21 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Eğitim sistemi suçlu üretiyor

“Eğitim ve İnsan” konulu bir panelde konuşan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demirtaş, eğitim sistemimizin suçlu yetiştirdiğini söyledi. Demirtaş, bugün toplumda eğitilmiş yüzlerce insanın üniversite mezunu olduğunu, ülkeyi kafeslemek isteyen, millete balyoz indirmeyi amaçlayan ve bugüne kadar yüzlerce olayı gerçekleştiren Ergenekon üyelerinin de üniversite mezunu olduğuna dikkat çekti.

Eğitim sistemi suçlu üretiyor

Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demirtaş, eğitim sistemimizin suçlu yetiştirdiğini söyledi. Demirtaş, bugün ülkeyi kafeslemek isteyen, millete balyoz indirmeyi amaçlayan ve bugüne kadar yüzlerce olayı gerçekleştiren Ergenekon üyelerinin de üniversite mezunu olduğuna dikkat çekti.

Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şubesi’nce düzenlenen Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Eğitim ve İnsan” konulu panelde konuşan Yrd. Doç. Dr. Demirtaş, eğitim sisteminin suçlu ürettiğini ilginç örneklerle anlattı. Hrant Dink’ı öldürtenler ve avukat Alprslan Aslan’a adam öldürtenlerin cahil insanlar olmadığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Demirtaş, milleti galeyana getirmek için binlerce plan yapan kişilerin de iyi bir eğitim görmüş insanlar olduğunu vurguladı. Eğitim sisteminden kimsenin memnun olmadığı, yıllardır herkes tarafından dile getirilmesine rağmen çözüm bulunmadığını söyleyen Demirtaş, tüm bunların sebebinin ise gelecek korkusu olduğunu kaydetti. Demirtaş şunları söyledi:

“Yıllardır sistemin korunması ve çökmemesi için tüm bunlar yapıldı. Bir ideoloji halkın aile ve camii eğitiminden korunması için çalıştı. Onlar geleceklerinden korkuyorlar. Özel eğitim diyorlar. Türkiye’de özel eğitim yok. Yalnızca özel eğitim kurumlarının sahipleri vardı. Tüm müfredatlar yine devlet tarafından hazırlanıyor ve kitaplar da devlet tarafından yazılıyor ve basılıyor.”

Eğitimin birleştirici bir özelliğe sahip olması gerektiğini belirten Demirtaş kitaplarda Kürt kelimesinin yalnızca bir yerde geçtiğini bunun da isyanla bilinen “Kürt Teali Cemiyeti” olduğunu savundu.

Panelin konuşmacılarından Rahmi Maltaş da Sumerler’den günümüze eğitim konusunu ele aldı. Maltaş, insanoğlunun var edilişi ile birlikte eğitimin devam ettiğini ve bir çok ideolojinin eğitim vasıtası ile dünya üzerine yayıldığını belirtti.

Eğitimin Kültürel, toplumsal, toknolojik ve ferdi boyutlarını analiz eden Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kazım Koç Türk Eğitim Sisteminin batının etkisinden henüz kurtulmadığını kaydetti.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

21.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Eğitim sistemi suçlu üretiyor

  ZİNCİRLEME SALDIRILAR

  Başkanlık sistemiyle ilgili çalışmamız yok

  Bu üniversitede öğrencilerin yüzde 82'si burslu okuyacak

  “Hamido”nun eşi 32 yıl sonra suskunluğunu bozdu

  En katı çalışma mevzuatı Türkiye'de

  THY, 100 seferini iptal etti

  DSP’li ilçe başkanı intihar etti

  İstanbul'da banka soygunu

  Muş’ta nezarethanelere kamera

  Çinliler, Türkiye’yi sevdi

  Ali Elverdi toprağa verildi

  Bakana saldırıya soruşturma

  Saldırgan dersten kaçmış

  GAP biterse işsizlik yüzde 5’e iner

  Mahmur’dan gelenler hakim karşısına çıktı

  Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de darb edildi

  Muş Valisi Bektaş hakkında suç duyurusu

  Bu anayasa ile AB’ye üye olamayız

  Meclis, anayasa maratonunda

  Kur’ân kursu istediler

  Hac başvuruları yarın bitecek

  Şiddet uygulayan eğitimci sevilmez

  Kur’ân-I Kerİm ruhlarI İnceltİr

  Meke Gölü için mavi umut

  İklimle birlikte balıkların göç yolları da değişti

  Kuşlar da kül bulutlarının tehdidi altında

  Gençler SMS’le konuşuyor!

  Telekulağa şifreli tedbir

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım