14 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Tahrikçiler işbaşında

Hakkari’de, Ahmet Türk’ün Samsun’da uğradığı saldırıyı protesto etmek isteyen grup, slogan atarak geldiği Bulvar Caddesindeki belediye binası önünde basın açıklaması yaparak, dağılmaya başladı. Bu sırada gruptan bazı kişiler, çevre güvenliğini sağlayan polise taşla saldırdı. Polis olaya, biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Öte yandan, Hakkari Yüksekova ve Aydın Didim’de de slogan atan ve arbede çıkaran protestoculara polis müdahale etti ve tutuklananlar oldu.

Yargıda iktidar mücadelesi olmaz

HUKUKÇULAR Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Sönmez, hukuk ve yargının toplumdaki her türlü iktidar mücadelesi ve tartışmasından uzak olması gerektiğini vurguladı. Serkan Sönmez, yaptığı yazı açıklamada, önceki gün Ankara Adliyesi’nde yüksek yargı mensuplarının ile adliye hakim ve savcılarının katıldığı toplantıda bir savcının salondan zorla çıkartılmak istenmesi, tartaklanması gibi görüntülerin hukuk ve yargı adına kabul edilemez olduğunu belirtti. Sönmez, şunları kaydetti: “Sonuç itibari ile yüksek yargıçların seçim yöntemlerine ilişkin olan ve özü itibari ile idari nitelikli faaliyetler ile ilgili olması dolayısı ile yargısal nitelik arz etmeyen konularla ilgili olan değişiklik tartışmalarında yaşanan görüntüler yargıçların kendi aralarında taraflara bölündüğü, değişik görüşlerdeki yargıçların birbirleri ile mücadele halinde oldukları gibi hukuk ve yargı adına üzüntü veren görüntüler oluşturmaktadır.” Sönmez, yargı mensupları arasında yaşanan ve siyasi parti kongrelerinde yaşanan çekişmelere benzeyen görüntü ve tartışmaların tarafsızlığın merkezi olması gereken yargının asli misyon ve tanımına aykırı olduğunu dile getirdi. Sönmez, şöyle devam etti:

“Hukuk, iktidar mücadelesi alanı değildir. Yargı toplumda egemen farklı görüşler arasında da tarafsızlığını korumalıdır. Sergilenen görüntü yargımızın tarafsız yargı olmaktan uzak olduğunu göstermektedir. Siyasi aktörlerle tartışmalara giren, idari tasarruflar alanında toplumda benimsenen faklı görüşlerden bir kısmını benimsediğini açıkça belirterek taraf olan, hakim ve savcılara yönelik toplantılar düzenleyerek asli faaliyet alanına uzak faaliyetler içerisine giren özellikle yüksek yargı toplumun kendisinden beklediği tarafsızlık misyonundan uzaklaşmaktadır. Yargıç kararları ile konuşur, güncel siyasi tartışmalara ilişkin toplantılar düzenlemek, güncel siyasi tartışmalara girişmek yargının faaliyet alanına yabancı faaliyetlerdir ve taraf görüntüsü oluşturmaktadır. Tarafsız ve bağımsız yargı, öncelikle kendi mensuplarının bu değer ve ilkelere bağlılıklarını göstermeleri ile var olabilecektir.”




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

14.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Tahrikçiler işbaşında

  PARTİLER VE STK’LAR KINADI

  Tahrikçiler işbaşında

  AB, anayasa değişikliği teklifinden memnun

  Özbek: Toplu istifa iması yapmadık

  HSYK: İstifa iması yok

  AÜ’de Ermenice eğitim verilecek

  CHP’den BDP’ye Anayasa ziyareti

  Saldırgan özür diledi

  Anayasa değişikliği teklifi Komisyon’da kabul edildi

  CHP, Başbakan Erdoğan’ın dönüşünü bekliyor

  Erdoğan: Obama “soykırım” demeyecek

  Taksim’de 1 Mayıs uzlaşması

  Bakan Yıldız: Nükleeri tasvip etmiyoruz

  Esnaf: Paket yetersiz

  Bakan Şimşek: İşsizlik bir süre daha devam edecek

  Ergenekon sanığı: BÇG’nin intikamı alınıyor

  ‘’İrtica Eylem Planı’’nda tahrifat

  Dalan hakkında yakalama emri

  Selim Sadak’a 10 ay hapis

  Para cezası öğrenciyi okula döndürdü

  İskenderun’da Kur’ân ve Peygamber sevgisi anlatılacak

  Din görevlileri, sıkıntıların giderilmesini bekliyor

  Yabancı gazetecilere Kapadokya tanıtılacak

  Oyuncak Kütüphanesi: Gel Oyna, Al Oyna

  E-5’teki kaza metrobüs seferlerini aksattı

  Sağlıkçılar nöbet ücretini zamanında alacak

  Sıcaklık batıda artacak, doğuda düşecek

  Osmanlı sultanları Kremlin yolcusu

  Bir ay boyunca Karadeniz mutfağı

  Dev konteyner Çanakkale Boğazı’ndan geçti

  Hz. Peygamber (asm) bugün karşınızda olsaydı, ona ne söylerdiniz?

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı- Yeni Asya Gazetesi- Bizim Radyo- Sentez Haber- Yeni Asya Neşriyat-Promosyon- Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım