrail Dışişleri’nden Erdoğan’a tepki

  Suudî din adamı El Arifi, Kudüs’ü ziyaret edecek

  Kudüs’te gerginlik sürüyor

  NATO kuvvetleri 4 sivili öldürdü

  Maocu gerillalar 40 Hint askerini öldürdü

  Bağdat’ta 5 büyük patlama

  Avrupa Kur'ân Okuma Yarışması sonuçlandı

  Şiî isyancılar serbest bırakıldı

  İngiltere Mayıs’ta genel seçime gidiyor

  Müşerref, yeni parti kurmaya hazırlanıyor

  BM Peşaver Ofisini geçici olarak kapattı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl