10 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

TÜRK TÜLEKOM ARENA STADI GÜN SAYIYOR

TOKİ İstanbul Uygulama Dairesi BaşkanıNiyazi Özdemir, Türk Telekom Arena'nın açılır-kapanır çatısının kısa bir süre de olsa gecikmeli olarak hizmete gireceğini vurguladı.

Varyap-Uzunlar girişimine verilen ilk ihalede, çatının açılır-kapanır olmasının bulunmadığını dile getiren Özdemir, ''Sonradan Galatasaray ile yapılan mutabakat neticesinde çatının açılır-kapanır olması kısmını da dahil ettik. Açılır-kapanır çatı kısmı hariç stat 29 Ekim 2010'da bitecek. Çatı ise yaklaşık olarak 3-4 ay gibi bir gecikmeyle tamamlanacak'' diye konuştu.

7 ay sonra hizmete girecek 7 AY

SEYRANTEPE'DE inşaatı Varyap-Uzunlar girişimi tarafından sürdürülen Türk Telekom Arena'da kaba inşaat önemli ölçüde tamamlanırken, çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel, Türk Telekom Arena'nın durumuyla ilgili olarak soruları cevaplarken planlandığı gibi 29 Ekim 2010 tarihinde stadın hizmete gireceğini belirtti. Stadın 52 bin kişi seyirci kapasiteli, 4 bin 500 araçlık otoparka sahip bir tesis olacağını vurgulayan Karabel, 2007 yılında gelir paylaşımı usulüyle Dabi-Eren Talu-Alke girişimine verilen ihale sonrası bu konsorsiyumun kaba inşaatı yüzde 24 seviyesine kadar getirdiğini hatırlatırken, ''Ancak istenmeyen nedenlerden dolayı iş akdimiz fesh oldu. Daha sonra da biz hak ediş ödeme usulüyle ihalemizi yeniden yaptık ve Varyap-Uzunlar iş ortaklığı çalışmayı devraldı. Şu anda da kaba inşaat yüzde 90 seviyesinde tamamlandı'' dedi. Çalışmayla ilgili olarak TOKİ, Maliye Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Galatasaray Kulübü 4'lü bir protokol yaptıklarını anlatan Ahmet Haluk Karabel, yakın zamanda hayatını kaybeden Galatasaray Kulübü eski Başkanı Özhan Canaydın'ı da çok emekleri geçtiğini vurgulayarak andı.

Kaba inşaatının yüzde 90'ının tamamlandığını yineleyen Karabel, 20 Nisan'da çatının çelik konstrüksiyonunun montajına başlayacaklarını ifade etti. Stadın saha zemini üzerinde iki ana parça olarak birleştirilen çatı konstrüksiyonunu toplam 2 bin 400 ton ağırlığında olduğuna dikkat çeken Karabel, ''Getirdiğimiz özel bir vinçle iki parça halinde çatı 57 metre yüksekliğe kaldırılarak montaj yapılacak. 20 Nisan'da buna start vermeyi planlıyoruz'' şeklinde konuştu. TOKİ olarak böyle bir projenin içinde olmaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getiren Ahmet Haluk Karabel, şunları söyledi: ''İnşallah 29 Ekim 2010 tarihinde bu tesisi Türk sporunun hizmetine sunmuş olacağız. Programımızda artık herhangi bir aksama olacağını zannetmiyorum. Planlanan tarihte özel bir karşılaşma ile stadımızı açmak istiyoruz. Ayrıca ulaşım konusunda da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak çalışıyoruz. Belediye, tüm ulaşım projelerini tamamlamak üzere çalışıyor. Onların da büyük emekleri var. Öte yandan, yüklenici firmanın teknik ekipleri çok yetenekli arkadaşlardan oluşuyor. Gece günüz 3 vardiya olarak hep beraber çalışıyoruz.''

10.04.2010


 

UEFA memnun ayrıldı

UEFA Yönetim Kurulu üyesi ve Milli Takım Turnuvaları Komitesi Başkanı Gilberto Madail, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2016 Avrupa Şampiyonası düzenlenmesi için kendilerine vermiş olduğu sözlere inandığını söyledi.

Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde sabah saatlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kahvaltı yapan UEFA Heyeti, daha sonra düzenlenen basın toplantısına katıldı. UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Gilberto Madail, Türkiye'ye yapmış olduğu ziyaretlerin önemli olduğunu belirterek, "Bizim Türkiye ziyaretimiz önemliydi. Burada 2016 yılında yapılacak Avrupa Şampiyonası için buluyoruz. Toplantıda iki noktaya ilgi gösterdik. Teknik çalıştay sayesinde bazı noktalarda UEFA'nın istekleri vardı. Teklif dosyasında analizler vardı. İkinci olarak Türkiye hükümeti ile yaptığımız görüşmeler vardı. Onların desteklerini gördük. Değerlendirme raporunu bitiriyoruz. Bunların sonuçları 14 Mayıs'ta ortaya çıkacak. Karar sonucu artık mayıs ayında son kararları vereceğiz" dedi. Bir gazetecinin, "Hükümetin vermiş olduğu ekonomik garanti Türkiye için bir avantaj olur mu?" şeklindeki soruya ise Gilberto Madail, "Zaten bütün teklifler bazı garantlierle gerçekleşirler. Burada bize büyük ilgi oldu. Daha önce söylediğim gibi kararlar ve bu teklifler UEFA'ya garanti verilerek yapılıyor. Başbakan'ın vermiş olduğu söze inanıyorum. Teklif aşamasında beklemeliyiz ve sonucu görmeliyiz. Bekleyip görmek gerekiyor" diye cevap verdi.

10.04.2010


 

Ligde sessiz derbi: Beşiktaş-Trabzon

Bünyamin Gezer'in yöneteceği karşılaşma saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak. 11 Ekim 1973 tarihinde Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle başlayan 37 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 105 karşılaşmanın 44'ünü Beşiktaş, 38'ini Trabzonspor kazanırken, 23 maçta da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Siyah-beyazlıların toplam 144 golüne, bordo-mavililer 116 golle karşılık verdi. İki takım arasında sezonun ilk yarısında Trabzon'da yapılan lig maçını Beşiktaş 2-0 kazandı.Beşiktaş ile Trabzonspor arasında ligde yapılan maçlarda ise siyahbeyazlı takımın galibiyet sayısında tek farkla üstünlüğü bulunuyor. Siyah-beyazlılar İstanbul'da 29, bordo-mavililer ise 10 kez sahadan galip ayrıldı.

10.04.2010


 

Dünyanın gözü bu maçta

REAL Madrid'in Portekizli golcüsü Cristiano Ronaldo, kendisiyle Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi arasında farklar bulunduğunu ve bugünkü Barcelona maçını kazanacaklarından emin olduğunu söyledi.

Ronaldo, El Clasico olarak adlandırılan Real Madrid-Barcelona maçından önce, kendisiyle ve Diego Armando Maradona ile kıyaslanan Messi'yi ve El Clasico'yu değerlendirdi. ''Ben ondan farklıyım'' diye konuşan Ronaldo, ''Ondan daha uzun ve kalıplıyım'' diyerek espri yaptı. Ronaldo, ''Çok iyi bir maç olacak. Kazanacağımızdan eminim. Ama maçı kaybedip şampiyonluğu kazanmayı tercih ederim'' ifadesini kullandı. İLa Liga'da aynı puana sahip olan ve 3. sıradaki Valencia ile puan farkını 21'e çıkartan iki takım bugün Bernabeu'da karşı karşıya gelecek. NTV Spor, saat Türkiye saati ile 23.00'de başlayacak karşılaşmayı naklen yayınlayacak.

10.04.2010


 

15 bin kişilik Ataköy Spor Salonu tamamlandı

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'de 28 Ağustos12 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Final Grubu maçlarının oynanacağı Ataköy'deki Sinan Erdem Spor Salonu'nda incelemelerde bulundu.

Topbaş, 1993 yılında inşasına başlanan 15 bin kişilik salonun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlandığını bildirdi.

10.04.2010


 

Şen: Messi Türkiye'nin tanıtım elçisi olsun

FENERBAHÇE'NİN eski başkanlarından Ali Şen, ''Müthiş bir yaratık'' olarak nitelendirdiği Arjantinli futbolcu Lionel Messi'nin Türkiye'ye getirilmesinin hem imkansız hem de çok kolay olduğunu söyledi.

Belek Turizm Yatırımcıları Birliği tarafından düzenlenen ''Spor Turizmi ve Belek' konulu 4. Belek Turizm Paneli'nde konuşan Ali Şen, turizmde Türkiye'nin çok kaliteli tesislere ve inanılmaz rakamlara ulaştığını söyledi. Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için aday olduğunu hatırlatan Şen, ''Eğer burada olursa turizmde en az yüzde 10 artış olacak'' dedi. THY'nin Barcelona ve Manchester United takımlarına sponsorluğunun önemine dikkati çeken Şen, bu durumu ''Şaka gibi'' olarak değerlendirdi. Türkiye'nin ünlü futbolcu Messi'yi Türkiye'ye getirerek önemli bir tanıtım yapabileceğine işaret eden Şen, şunları kaydetti: ''Adamın soyadı bile güzel. Eğer buraya gelirse bütün dünya burada olduğunu duyacaktır. Müthiş bir çocuk, müthiş bir yaratık. Allah'ın verdiği bir kabiliyet. Getirilmesi hem imkansız hem çok kolay. İmkansız çünkü yılda 30 milyon Avro kazanıyor, getirilmesi kolay çünkü THY onun oynadığı futbol takımına sponsor.''

10.04.2010


 

Trabzonspor'un ilk hocası Hayri Gür toprağa verildi

TRABZONSPOR'UN dün vefat eden ilk antrenörü Hayri Gür, Trabzon'da toprağa verildi.

98 yaşında hayatını kaybeden Hayri Gür için İskenderpaşa Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Gür'ün ailesi ve yakınları, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor'un eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri ile bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gür'ün, üzerinde Türk bayrağı, Trabzonspor bayrağı ile kaşkolu konulan tabutu, Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Trabzon Belediyesine ait cenaze aracına konuldu. Gür'ün cenazesi, Bahçecik Mahallesi'ndeki aile kabristanında toprağa verildi.

10.04.2010


 

Şike soruşturmasında 3 kişi daha adliyede

ŞİKE soruşturması kapsamında Samsun'da gözaltına alınan futbolcu Celil S., eski hakem Uğur D. ve ismi öğrenilemeyen 1 kişi daha Adliyeye sevk edildi.

Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan şike soruşturmasında 54 kişi gözaltına alınmış, 28 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 6 kişi ve Celil S. ile Uğur D. ve ismi öğrenilemeyen kişinin ise adliyedeki işlemleri devam edecek. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde konuyla ilgili gözaltında kimse kalmadı.

10.04.2010


 

Yetenekli basketbolcular bugün gösteri yapacak

EN iyi genç basketbolcunun ABD'deki eğitim kampına katılma hakkı kazanacağı NBA Garanti Skills Challenge'ın İstanbul sokak filmi çekim etkinliği bugün başlayacak.

Beşiktaş Meydanı'nda düzenlenecek etkinlik, 11 Nisan Pazar günü sona erecek. Bu yıl üçüncüsü organize edilecek NBA Garanti Skills Challenge projesi kapsamında, oyuncular yeteneklerini hem internet üzerinden, hem de sokak filmi çekim etkinliklerinde sergileyebilecekler. 13-18 yaş arası erkek ve kızlara açık olan etkinlikte oyuncular, basketbol yeteneklerini sergileyebilecekleri kısa videolarını 10 Nisan'dan başlayarak 24 Mayıs'a kadar etkinliğin resmi web sitesi olan ''www.nba-garanti.com''a yükleyecekler. Sporcular, İstanbul'daki etkinliğin yanı sıra 17-18 Nisan'da İzmir Mavişehir Bostanlı sahilinde düzenlenecek bir dizi halka açık, ücretsiz sokak filmi çekim organizasyonlarına da katılabilecekler.

10.04.2010


 

TÜRKCELL SÜPER LİGDE BU HAFTA

Bugün:

15.00 Antalyaspor-İstanbul B. Belediye (Atatürk)

19.00 Beşiktaş-Trabzonspor (BJK İnönü)

11 Nisan Pazar:

15.00 Kasımpaşa-Ankaragücü (R. Tayyip Erdoğan)

15.00 Gençlerbirliği-Bursaspor (Ankara 19 Mayıs)

17.00 Denizlispor-Eskişehirspor (Denizli Atatürk)

19.00 Galatasaray-Diyarbakırspor (Ali Sami Yen)

12 Nisan Pazartesi:

20.00 Kayserispor-Sivasspor (Kadir Has)

10.04.2010


 

BANK ASYA 1. LİGDE BU HAFTA

Bugün:

14.30 Boluspor-Konyaspor (Bolu Atatürk)

11 Nisan Pazar:

14.30 Giresunspor-Gaziantep B. Belediye (Atatürk)

14.30 Mersin İdmanyurdu-Karşıyaka (Tevfik S. Gür)

14.30 Samsunspor-Kayseri Erciyesspor ( 19 Mayıs)

14.30 Hacettepe-Kartalspor (Cebeci İnönü)

14.30 Kocaelispor-Orduspor (İsmetpaşa-Seyircisiz)

14.30 Adanaspor-Dardanelspor (Adana 5 Ocak)

14.30 Altay-Bucaspor (İzmir Atatürk)

12 Nisan Pazartesi:

20.00 Çaykur Rize-Kardemir Karabük (Yeni Rize)

10.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl