21 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Eğitim sistemi suçlu üretiyor

“Eğitim ve İnsan” konulu bir panelde konuşan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demirtaş, eğitim sistemimizin suçlu yetiştirdiğini söyledi. Demirtaş, bugün toplumda eğitilmiş yüzlerce insanın üniversite mezunu olduğunu, ülkeyi kafeslemek isteyen, millete balyoz indirmeyi amaçlayan ve bugüne kadar yüzlerce olayı gerçekleştiren Ergenekon üyelerinin de üniversite mezunu olduğuna dikkat çekti.


ZİNCİRLEME SALDIRILAR

Samsun'da Ahmet Türk'ün yumruklanmasından sonra Ladik'te iki polisin şehit olmasına yol açan terör saldırısı ve ardından Kayseri'de Enerji Bakanı Tane

Başkanlık sistemiyle ilgili çalışmamız yok

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başkanlık sistemiyle ilgili olarak henüz partilerinde ve gruplarında bir çalışma başlatılmadığını, bunun TBMM’de ya da s


  “Hamido”nun eşi 32 yıl sonra suskunluğunu bozdu

17 Nisan 1978 tarihinde Ankara’dan posta ile gönderilen paketin evinde patlaması sonucu iki torunu ve gelini ile birlikte ölen eski Malatya Belediye Başkanlarından ‘’Hamido’’ lakaplı Hamit Fendoğlu’nun 84 yaşındaki eşi Mukaddes Fendoğlu, 32 yıl sonra konuşarak, ‘’Olayın Ergenekon ile ilişkili olduğunu düşünüyorum’’ dedi.


  En katı çalışma mevzuatı Türkiye'de

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), OECD ülkeleri ve hızla gelişen ülkelerden oluşan 40 ülke arasında en katı istihdam uygulamalarının Türkiye’de olduğunu bildirdi.


  THY, 100 seferini iptal etti

Türk Hava Yolları (THY), İzlanda’daki yanardağın patlaması sonucu yayılan kül bulutları sebebiyle dün karşılıklı olarak yaklaşık 100 seferini iptal etti.


  DSP’li ilçe başkanı intihar etti

DSP Dinar İlçe Başkanı Mücahit Karagöz, evinin bodrumunda intihar etti.


  İstanbul'da banka soygunu

BağcIlar’da bir banka şubesi silahlı kişilerce soyuldu. Alınan bilgiye göre, Bağcılar Barbaros Mahallesi Mahmutbey Caddesi’ndeki bir banka şubesine gelen maskeli ve silâhlı kişiler, şubedekileri etkisiz hale getirip, bir miktar parayı alarak kaçtı.


  Muş’ta nezarethanelere kamera

Muş’ta, İl Jandarma Komutanlığına bağlı nezarethanelerde kamera sistemi kuruldu.


  Çinliler, Türkiye’yi sevdi

Çİn’den Türkiye’ye gidenlerin sayısı Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 52 arttı.


  Ali Elverdi toprağa verildi

12 Mart Muhtırası döneminde Deniz Gezmiş’in idam kararını veren Ankara 1 No’lu Sıkıyönetim Mahkemesi Başkanı Emekli Tuğgeneral Ali Elverdi’nin cenazesi toprağa verildi.


  Bakana saldırıya soruşturma

Kayseri’de şehit cenazesi için düzenlenen törene katılan Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a yapılan yumruklu saldırı, İçişleri Bakanlığından gelen iki müfettiş tarafından soruşturulmaya başlandı. Bu kapsamda Yıldız’a yapılan saldırı ânındaki güvenlik zafiyeti de ele alınıyor.


  Saldırgan dersten kaçmış

KAYSERİ'DE önceki gün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a yumruklu saldırıda bulunan Merkez Endüstri Meslek Lisesi beden eğitimi öğretmeni Şahin Ş’nin okuldaki odasında polis tarafından arama yapıldığı bildirildi.


  GAP biterse işsizlik yüzde 5’e iner

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, Türkiye’nin en büyük sorunu olan işsizliğin çözümünün GAP Projesinin tamamlanması olduğunu ifade ederek, “GAP’ın bitmesi halinde Türkiye’deki işsizlik oranı yüzde 14’ten yüzde 5’e iner’’ dedi.


  Mahmur’dan gelenler hakim karşısına çıktı

TERÖR örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki Kandil ve Mahmur kamplarından gelen 4’ü çocuk 30 kişilik grupta yer alan ve ‘’Terör örgütünün propagandasını yapmak’’ suçundan haklarında dava açılan 17 sanığın yargılanmasına başlandı.


  Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de darb edildi

ÇANKIRI Belediye Başkanı İrfan Dinç’in yemek yediği lokantada bir kişi tarafından darbedildiği öne sürüldü.


  Muş Valisi Bektaş hakkında suç duyurusu

MUŞ'UN Bulanık ilçesindeki olaylı gösteride ölen Necmi Oral ve Kemal Ağcan’ın ailelerinin avukatları, Vali Erdoğan Bektaş hakkında Muş Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.


  Bu anayasa ile AB’ye üye olamayız

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, darbe anayasalarıyla AB’ye üye olmuş bir ülke olmadığını belirterek, Türkiye’nin de bugünkü anayasası ile AB’ye üye olamayacağını söyledi.


  Meclis, anayasa maratonunda

TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişikliği teklifinin 1. maddesine 336 kabul 70 ret, 2. maddesine ise 337 kabul, 68 ret oyu verildi.


  Kur’ân kursu istediler

Diyanet İşleri Başkanlığı, Eskişehir’in Alpu ilçesinde yaşayan Roman vatandaşlardan gelen talep üzerine Kur’ân kursu açıyor. Başkanlıkça projesi onaylanan, iki katlı ve 40 kişinin Kur’ân-ı Kerim eğitimi alabileceği kursun yapım çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak. Göçmen ailelerin çoğunlukta olduğu bölgede inşa edilecek kursun Eylül'de açılması öngörülüyor.


  Hac başvuruları yarın bitecek

MUKADDES topraklara gitmek isteyen hacı adayları için hac başvuruları, yarın sona eriyor.


  Şiddet uygulayan eğitimci sevilmez

EğİtİMCİ yazar Ali Erkan Kavaklı, “Peygamberimiz (asm) hiçbir çocuğu dövmediği gibi, dayak ve şiddeti hiçbir şekilde eğitim metodu olarak tavsiye etmemiştir’’ dedi. Kavaklı, ‘’Peygamber Efendimiz (asm), çocukları sık sık camiye götürürdü.


  Kur’ân-I Kerİm ruhlarI İnceltİr

Dİyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamza Aktan, ‘’Kur’ân öyle güzel bir nimettir ki okudukça bizi alır, inceltir ve yumuşatır’’ dedi. Aktan, Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri kapsamında Şanlıurfa’da, ‘’Hz. Peygamber ve Kur’ân’’ konulu bir konferans verdi.


  Meke Gölü için mavi umut

Volkanİk patlamayla 5 milyon yıl önce meydana geldiği bilinen kraterin, zamanla suyla dolarak göle dönüşmesiyle oluşan Meke Gölü’nde, 5-10 yıl öncesine kadar 200 farklı kuş türü barınırken, şimdi bu sayı 15-20’ye kadar düştü.


  İklimle birlikte balıkların göç yolları da değişti

Küresel iklim değişikliği, Türkiye’deki balıkların göç modellerini de bozdu.


  Kuşlar da kül bulutlarının tehdidi altında

İzlanda’dakİ yanardağ’ın patlaması sebebiyle oluşan kül bulutlarının kuşların sağlığını tehdit ettiği bildirildi.


  Gençler SMS’le konuşuyor!

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, mobil telefonla kısa mesaj göndermeyi öncelikli bir iletişim aracı haline getiren gençlerin yarısı günde en az 50, ayda 1500 SMS gönderiyor.


  Telekulağa şifreli tedbir

Merkezİ Almanya’da bulunan bir şirket tarafından geliştirilen bir yazılım programı sayesinde, birbiriyle karşılıklı görüşme yapan cep telefonlarının dinlebilmesinin imkânsız hale geldiği iddia edildi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım