14 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Hoşgeldin Karabük

Bank Asya 1. Ligi'nde deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-0 yenen Kardemir Karabükspor puanını 68'e çıkararak matematiksel olarak da Süper Lig'e çıkmayı garantiledi. Sezonun bitmesine 4 hafta kala en yakın rakibi Bucaspor'a 9 puan fark atan kırmızı-mavililer, böylece 1993-1994 sezonunda küme düştüğü Süper Lig'e 16 yıl sonra tekrar yükselmiş oldu. Bu ligde yıllarını veren ve birçok takımda büyük başarılara imza atan tecrübeli teknik direktör Yücel İdiz ve oyuncularını tebrik ediyoruz.

Şimdi Kardemir Karabükspor yönetimine büyük iş düşüyor. 6 bin 500 kapasiteli Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nın acilen UEFA standartlarına getirilmesi gerekiyor. Bu haliyle stadın yetersiz olduğunu kabul eden yönetim, tribünleri genişleterek stat kapasitesini 14 bine çıkarmak istiyor. Ancak, kısıtlı imkanlar yüzünden bunu yapmaları pek mümkün görünmüyor. Şimdilik devlet yardımı olarak DPT'den 3 milyon 500 bin lira aktarıldı. Ancak bu rakam genişletilme çalışmalarına yetmiyor. Bunun için yeni kaynaklar aranıyor. İl Özel İdare Müdürlüğü'ne başvurulması gündemde. Gerekirse bankalardan kredi çekilecek. Ayrıca sponsorlar bulunabilirse şehre yakışır bir stadın yapılması mümkün olacak.

Kardemir Karabükspor'un bu başarısı şehirde bayram havası estirdi. Herkes bu başarıyı kutluyor. Şimdi yeni bir soru var. Süper Lig'e ikinci bileti kim alacak? Puan cetvelinde ikinci sırada yer alan 59 puanlı Bucaspor en yakın rakibi Adanaspor'un 5 puan önünde ve kalan 4 haftada avantajlı gibi görünüyor. 50 puanlı Konyaspor ile 49 puanlı Altay'ın pek iddiası kalmadı. Onlar ilk 6'ya kalmaya çalışıyor. Daha sonra oynanacak play-off maçlarında Süper Lig için bütün mücadelelerini ortaya koyacak.

Bank Asya 1. Lig'de küme düşme hattında işler biraz karışık. 31 puanla 17. sırada bulunan Dardanelspor'la birlikte, 39 puanla 9. sıraya yükselen Orduspor'un bile düşme korkusu var. Ligde kalan 4 hafta içinde tam 9 takım kümede kalmak için uğraş verecek.

EROL DOYRAN

[email protected]

14.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hoşgeldin Karabük

  Derbi kuyruğu

  Alex: Beşiktaş zor bir engel

  KİMSE BİZİ ETKİLEYEMEZ

  TÜRKİYE TURU MARKA OLACAK

  Filede Türkiye Kupası bugün sahibini buluyor

  Serkan Erdoğan'ın el bileği çatladı

  Antalyaspor kupada Trabzon'u ağırlıyor

  Rakibine "maymun" dedi, 5 maç ceza aldı

  Hidayetli Raptors Detroit'i evinde devirdi

  Hirvonen: İstanbul'da birinci olacağım

  Herşey olabilir

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı- Yeni Asya Gazetesi- Bizim Radyo- Sentez Haber- Yeni Asya Neşriyat-Promosyon- Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım