09 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Kılıç, Kanadoğlu’na suç duyurusunda bulundu

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu hakkında, Van’da yaptığı konuşma nedeniyle ‘’kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret’’ suçundan cezalandırılması talebiyle suç duyurusunda bulundu.


Satılık Dereyolu Köyü muhtarı Meclis’e geldi

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, ‘’borçlarını ödeyemediği için köylerini satmak isteyen’’ Dereyolu Köyü muhtarı ve beraberindekilerle basın toplan

Genelkurmay’dan Hürriyet'e yalanlama

GENELKURMAY Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘’1’inci Ordu Plan Semineri’nin icrasını müteakip hazırlandığı iddia edilen bir belgeye ilişkin haberi


  Anayasa Komisyonu, teklifi görüşmeye başladı

TBMM Anayasa Komisyonunda, Anayasa değişikliği teklifinin görüşülmesine başlandı.


  73 yaşında başkan adayı

CHP Kütahya İl Başkanlığını 1972-1998 arasında aralıklı olarak 20 yıl yürüten 73 yaşındaki Fevzi Esendemir, yeniden aynı göreve aday olduğunu açıkladı.


  Kamu harcamalarına sivil toplum denetimi

30 STK, kamu kaynaklarından sosyal koruma, çocuk, gençlik, eğitim ve askerî harcamalara ne kadar pay ayrıldığını izleyip, tesbitlerini kamuoyu ile paylaşacak.


  Bakana göre “en büyük Atatürkçülük”

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, yurt dışındaki Türk okullarını kastederek, “Oralarda Atatürk’ü tanıtmaktan büyük Atatürkçülük ve vatanseverlik olamaz” dedi.


  Davutoğlu: Erdoğan, Yunanistan’a gidecek

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mayıs ayında Yunanistan’a gideceğini bildirdi.


  Tahta oy sandığına veda

AKP Ankara Milletvekili Haluk İpek’in seçim kanunlarında değişiklik yapılmasını öngören yasa teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalaştı.


  İmza tartışması için araştırma teklifi

CHP Grup Başkanvekilleri, Anayasa değişikliği teklifine ilişkin, TBMM sürecinde yaşanan imza tartışmalarıyla ilgili Meclis araştırması açılmasını istedi.


  Ege’de silâhlanmaya karşı işbirliği çağrısı

SENDİKALARIN uzun yıllardır gündemlerinde tutukları askeri harcamaların kısılarak, buraya ayrılan kaynağın çalışanlara, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik gibi alanlara aktarılması talebi, bu kez Ege’nin iki yakasında birlikte yükselecek.


  MAZLUMDER: Başsavcılar standartlardan muaf değildir

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’in “Balyoz darbe planı” soruşturmasını yürütmekte olan iki savcıyı görevden alarak yerlerine yenilerini görevlendirmesini değerlendiren MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, “Savcılar için düzenlenmiş uluslararası meslek ve etik standartlardan başsavcılar muaf değildir” dedi.


  Haziran sonuna kadar AB tarım faslını açmak istiyoruz

TARIM Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Haziran ayı sonuna kadar AB ile gıda güvenlik faslını açmayı arzuladıklarını, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu Tasarısının, bu açıdan önem taşıdığını söyledi.


  Peygamber sevgisi herkesi kucaklar

DİYANET İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Hz. Peygamber’i anlama ve sevme deyince hiç kimsenin dışarıda kalmasının düşünülemeyeceğini belirterek, ‘’Bunun için toplumun tüm kesimlerini, tüm siyasî partileri, bütün kurum ve kuruluşları Kutlu Doğum Haftası’nın açılışına dâvet ettik’’ dedi.


  Yağmur altında hac sırası

HAC başvurularının resmen başlamasıyla ilk gün müftülükler önünde kuyruklar oluştu.


  SBS’de ek süre de bitiyor

İLKÖĞRETİM 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavına (SBS) başvurular için verilen ek süre bugün sona eriyor.


  YGS öncesinde kimlik telâşı

HAFTA sonu yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde adaylarda kimlik telaşı başladı.


  Rumeli’de Osmanlı izleri

KONYALI fotoğraf san'atçısı İbrahim Dıvarcı, Rumeli’deki Osmanlı’dan günümüze ulaşan cami, han, hamam, köprü, saat kulesi gibi bütün eserlerin mevcut hallerini tesbit edip kayıt altına almak için proje hazırladıklarını söyledi.


  Norveç’te, kazaların faturası göçmenlere

NORVEÇ’TEKİ göçmenlerin bundan böyle ülkelerinden aldıkları ehliyetler geçerli olmayacak. Ülkede yapılan kazaların büyük bir çoğunluğunu, sürücü ehliyetlerini kendi ülkesinden alan göçmenlerin oluşturması yetkilileri harekete geçirdi.


  Leylek için çelikten yuva

Antalya’nIn Gazipaşa ilçesinde elektrik direğine kurduğu yuvası 2 yılda 4 kez yanan leylek için çelikten yuva yaptırıldı.


  Kahvaltıda yumurta tavsiyesi

BİLİM adamları kahvaltıda yumurta yemenin iştah ve dolayısıyla kilo kontrolüne yardımcı olduğunu söyledi.


  Dağcıların gözü Ağrı’da

DağcIlIk Federasyonu’nun yaptırdığı anketlere göre, dağcıların en çok tırmanmak istedikleri dağların başında Ağrı Dağı yer alıyor.


  İstanbul’un fethini makete yansıttı

Edİrne’de diaroma (maketle anlatım) san'atçısı Hüseyin Ülker ve Edirne Koleji’nden bir grup öğrencinin 2 yıl çalışarak yaptığı Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’un fethini anlatan maketi, okul salonunda sergilenmeye başladı.


  6,4 milyon dolarlık elmas

Hong Kong’daki bir müzayedede, nadir bulunan kusursuz bir mavi elmas 6,4 milyon dolara satıldı.


  En tehlikelisi Win32/Agent

Bİlgİsayarlardakİ kişisel bilgileri çalan Win32/Agent, Türkiye’deki en büyük tehdite dönüştü.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl