18 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

KADIKÖY'DE DEV DERBİ

TÜRKCELL Süper Lig'de 2009-2010 sezonunun son derbisinde ezeli rakipler Fenerbahçe ile Beşiktaş, bugün Kadıköy'de karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı, hakem Hüseyin Göçek yönetecek. Kariyerinde 2. kez derbi maçta düdük çalacak Hüseyin Göçek'in yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ile Serkan Gençerler yapacak. Dev maçın dördüncü hakemi ise Serkan Çınar. Derbi maçın hakem gözlemciliğini Hamdi Kutval, Futbol Federasyonu temsilciliğini ise Orhan Kaya Tok ile Şükrü Kaplan üstlenecek.

FENERBAHÇE CEPHESİNDE BİLİCA-GÖKHAN BELİRSİZ

Ligde son haftalardaki çıkışıyla şampiyonluk yarışında bir ara azalan umutlarını yeşerten Fenerbahçe, derbi maçtan da galibiyetle ayrılarak, lider Bursaspor ile arasındaki 1 puanlık farkı korumayı hedefliyor. Son yıllarda ezeli rakiplerine karşı ligdeki derbi maçlarında galibiyet sayısında üstünlük kuran sarı-lacivertli ekip, Kadıköy'de büyük taraftar desteği altında oynayacağı maçta mutlak galibiyeti amaçlıyor. ''Sarı Kanaryalar''da derbi öncesi, sakatlıklarının ardından Uğur ve Cristian'ın rehabilitasyon çalışmaları sürüyor. Sakatlıkları bulunan Bilica ile omuzunda sakatlığı olan Gökhan Gönül'ün, maçla ilgili durumlarına bugün karar verilecek.

BEŞİKTAŞ'TA FERRARİ VE TELLO VAR, YUSUF YOK

Ligde son 2 maçta golsüz berabere kalarak zirve yarışında ağır yara alan Beşiktaş, lider Bursaspor'un maç eksiğiyle 8 puan gerisinde bulunuyor. Kadıköy'de konuk olacağı Fenerbahçe'nin ise 4 puan arkasında olan siyahbeyazlılar, derbi maçtan galip ayrılarak, şampiyonluk umutlarını son 4 haftaya taşımak amacında. ''Kara Kartallar''da sakatlıkları süren Nihat, Tabata, Nobre, Ekrem ve Ramazan derbide forma giyemeyecek. Sakatlığı bulunan Yusuf'un da oynama ihtimali az. Sakatlığı atlatan Ferrari takıma dönerken, İbrahim Toraman, Tello ve Holosko'nun da derbide oynayabilecekleri bildirildi.

18.04.2010


 

265 basın mensubu görev yapacak

FENERBAHÇE ile Beşiktaş futbol takımlarını bugün karşı karşıya getirecek Turkcell Süper Lig'deki sezonun son derbisine, basın mensuplarının ilgisi de büyük oldu.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nden (TSYD) alınan bilgiye göre, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki dev maçta toplam 265 basın mensubu görev yapacak. Karşılaşmayı, İslam Çupi Basın Tribünü'nde 175 gazeteci, saha içinde ise 90 foto muhabiri takip edecek. Derbiyi izlemek için akredite yaptıranlar arasında 3 de yabancı gazetecinin bulunduğu, TSYD'nin, basın tribününün kontenjanı nedeniyle 50'ye yakın akreditasyon başvurusunu ise geri çevirmek zorunda kaldığı açıklandı.

18.04.2010


 

3 bin 216 görevli güvenliği sağlayacak

DERBİ maçta olağanüstü güvenlik önlemleri alınacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak dev maç öncesi, sırası ve sonrasında sıkı güvenlik önlemleri uygulanacak.

Derbi maçta 2 bin 266 polis, 950 özel güvenlik olmak üzere toplam 3 bin 216 görevli güvenliği sağlayacak. Ayrıca, 184'ü stat, 25'i polis kamerası olmak üzere 209 kamera ile tespit yapılacak. Maçta 2 bin 525 kişilik bölüm ayrılan konuk Beşiktaşlı taraftarlar stada toplu organizasyonlarla gelemeyecek.

18.04.2010


 

Nihat, Tabata, Nobre ve Ekrem oynamıyor

FENERBAHÇE ile Beşiktaş arasında yarın oynanacak derbi maçta siyah-beyazlı takımda sakatlıkları süren Nihat, Tabata, Nobre, Ekrem ve Ramazan forma giyemeyecek.

Antrenmanda sakatlandığı bildirilen Yusuf'un da Fenerbahçe karşısında oynaması beklenmezken, İbrahim Toraman, Tello ve Holosko'nun derbide takımdaki yerlerini alabilecekleri bildirildi.

18.04.2010


 

F.BAHÇE'NİN BİLEĞİ EVİNDE BÜKÜLMÜYOR

TÜRKCELL Süper Lig'de bugün Beşiktaş'ı ağırlayacak Fenerbahçe, ezeli rakiplerine karşı son yıllarda Kadıköy'deki lig maçlarında yenilgiyi unuttu. Sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki lig maçlarında Galatasaray'a 10, Beşiktaş'a ise 4 maçtır mağlup olmadı.

''Sarı Kanaryalar'', büyük taraftar desteği altında oynadığı Kadıköy'deki lig derbilerinde Galatasaray'ı son 10 maçta da yenerken, Beşiktaş ile yaptığı son 4 maçtan 2'sini kazandı, 2'sinde berabere kaldı, ezeli rakiplerine kendi evinde sevinme fırsatı tanımadı. Fenerbahçe, Kadıköy'deki lig maçlarında Galatasaray'a son yenilgisini 22 Aralık 1999, Beşiktaş'a ise 17 Nisan 2005 tarihinde aldı.

Siyah-beyazlılar ligde Galatasaray'ı 6, Fenerbahçe'yi ise 4 maçtır rakip sahalarda mağlup edemedi.Galatasaray karşısında Ali Sami Yen Stadı'nda 18 Aralık 2002 tarihinde 1-0 galip gelen Beşiktaş, daha sonra Mecidiyeköy'de oynadığı 6 lig maçını da yitirdi.Fenerbahçe önünde ise Kadıköy'de 17 Nisan 2005 tarihinde 4-3'lük skorla galip gelen ''Kara Kartallar'', daha sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki 4 lig maçından 2'sinde berabere kaldı, 2'sini yitirdi ve 3 puana ulaşamadı. Şampiyonluk yarışından kopmamak için mutlak galibiyeti hedefleyen Beşiktaş, bugünkü dev maçta deplasmandaki derbi kabusuna son vermek amacında.

18.04.2010


 

Bursa caddeleri karnaval yerine döndü

TÜRKCELL Süper Lig lideri Bursaspor'un Gaziantepspor'u 2-0 yendiği maçın ardından, sokaklara dökülen Bursalılar, kenti adeta karnaval alanına çevirdi.

Bursasporlu taraftarlar, büyük coşku yaşadıkları maçın ardından sokaklara döküldü. Yeşil-beyaz bayraklarla süsledikleri araçlarıyla caddelerde uzun konvoylar oluşturan taraftarlar, korna ve düdük sesleri ile kenti adeta inletti. Taraftarlar, Atatürk Caddesi, Altıparmak, İnönü Caddesi, Cumhuriyet Caddesi gibi ana arterleri trafiğe kilitledi. Zaman zaman yolun ortasında durarak halaylar çeken yeşil-beyazlı taraftarlar, takımlarının zaferlerini doyasıya kutladı. Atatürk Anıtı önünde toplanan binlerce kişi ise önce İstiklal Marşı okudu. Ardından ise attıkları sloganlar ve tezahüratlarla gönüllerince eğlendi. Geç saatlere kadar süren kutlamalarda, kimi esnaf da dükkanları önünde davul zurna eşliğinde oyun oynadı. Kutlamalara her yaştan Bursalı katıldı. Yaşlı, genç, çocuk ve kadınların sokaklara döküldüğü sevinç gösterleri, renkli görüntülere sahne oldu. Şehri karnaval alanına çeviren Bursalılar, polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayıp, galibiyeti kutladı.

18.04.2010


 

Mart ayının en iyi oyuncusu Alanzinho

TRABZONCELL Aboneleri, Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Alanzinho'yu Mart ayının en iyi oyuncusu seçti. Alanzinho'nun, 19 Nisan Pazartesi günü Kasımpaşa ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak maç öncesinde, bordo-mavili taraftarların karşısında ödülünü kulüp başkanı Sadri Şener'in elinden alacağı bildirildi.

Alanzinho, taraftarlar tarafından böyle anlamlı bir ödüle layık görülmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek, ''Şenol hocanın gelişiyle birlikte iyi mücadele eden bir takım olduk. Bunun sonucunda da ligde başarılı sonuçlar elde ettik. Bunda tüm takım arkadaşlarımın büyük emeği var'' dedi.''Bu kadar iyi futbolcunun yer aldığı bir takımda olmaktan ve bu ödüle layık görülmekten ötürü çok mutluyum'' diyen Alanzinho, ''Tüm Trabzonlular'a beni kendilerinden biri gibi gördükleri için de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Pazartesi günü oynayacağımız Kasımpaşa maçında 3 puanı alan taraf olacağımıza inanıyorum'' ifadelerini kullandı.

18.04.2010


 

Rallide Riva 1'in en hızlı ismi Petter Solberg oldu

DÜNYA Ralli Şampiyonası (WRC) 6. Türkiye Rallisi'nde 13. etap olan Riva 1 bölümünün en hızlı ismi Petter Solberg oldu.

Etabı Petter Solberg 15.29.2'lik süreyle tamamlarken, ardından Sebastien Loeb 15.30.9'la ikinci, Dani Sordo da 15.36.5'le üçüncü sırada geldi. Yarışın bu bölümünde Yağız Avcı-Bahadır Tükenmez ikilisi, 17.42.8'lik bir zaman yapıp, 13. sırada yer aldı. Geçilen Riva 1 etabının ardından Sebastien Ogier genel klasman liderliğini devam ettirirken, Petter Solberg 4. sıradan 2. sıraya, Sebastien Loeb'de 5. sıradan 4. sıraya yükseldi. Ayrıca, Delta Sport takımı adına Mitsubishi Lancer Evo 9'la yarışan Sehat Öztemir-Ünal Tezel ikilisi, ikinci günde geride kalan 4 etabın ardından genel klasmanda 12. sırada yer alarak en başarılı Türk ekibi oldu.

18.04.2010


 

Çin Grand Prix'de Red Bull pilotları önde çıkacak

FORMULA 1, Çin Grand Prix'inde sıralama turları dün sabaha karşı yapıldı.

Red Bull pilotu Sebastian Vettel, yarışa ilk cepten başlama (pole position) hakkı kazanırken, takım arkadaşı Mark Webber ikinci sırada yer aldı. Sıralama şu şekilde oldu: 1. Sebastian Vettel - Almanya - Red Bull, 2. Mark Webber, Australya - Red Bull, 3. Fernando Alonso, İspanya - Ferrari, 4. Nico Rosberg - Almanya - Mercedes, 5. Jenson Button - İngiltere - McLaren, 6. Lewis Hamilton - İngiltere - McLaren, 7. Felipe Massa - Brezilya - Ferrari, 8. Robert Kubica - Polonya - Renault, 9. Michael Schumacher - Almanya - Mercedes , 10. Adrian Sutil, Almanya.

18.04.2010


 

2010 maskotu ‘Bascat’ görücüye çıktı

BASKETBOL Erkek A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, milli basketbolcu Ömer Onan ve 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın maskotu Bascat, Beyazıt Öztürk'ün programına konuk oldular.Erkek A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, milli basketbolcu Ömer Onan ve 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın maskotu Bascat, Kanal D'de önceki akşam yayınlanan Beyaz Show'un konuğu oldular. Programın sunucusu Beyazıt Öztürk'ün ülkemizde düzenlenecek 2010 Dünya Şampiyonası ve maskotun seçilmesiyle ilgili sorularını cevaplayan Harun Erdenay ve Ömer Onan, izleyenlere şampiyonayla ilgili bilgiler verdi. Dev Buluşma tanıtım filminin de gösterildiği Beyaz Show'da, oylamayla belirlenen adı ilk olarak NTV Spor'da yayınlanan Dünyanın Sporu programında duyurulan Bascat ise ikinci kez görücüye çıkmış oldu.

18.04.2010


 

juventus'u 2-0'la geçen İnter liderliğe yükseldi

İTALYA Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) 34. haftanın açılış maçında, şampiyonluk adaylarından FC Inter, konuk ettiği Juventus'u 2-0 yendi. Giuseppe Meazza Stadı'nda tribünlerin büyük kısmının boş kaldığı mücadelenin ikinci yarısında ev sahibi FC Inter, 75. dakikada Brezilyalı sağ kanat oyuncusu Maicon ile 1-0 öne geçti. FC Inter adına karşılaşmadaki ikinci golü Kamerunlu golcü Samuel Eto'o 90 3. dakikada kaydetti.

18.04.2010


 

TÜRKCELL SÜPER LİGDE BUGÜN

15.00 Antalyaspor-Denizlispor (Fırat Aydınus)

15.00 Ankaragücü-Eskişehirspor (Hakan Özkan)

15.00 Diyarbakırspor-Kayserispor (Bünyamin Gezer)

19.00 Fenerbahçe-Beşiktaş (Hüseyin Göçek)

19 Nisan 2010 Pazartesi:

20.00 Trabzonspor-Kasımpaşa (Özgüç Türkalp)

18.04.2010


 

BANK ASYA 1. LİGDE BUGÜN

14.30 Kartalspor-Boluspor (Kartal-Seyircisiz)

14.30 Orduspor-Hacettepe (19 Eylül)

14.30 Dardanelspor-Samsunspor (18 Mart)

14.30 Gaziantep B.B.-Altay (GASKİ Tesisleri)

14.30 Kayseri Erciyes-Giresun (Spor Kompleksi)

14.30 Karşıyaka-Çaykur Rize (Alsancak)

14.30 K. Karabük-Kocaeli (Necmettin Şeyhoğlu)

19 Nisan 2010 Pazartesi

20.00 Bucaspor-Mersin İd. (Yeni Buca Stadı)

18.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım