21 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yatırım ortamı iyileştirilmeli

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Parseker, Türkiye’de yatırım ortamının iyileştirilmesi ve girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini, tek isteklerinin rakip ülkelerle aynı şartlarda iş yapmak olduğunu belirterek, ‘’Bunlar geldikten sonra inanıyorum ki bir işçi yerine, birçok işletme belki de daha fazla sayıda eleman alma imkânına kavuşacaktır’’ dedi.



OECD’nin vergi yükü en düşük ülkelerinden biriyiz

DÜNYA Bankası’nın Türkiye’ye ilişkin ‘’Kayıt dışılık: Nedenler, Sonuçlar, Politikalar’’ başlıklı raporunun tanıtım toplantısının açılışında konuşan Şimşek, kayıt dışı ekonomisinin Türkiye’nin kalkınmasının en büyük engellerden biri olduğunu belirtti.



Kamuya 67 bin memur alınacak

Şımşek, bu yıl kamuya 40 bin öğretmen, 20 bin polis ve 7 bin öğretim görevlisi almak üzere çalışma yapıldığını açıkladı.



İpragaz, ExEnGaz hisselerini aldı

“Ortak Enerjiyle Enerjide Ortaklık” söylemiyle yeni bir döneme imzasını atan İpragaz, Altınbaş Holding bünyesindeki ExEnGaz’ın hisselerini alarak, otogazda Türkiye’nin ilk üçüne girdi.



Bitkisel üretimde kendi kendimize yetiyoruz

TÜRKİYE'DE tahıl üretiminde, 2008 yılında yaşanan kuraklığa rağmen, ortalama yeterlilik (üretimin tüketimi karşılama) oranı yüzde 92,7 oldu. Özellikle buğday üretiminde üretimin tüketimi karşılama oranı yüzde 94,5 olurken, kuraklık yüzünden, kırmızı mercimekte yeterlilik oranı yüzde 45,2’e düştü ve 2008 yılında Türkiye kırmızı mercimek ithal etmek durumunda kaldı.



Girdi maliyetleri düşürülmeli

ORGANİZE Sanayi Bölgeleri (OSB) Derneği ve Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, işsizliğin sorun olmaktan çıkarılması için yatırım ortamının iyileştirilmesi gerektiği değerlendirmesinde bulundu.



Kriz, 2009’da inşaat yatırımını vurmuş

“TÜRKİYE Gayrimenkul Sektörü Temel Göstergeleri 2009’’ Raporuna göre, 2008 yılında 90,2 milyar lira olan inşaat yatırımları 2009 yılında 74 milyar liraya, özel sektörün inşaat yatırımları 60,2 milyar lira iken, 45,2 milyar liraya geriledi.



Tesco Kipa bu yıl 2 bin kişiyi istihdam edecek

TESCO Kipa, bu yıl 2 bin yeni personel istihdam etmeyi planlıyor.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım