10 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Halkın orduya güveni tam!

Bandırma’daki 6. Ana Jet Üs Komutanlığı’na düzenlenen basın turuna katılan Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, Türk halkının TSK’ya güveninin tam olduğunu ileri sürdü.


“ALLAH’IM GERÇEK OLMASIN”

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde 27 Mayıs 2009 tarihinde mayın patlaması sonucu 7 askerin şehit olmasıyla ilgili ortaya çıkan ‘mayınların TSK’ya ait oldu

STK’lardan anayasa atağı

2007 yılında oluşturulan ancak daha sonra ara verilen Anayasa Platformu Girişim Grubu’nun çalışmalarını yeniden başlattıklarını kaydeden TOBB Başkanı


  Çolakkadı: Generallerin ifadesi alınacak

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, ‘’Balyoz Planı’’ iddialarına ilişkin soruşturmada, delil olması halinde adı geçen generallerin ifadelerinin de alınabileceğini söyledi.


  Poyrazköy dâvâsı başladı

“ERGENEKON” soruşturması kapsamında Poyrazköy’de yapılan kazılarda ele geçirilen mühimmata ilişkin haklarında dava açılan beşi tutuklu 17 kişinin yargılanmasına başlandı.


  Köksal: Van’daki görüntüler savcılıkta

EMNİYET Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Van’da protesto edilmesiyle ilgili, ‘’Olayın peşinden emniyetimiz gerekli video kasetleri Cumhuriyet savcılığına verdi, savcılık inceliyor.


  HSYK’da Meclis iradesi yok

Avrupa ülkelerindeki Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) benzeri kurullara parlamentolar üye seçerken, anayasa değişikliği taslağında öngörülen HSYK oluşumunda Meclis dışlanıyor.


  Yeni anayasa vaadini yerine getiremedik

Devlet Bakanı Çiçek, ‘’Siyaset kurumu olarak en az 17 seneden beri vatandaşımıza ‘Yeni bir anayasa’ diyoruz. Bu vaadi yerine getirememiş olmanın ezikliğini duyuyor olmamız lâzım’’ dedi. Çiçek, ‘’Kuvvetler ayrılığının yanında, çek ve balans, bütün Batı demokrasilerinde var olan bir husus. Onun için de yargı ile ilgili konularda, yargının yanında diğer erklerden de bir kısım insanların seçilmesi, bu çek ve balans içindir’’ diye konuştu.


  Başsavcı konuştu, eleştirildi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, hazırlanan anayasa değişiklik paketiyle kurumların siyasallaşmasının önünün açılacağını ileri sürdü. Başsavcı Yalçınkaya'nın konuşması AKP’lilerce eleştirildi.


  Meslek liseliye haksızlık yapılıyor

MİLLİ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, “Eşit, adil, objektif koşullarda yapılmayan bir sınavda bir meslek liselinin ayağına 20 kilogramlık yük bağlayıp normal lisede okuyan öğrenci ile ‘buyur sen de aynı mesafeyi aynı hızla koş’ demek, son derece adaletsiz bir yaklaşım” dedi.


  YGS yarın yapılacak

ÜNİVERSİTE adayları, yarın ilk kez gerçekleştirilecek olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek.


  YGS’DE ALÇAK SIRA EZİYETİ

EĞİTİM-SEN İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Özcan Çetin, ÖSYM’nin 2008’de sınava girecek adayların sınav yerlerinin boy ve kilolarına göre belirlenmesi yönünde karar aldığını belirterek, ancak İzmir’de YGS’ye girecek 1.97 metrelik aday için ilköğretim okulunun seçildiğini iddia etti.


  Beyazıt Camii restore edilecek

BİRİNCİ derecede deprem bölgesinde bulunan beş asırlık Beyazıt Camii’nin zemininde, geçirdiği beş yıkıcı, 20’yi aşkın şiddetli depreme rağmen kayma bile olmadı.


  Servis aracı devrildi: 5 ölü, 17 yaralı

YALOVA’DA, bir tekstil fabrikasına işçi taşıyan servis midibüsünün devrilmesi sonucu 5 kişi öldü, 17 kişi yaralandı.


  İHL’liler yarışacak

MİLLî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl imam hatip liseleri arasında düzenlenen ‘Hafızlık, Kur’ân’ı Güzel Okuma ve Ezan’ı Güzel Okuma’ yarışmalarının Marmara Bölge Finali 18 Nisan Pazar günü saat 11.00’de yapılacak.


  Toplumun polisten beklentisi arttı

ANTALYA Valisi Alaaddin Yüksel, her alandaki hızlı değişimler sonucunda toplumun polisten beklentilerinin arttığını belirtti.


  İngiliz ordusunun densizliği sonrası bakanlık özür diledi

Independent gazetesi, İngiliz ordusunun atış talimlerinde cami şeklinde hedef tahtaları kullandığını, İngiliz Savunma Bakanlığının ise konunun ortaya çıkmasının ardından özür dilediğini yazdı.


  Kınalı keklik çoğaltılacak

Neslİ tükenmekte olan kınalı keklikler, İnönü Üniversitesi ile Çevre ve Orman Bakanlığının işbirliğiyle kurulacak üretme istasyonunda yetiştirilerek tabiata salınacak.


  Peçe takan kadın hapse atılamaz

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, merkez sağ hükümetin koalisyon ortağı Kuzey Birliği Partisi (KBP) tarafından peçeyi yasaklama amacıyla hazırlanan yasa tasarısında hapis cezası öngörülmesini doğru bulmadığını belirterek, “Peçe takan kadına hapis cezası verilmesi kabul edilebilir bir şey değildir” dedi.


  Spil Dağı turizm merkezi oluyor

Manİsa İl Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör, Spil Dağı Millî Parkı’nın yapılan imar planlarına uygun şekilde turizm ve spor merkezi olması için proje ihalesinin açıldığını bildirdi.


  Bir köprü, sekiz köy

İzmİr’İn Menemen ilçesine bağlı Yanık, Doğa, Belen, Haykıran, Çukur, Hasanlar, İğnedere ve Görece Köylerinin Gediz Nehri üzerinden geçişini sağlayacak olan Belen Köprüsü için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak.


  ‘Türk yoğurdu’nda Yunan dâvâsı

İsveç’te süt ürünleri alanında faaliyet gösteren bir firma, ‘Türk yoğurdu’ adını verdiği üründe bir Yunan vatandaşının fotoğrafını kullanınca milyonlarca dolarlık tazminat ödeme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.


  Astronotlar uzay yürüyüşünde

UluslararasI Uzay İstasyonu’na (UUİ) kenetli Discovery uzay mekiğinin mürettebatından iki astronot, ilk uzay yürüyüşüne çıktı.


  Hatay’da 2680 yıllık ‘anlaşma metni’

Hatay’dakİ Tell Tayinat Höyüğü’nde kazı çalışmaları yapan Kanadalı arkeologlar, M.Ö. 670 yıllarında güçlü Asur kralının kendisine bağlı zayıf tımarlar ile yaptığı çivi yazısı anlaşma tabletini gün yüzüne çıkardı.


  Almanya alkole karşı

Alman Bağımlılık Sorunları Merkezi’nin (DHS) açıkladığı rakamlara göre Almanya’da kişi başına yıllık yaklaşık 10 litre alkol tüketiliyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl