18 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

 

Bütün Osmanlı sikkeleri tek bir kitap altında

NİLÜFER Damalı Eğitim Vakfı’nın 2005’de başlatmış olduğu çalışmayla, bütün Osmanlı sikkeleri tek bir kitap altında toplanıyor.

Vakfın, imparatorluk tarihine yeni bir ışık tutacak projesiyle bütün Osmanlı sikkelerini “Osmanlı Sikkeleri Tarihi” adı altında bir araya getiriyor. Bu dev eserle, erişilebilen bütün sikkelerin bir envanterinin çıkartılarak sınıflandırılması amaçlanıyor. Bütün Osmanlı sikkelerinin yer alacağı eser, çok kapsamlı olması dolayısıyla toplam 8 ciltten oluşacak. 5.000 sayfaya yaklaşacak eserde bütün sikkelerin fotoğraflarına yer verilecek. Dünyanın önemli müzelerindeki Osmanlı sikkeleri ile özel sikke koleksiyonları incelenerek, bu önemli çalışmayla ilk defa Osmanlı sikkelerinin envanteri çıkarılıyor.

Ülkemizde yeterince incelenmemiş bir alan olan nümizmatik bilimine Osmanlı sikkeleriyle ışık tutacak çalışmada; sikkelerin sınıflandırılması, sikkelerin üretim teknikleri ve Osmanlı iktisadî hayatına bağlı olarak sikkelerdeki değer değişimleri hakkında bilgiler ile dönemlere göre önemli tarihi olayların özetleri yer alacak. 8 cildin, 2011’in sonunda tamamlanması planlanıyor.

Dev eserin ilk cildi yayımlandı

Atom Damalı’nın yoğun araştırmalarıyla kaleme aldığı eserin ilk cildi basıldı. İlk ciltte; Osman Gazi, Orhan Gazi, I. Murad, Yıldırım Bayezid, I. Mehmet, II. Murad, Fatih Sultan Mehmet, II. Bayezid ve Yavuz Sultan Selim dönemlerinde basılan sikkeler yer alıyor. Geniş bir kronolojinin yer aldığı kitapta, ilgili dönemlere ait önemli tarihi olaylar da özetleniyor. İlerleyen sayfalarda ise dönemin sikkeleri hakkında açıklamalar bulunuyor.

NİLÜFER DAMALI EĞİTİM VAKFI

NİLÜFER Damalı Vakfı eğitim, çevre ve kültürel alanda yaşanan sorunların çözümüne, imkânları dahilinde yardımcı olmak amacıyla 1996’da kurulmuş. Vakıf, genç insanların eğitimine katkıda bulunmak, çevre koruma ve güzelleştirme bilincinin yerleşmesini sağlamak, kültürel ve sanatsal değerlerimizin tanıtımını gerçekleştirmek ve bu değerleri günlük hayatın birer parçası haline getirmek amacıyla hizmetlerine devam ediyor.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

18.04.2010


 

‘’Kur’ân ve Tarihi ve İlk Mushaf Nüshaları” konferansı yapıldı

Eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altıkulaç, ‘’İnandığımız kitabın güvenilirliği, vahiy kaynağından çıktığı berraklığıyla günümüze ulaşıp ulaşmaması konusu, eminim hepimiz için çok önemlidir’’ dedi.

Üsküdar’daki İslâm Araştırmaları Merkezinde (İSAM) düzenlenen ‘’Kur’ân Tarihi ve İlk Mushaf Nüshaları’’ konferansında konuşan Altıkulaç, bu yıl Kur’ân-ı Kerim’in indirilişinin 1400. yıldönümü olduğunu hatırlattı. Kur’ân-ı Kerim ile diğer ilâhî kitaplar arasındaki farkın, Kur’ân’ın hiçbir değişikliğe uğramadan günümüze ulaşması olduğunu ifade eden Altıkulaç, yıllardır yaptığı araştırmalarda, Kur’ân’ın metninde herhangi bir değişiklik olmadığını gördüğünü kaydetti. Altıkulaç, Kur’ân-ı Kerim’in bazı vasıfları olduğunu belirterek, ‘’Kur’ân-ı Kerim’in kaynağı vahiydir. Mushaflara yazılmıştır. Mu'cizdir, yani bir âyetini, bir sûresini insanlar meydana getirmekten acizdir. Tevatüren sabittir, yani Peygamber Efendimize nazil olduğu gibi kalmıştır. Okunması ibadet hükmündedir’’ diye konuştu. Peygamberimizin vefatından sonra Kur’ân-ı Kerim’in ortada hazırda bir nüshası bulunmadığından Hz. Ömer’in, Kur’ân-ı Kerim’i iki kapak arasında bir araya getirmeyi teklif ettiğini anlatan Altıkulaç, Hz. Osman ve Hz. Ebubekir’in hep birlikte Kur’ân’ı Kerim’in çoğaltılması için bir çalışma başlattıklarını söyledi. O dönemlerde Yemame Savaşında Kur’ân-ı Kerim’i ezbere bilen 70’e yakın ashabın öldürüldüğünü belirten Altıkulaç, bu sebeple Kur’ân-ı Kerim’i çoğaltmak için ezbere bilen birçok kişinin toplanarak yanlarında en az iki şahitle, Kur’ân-ı Kerim’in nüshalarının toplatıldığını kaydetti. Yıllardır hocalarından, Kur’ân-ı Kerim’in özünde bir değişiklik olmadığını dinlediğini anlatan Altıkulaç, ‘’İnandığımız kitabın güvenilirliği, vahiy kaynağından çıktığı berraklığıyla günümüze ulaşıp ulaşmaması konusu, eminim hepimiz için çok önemlidir’’ dedi.

18.04.2010


 

Kutlu Doğum için Bursa’da kitap fuarı açıldı

BURSA İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfınca organize edilen “4. Bursa Kitap, Kültür ve El Sanatları Günleri” fuarı bu yılda halkın yoğun ilgisi ile açıldı.

Açılışı Bursa Valisi Şebabettin Harput yaptı. Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz ise, bu faaliyete sahip çıkan herkese teşekkür etti. Halkın ilgisi ile geleneksel hale gelen “4. Bursa Kitap, Kültür ve El Sanatları Günleri” 21 Nisan 2010 tarihine kadar devam edecek olan faaliyeti, ziyaretçilerin daha fazla kitap alabilmeleri için, yayınevleri önemli oranlarda indirimler uyguluyor. Amaç, Türkiye’de kitap okuyan insan sayısını arttırmak, sürekli okuyan ziyaretçiler için de daha uygun fiyatlarla kitap alma imkânlarını sağlanıyor. Gençler ve çocuklar için de özel bir öneme sahip olan faaliyetin her gün sabah 10:00 ile 21:00 saatleri arasında açık olacak 23 stantta yaklaşık 40 kuruluşun yayınları bulunuyor. Çeşit olarak, 15 binden fazla kitabın sergilenmekte olduğu faaliyet, okuyan, düşünen, bilgiyi ve estetiği ön planda tutan bir toplumun oluşmasına giden yolu aydınlatmak için. Bu bağlamda, toplumun parlak geleceğinin inşasında, bu gibi organizasyonların önemli ve gerekli olduğunu düşüncesi vurgulandı. Fuar da, Yeni Asya Neşriyat bölüm görevlileri, özellikle yeni tanzimli Risâle-i Nur Külliyatına büyük ilgi olduğunu belirttiler.

18.04.2010


 

Bayrampaşa’da çocuk sineması gösterimi

HZ. Muhammed’in (asm) hayatını anlatan “Son Peygamber Hz. Muhammed” isimli ve uzun metrajlı çizgi film,1400 yıl önce Mekke’nin içinde bulunduğu sefaletten başlayarak, peygamberlik görevinin başlamasıyla devam eden ve bütün dünyayı değiştirecek olan mesajın yavaş yavaş yayılmasını anlatan büyük bir prodüksiyon olarak göze çarpıyor.

Çocuklara yönelik olan film, bugün saat 13.00’de Bayrampaşa Kaymakamlık binası altındaki Yücel Çakmaklı Kültür Salonunda gösterilecek.

18.04.2010


 

Carousel’de çikolata şenliği

KEYİFLİ faaliyetleriyle ziyaretçilerini buluşturmaya devam eden Carousel’de, Chef’s İstanbul Mutfak Atölyesi işbirliği ile “Lezzet Buluşmaları” başlıyor.

Carousel Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin bu ay ki lezzet durağı “Çikolata Yapımı”. Ailelerine, çocuklarına, arkadaşlarına evlerinde yaptıkları el yapımı, lezzetli ve özel çikolatalarıyla mutluluk dağıtmak isteyen anneler ve bütün çikolata tutkunlarını “Çikolata Şenliği’ne” bekleniyor. Gurme Gülhan Kara eşliğinde gerçekleştirilen faaliyetlerde, ziyaretçiler farklı tatları pişirmeyi öğrenirken mutfak ve yemek pişirmeye dair merak ettikleri her şeyi keyifli bir sohbet ortamında öğrenebiliyor. Faaliyetin tarihi ise 19 Nisan.

18.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım