07 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Muvazzaf subaylar cezaevinde

BALYOZ Darbe Planı soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski MGK Genel Sekreteri Şükrü Sarıışık’ın da aralarında bulunduğu 6 kişi, adliyeye sevk edildi, haklarında yakalama emri bulunan 7 muvazzaf subay cezaevine gönderildi.

Balyoz Darbe Planı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, gözaltına alınan eski MGK Genel Sekreteri, emekli orgeneral Şükrü Sarıışık’ın da aralarında bulunduğu 6 kişi, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine sevk edildi. Bu kişiler, hakim ve savcıların kullandığı Çırağan Caddesi üzerindeki kapıdan binaya alındı.

Hakkında yakalama emri çıkarılan 21 kişi arasında bulunan ve teslim olan 7 muvazzaf subay cezaevine gönderildi. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine gelen tümgeneraller Bekir Memiş ve İhsan Balabanlı, Yarbay Levent Çehreli, albaylar Mustafa Önsel, Abdullah Zafer Arısoy, Recep Yıldız ve Yüksel Gürcan’a haklarındaki yakalama emirleri yüzlerine karşı okundu. Adliyedeki işlemleri tamamlanan subaylar, cezaevine gönderildi. Emekli albaylar Ümit Özcan ile Bülent Tunçay da sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, haklarındaki yakalama emirleri yüzlerine okundu. Özcan ve Tunçay, işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine gönderildi.

YAKALAMA YAZILARI MAHKEME

KARARLARINA DAYANMIYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, yazılı basın ve televizyonlarda yapılan yayınlarda, başsavcılık tarafından yeni görevlendirmeler sebebiyle mahkeme kararlarına istinaden yapılan işlemlerin durdurulduğunun ifade edildiği ve bu yönde yorumlar yapıldığını hatırlattı. Mahkeme kararlarının durdurulması gibi bir konunun kesinlikle söz konusu olmadığını, mahkeme kararlarını durdurmanın hiçbir mercinin yetkisinde ve görevinde bulunmadığını ifade eden yetkililer, buradaki işlemin, soruşturma savcılarının doğrudan kolluğa ve merkez komutanlıklarına yazdıkları müzekkerelere ilişkin olduğunu, yakalama ve gözaltına alma yazılarının mahkeme kararlarına dayanmadığını kaydetti.

07.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Başsavcı: Görev değişimi yaptık

  Paket yarın komisyonda

  Bahçeli: Figüran değiliz

  Şahin: Ben hiçbir zaman imzalamadım

  Anayasa, Türkiye’ye katkı sağlamıyo

  Erken seçimi asla düşünmüyoruz

  Muvazzaf subaylar cezaevinde

  Adalet Bakanı Ergin’den uluslar arası standart vurgusu

  ‘Balyoz’da koordinatör savcı Mehmet Ergül oldu

  İbadetin şartı özgürlüktür

  “Gazze” gemisi de hazır

  Kamuda 230 bin kişi güvencesiz çalışıyor

  Ankara-Konya hızlı tren seferlerine ara verildi

  Gazeteciler güvende değil

  CEZAEVLERİNDEKİ HÜKÜMLÜ VE TUTUKLU SAYISI 118 BİNİ GEÇTİ

  Büyükelçi Tan ABD’ye gitti

  Çöplükte patlamamış top mermisi bulundu

  ‘’Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’’ kuruldu

  Bu yasağı sevdik!

  DEMOKRAT İZMİR’DE SAİD NURSî RÜZGÂRI

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl