10 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Bişkek normale dönüyor

KIRGIZİSTAN'DA iktidarın devrilmesiyle sonuçlanan gösteriler ve yağmalama olaylarının ardından başşehir Bişkek’te durum normale dönüyor.

Kırgızistan geçici hükümetinin içişleri bakanlığı, başşehir Bişkek’teki durumun sakin olduğunu ve emniyet birimleri tarafından kontrol altına alındığını açıkladı. Bişkek’i yağmacılardan korumak amacıyla oluşturulan ekipler ile polis ve askerlerin durumu kontrol altına aldığı görülüyor. Görgü şahitleri, şehirde güvenlik güçlerinin yağmacıları püskürttüğünü ifade ediyor. Başşehirde zaman zaman duyulan silâh sesleri de kesildi. Geçici hükümetin Savunma Bakanı İsmail İsakov, yağmacıları durdurmak için askerlerin polise destek olacağını açıklamıştı.

Kırgızistan’da muhaliflerin 7 Nisanda başlattığı gösteriler iktidarın devrilmesiyle sonuçlanmış, yaşanan olaylarda 75 kişinin öldüğü açıklanmıştı.

İLK DIŞ TEMAS RUSYA İLE

Geçici hükümet, ilk yurt dışı temaslarına Rusya ile başlıyor. Edinilen bilgiye göre, geçici hükümetin ekonomi ve maliyeden sorumlu Başbakan Yardımcısı Almazbek Atambayev, Rusya yönetimiyle görüşmek üzere Moskova’ya gitti. Rus hava yollarına ait bir uçakla Bişkek’ten ayrılan Atambayev’in Rusya’daki temaslarında, ülkeye malî yardım yapılması konularının gündeme gelmesi bekleniyor. Rusya yönetimi, Kırgızistan’da yeni iktidarı desteklediğini ve her türlü yardım ve desteği sağlamaya hazır olduğunu bildirmişti.

ÖLEN 75 KİŞİ İÇİN YAS

Kırgızistan’da, 6 ve 7 Nisan günlerinde Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev’in iktidarını devirmek için muhalif göstericilerle polis arasında süren 12 saatlik çatışmada ölen 75 kişi için yas tutuluyor. Ülkede 7 eyalet ile Bişkek ve Oş şehirlerinde bayraklar yarıya indirilirken, Bişkek’teki çatışmalarda onlarca kişinin öldüğü Ala-Too meydanında bulunan Devlet Başkanlığı binası önündeki çevre demirliklerine vatandaşlar çelenk koydu. Sıcak çatışmalara sahne olan Ala-Too meydanı ve çevresinde, ölenlerin kanının aktığı yerler çiçeklerle çevrildi, mumlar yakıldı. Ölen bazı kişilerin fotoğrafları da Devlet Başkanlığı binasını çeviren demirliklere asıldı. Kırgız bayrağının yarıya indirildiği Ala-Too meydanında toplanan binlerce vatandaş dua etti. Geçici hükümetin Başbakanı Roza Otunbayeva, 7 Nisanda 75 kişinin ölümüyle sonuçlanan çatışmalarda ölenlerin anısına 9-10 Nisan günlerini yas ilân etmişti.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

10.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bişkek normale dönüyor

  Rusya, Katin ile ilgili bütün belgeleri açıklasın

  Kadın örtünmeye zorlanamaz

  Netanyahu’nun nükleer çekincesi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl