07 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Gazeteciler güvende değil

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, bugün Türkiye’de gazetecilerin güvenlik sorununun devam ettiğini belirterek, şu anda yaklaşık 20 gazetecinin, devletin ya da kurumlarının sağladığı korumalar eşliğinde hayatlarını sürdürdüklerini söyledi.

TGC, ‘’Öldürülen Gazeteciler Günü’’ dolayasıyla, 6 Nisan 1909 tarihinde Galata Köprüsü’nde öldürülen Serbesti Gazetesi Başyazarı Hasan Fehmi’nin Çemberlitaş Sultan Mahmut Türbesi’ndeki mezarı başında anma töreni düzenledi. Erinç, burada yaptığı açıklamada, 1909’dan günümüze kadar olan yıllar arasında öldürülen gazetecileri anmak amacıyla bir araya geldiklerini belirtti. Gazeteci ölümlerinin ilki olan Hasan Fehmi’nin ardından bugüne kadar toplam 61 gazetecinin öldürüldüğünü belirten Erinç, son olarak 2009’un Aralık ayında, Bandırma’da Cihan Hayırsevener’in öldürüldüğünü hatırlattı. Erinç, gazetecilerin hedef gösterildiğini ifade ederek, ‘’Bugün gazetecilerin güvenlik sorunu hala devam ediyor. Şu anda 20 kadar gazeteci, devletin ya da kurumlarının verdiği korumalar eşliğinde hayatını sürdürüyor’’ dedi.

“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ,

CAN GÜVENLİĞİ LÂFTA KALIYOR”

Orhan Erinç, ‘’İş güvensizliği gibi olumsuz şeylerin de bulunduğu Türkiye’de, ifade özgürlüğü, can güvenliği gibi unsurlar lâfta kalmaya mahkûm bir görünüm çiziyor. Umuyoruz ki medyada yapılan ayrımcılık girişimleri, hedef göstermeler, ifade özgürlüğünün önündeki engeller sona erdirilir. Türkiye, gazetecilerin de görevlerini rahatça yerine getirebildikleri ve halkın da bu sayede haber alma, bilgilenme hakkını rahatça kullanabileceği bir ülke olur’’ şeklinde konuştu.

“DENETİMLİ SERBESTLİK”

OTOSANSÜRE ZORLUYOR

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Osman Kaçmaz’a ‘’basın yoluyla hakaret ettiği’’ iddiasıyla yargılanan gazeteci Nazlı Ilıcak’a verilen 11 ay 20 günlük hapis cezasına da dikkati çeken Erinç, ‘’Gazetecilere uygulanmak istenen bu denetimli serbestlik yöntemini, gazetecilerin çalışmasını engelleyen, insanlara görevlerini yaparken baskı kurarak kendisini otosansüre zorlayan bir yöntem olarak görüyoruz’’ diye konuştu.Törenin ardından, Basın Müzesi’nde ‘’Öldürülen Gazeteciler Anısına Araştırma Yarışması’’sında ödül alanlara ödülleri takdim edildi.

07.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Başsavcı: Görev değişimi yaptık

  Paket yarın komisyonda

  Bahçeli: Figüran değiliz

  Şahin: Ben hiçbir zaman imzalamadım

  Anayasa, Türkiye’ye katkı sağlamıyo

  Erken seçimi asla düşünmüyoruz

  Muvazzaf subaylar cezaevinde

  Adalet Bakanı Ergin’den uluslar arası standart vurgusu

  ‘Balyoz’da koordinatör savcı Mehmet Ergül oldu

  İbadetin şartı özgürlüktür

  “Gazze” gemisi de hazır

  Kamuda 230 bin kişi güvencesiz çalışıyor

  Ankara-Konya hızlı tren seferlerine ara verildi

  Gazeteciler güvende değil

  CEZAEVLERİNDEKİ HÜKÜMLÜ VE TUTUKLU SAYISI 118 BİNİ GEÇTİ

  Büyükelçi Tan ABD’ye gitti

  Çöplükte patlamamış top mermisi bulundu

  ‘’Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’’ kuruldu

  Bu yasağı sevdik!

  DEMOKRAT İZMİR’DE SAİD NURSî RÜZGÂRI

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl