21 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Çaykur-Rizespor küme düşer mi?

Bank Asya 1. Lig'de 31. haftanın son maçında evinde Mersin İdmanyurdu'na sürpriz bir şekilde 3-2 mağlup olan Bucaspor, Süper Lig'e doğrudan yükselme mücadelesi verdiği takipçisi Adanaspor'un puan kaybettiği haftada rakibiyle puan farkını artıramadı. Ligde son 4 haftaya en yakın rakibi Adanaspor'un 5 puan önünde giren Bucaspor, Adanaspor'un Konyaspor ile berabere kalmasının ardından, galip gelmesi durumunda rakibiyle puan farkını 7'ye çıkarıp, rahat bir nefes alabilecekti. Mersin İdmanyurdu ise bu galibiyetle birlikte 31. haftayı düşme hattının 2 sıra üzerinde kapatarak küme düşme korkusunu şimdilik üzerinde atmış oldu.

Kardemir Karabükspor'un şampiyonluğunu, Kocaelispor'un ise düşmeyi garantilediği ligde son 3 haftada Süper Lig'e doğrudan yükselecek 2. takımın yanı sıra play-off oynayacak 4 takım ve ligden düşen 2 takım belli olacak. Bucaspor ve Adanaspor, doğrudan Süper Lig'e yükselmek için mücadelesini sürdürecek. Bu iki takım ilk 6'da yer almayı garantiledi. 3, 4, 5 ve 6. sıradaki takımların tarafsız sahada tek devreli lig usulüyle play-off oynayacağı Bank Asya 1. Lig'de, play-off'u birinci bitiren takım da gelecek sezon Süper Lig'de oynamaya hak kazanacak. Son haftalarda aldıkları sonuçlarla, ilk 6 yarışından uzakta kalan Boluspor ve Giresunspor, kalan tüm maçlarını kazanıp, son 3 haftada Konyaspor, Karşıyaka ve Altay'ın üst üste puan kaybetmesini bekleyecek.

Kocaelispor'un küme düştüğü ligde diğer düşecek iki takım son 3 haftada oynanacak maçların ardından belli olacak. 12. sıradaki 38 puanlı Kayseri Erciyespor ile 17. sıradaki 32 puanlı Dardanelspor arasındaki takımların diğer takımlara göre düşme tehlikesinin yakından hissettiği ligde, bu hafta karşı karşıya gelecek 36 puanlı Mersin İdmanyurdu ve 35 puanlı Çaykur Rizespor maçı alt sıralardaki takımlar için özellikle puanını 34'e çıkararak kümede kalma yolunda umutlanan Hacettepe açısından önemli bir müsabaka olacak. Sezon başında şampiyonluk hedefi ile yola çıkan Çaykur Rizespor'un bugün kümede kalma mücadelesi yapması taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Karadeniz ekibinin ligde kalabilmesi için oynayacağı 3 maçtan en az 5 puan alması gerekiyor.

Gol Krallığı yarışmasında şampiyon Kardemir Karabükspor'dan Yasin Avcı 17 golle ilk sırada bulunuyor. Onu sırasıyla takım arkadaşı Emmanuel Emenike 14 gol, Mehmet Batdal 14 gol, Turgut Doğan Şahin 13 gol ve Shaibu Yakubu 13 golle takip ediyor.

EROL DOYRAN [email protected]

21.04.2010


 

Urfa'da kupa finali heyecanı

GENÇLİK ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Ziraat Türkiye Kupası final karşılaşmasının Şanlıurfa'da oynanmaması için hiçbir sebebin bulunmadığını, statta mevcut ufak tefek sorunların da kısa sürede giderileceğini belirtti.

Akgül, beraberinde Gençlik ve Spor Genel Müdürü Tesisler Daire Başkanı Hasan Hüseyin Şen ve İstanbul İl Müdürü Tamer Taşpınar'la geldiği Şanlıurfa GAP Arena Stadında, basın toplantısı düzenledi. Maçın Şanlıurfa'ya alınması ve stadla ilgili bazı spekülasyonların bulunduğunu hatırlatan Akgül, bu konulara açıklık getirmek için toplantı düzenlemeyi uygun gördük'' dedi. Stadyumun yapımına çok eski tarihte başlandığını belirten Akgül, tamamlanıncaya kadar FIFA ve UEFA'nın bazı kriterlerinde değişiklikler olduğuna değinerek, ''Dolayısıyla tamamlandığında ufak tefek bu kriterler açısından sıkıntıları olan bir stadımızdı. Ancak biz bunları daha önce Şanlıurfaspor'u maçlarını oynatmak suretiyle denemeye aldık ve bir çok eksiğini tamamladık. Şu anda bu statta, Türkiye Kupası finalini oynanmaması için hiçbir sebep yok'' diye konuştu. Işıklandırma sistemiyle ilgili sorunun bulunduğunu hatırlatan Akgül, ''Işıklandırmayla ilgili olarak müteahhit firma, ayın 25'ine kadar bu sıkıntıyı çözeceğini belirtti'' diye konuştu.Stadyumunda otopark çalışmasının da devam ettiğini aktaran Akgül, ''Biliyorsunuz böyle bir maçta ciddi bir otopark ihtiyacı doğacak. Hemen çıkışta ciddi bir otopark çalışması yapıyoruz. Yaklaşık 2 bin 500 araçlık bir otopark yeri ayarlıyoruz. Açık otoparkımız da maç gününde hazır olacak'' diye konuştu.

21.04.2010


 

G.Saray'da önce kavga sonra barış

HAFTA sonu Bursaspor'u ağırlamaya hazırlanan Galatasaray'ın antrenmanı iki oyuncunun kavgasına sahne oldu.

Oldukça neşeli başlayan çalışmanın 5'e 2 pas bölümünde birbirlerine sert giren kaptan Arda Turan ile Caner Erkin arasındaki tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Birbirlerine giren iki oyuncuyu takım arkadaşları güçlükle ayırırken, Caner Erkin'in dudağının kanadığı görüldü. İki oyuncuyu takım arkadaşları sakinleştirmeye çalışırken, Caner'in Arda'ya yönelik ''Kimsin lan sen, adam mısın?'' sözleri duyuldu. İki futbolcusunun yaşadığı kavgayı gören teknik direktör Rikaard da o bölgeye giderek oyuncularını sakinleştirmeye çalıştı ve Caner'i bulunduğu gruptan alıp diğer gruba gönderip çalışmayı sürdürdü.

21.04.2010


 

Alex: Kasımpaşa daha zor

FENERBAHÇE'NİN Brezilyalı kaptanı Alex de Souza, internetteki resmi sitesinden Portekizce yayınladığı yazısında, ''Beşiktaş'ı yendik, çünkü daha iyiydik ve kazanmaya layıktık'' dedi.

Hayranlarına hitaben haftanın değerlendirmesini yapan Alex, ''Beşiktaş'ın sıralamadaki yerinden dolayı biraz rahattım, çünkü onların sadece savunma yapmayı düşüneceklerini gördüğümü itiraf etmeliyim. En erken bir şekilde gol bulmamız gerektiğini aklımdan geçiriyordum, ama hücumumuzda ayağıma gelen ilk topu galibiyet golüne çevirme mutluluğunu yaşayacağımı hayal edemezdim'' şeklinde ifadeler kullandı.

Beşiktaş'a karşı başka gol fırsatları da bulduklarını, ancak değerlendiremedikleri kaydeden Alex, her derbi maçında olduğu gibi Beşiktaş'a karşı da büyük heyecan yaşadıklarını belirtti. ''Bilica'nın, top çıktıktan sonra rakibe dokunduğunu, bu yüzden penaltıyı yanlış bir karar olarak değerlendirdiğini'' dile getiren Fenerbahçe'nin kaptanı, Bobo'nun kullandığı penaltı atışını şu sözlerle anlattı: ''Statta bir sessizlik oldu, daha sonra Volkan Demirel'in patlaması ve stat çılgına döndü.''

Brezilyalı futbolcu, Türkiye Kupası'nda finale kalarak ve Beşiktaş'ı yenerek ''zor bir haftayı geride bıraktıklarını'' belirtti. Alex, lig şampiyonluğu için ise ''Halen Bursaspor'a bağlıyız, ama en önemlisi maçlarımızı kazanmamız'' görüşünü aktardı. ''Kasımpaşa maçı, Beşiktaş'tan daha zor olacak. Hepimiz bunun bilincindeyiz'' diyen Alex, ''ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluk yarışı için yoğun mücadelenin devam edeceğini, her maçın şampiyonun adını değiştirebileceğini ve lig sonuna kadar bu zorlu çekişmenin süreceğini'' belirtti.

Şener: Kupada bize emri vaki yapıldı

TRABZONSPOR Başkanı Sadri Şener, Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası finalinin Şanlıurfa'da oynanması kararı alındığını belirterek, ''Benim bu konuda yapacak bir şeyim yok. Öyle arzu edilmiş. 'Bize her yer Trabzon' diye tabir var. Şanlıurfa da öyle olur. Gönül isterdi ki bizim de fikrimizi alıp karar verselerdi. Emri vaki yapmasalardı'' dedi.

21.04.2010


 

Sağlam: Şampiyonluk ipini Bursa göğüsleyecek

BURSASPOR Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, takımın başarılı orta saha oyuncusu Bekir Ozan Has ile birlikte Özel İlkbahar İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Öğrencilerin sevgi gösterileri ile karşılanan başarılı teknik adam, sordukları sorulara açık yüreklilikle cevap verdi. Genç bir ekiple bu seviyeye geldiklerini dile getiren Sağlam, oyuncularının şampiyonluk ipini göğüsleyeceğine inancının tam olduğunu bildirdi.Türk futbol tarihi bir süreçten geçtiğini söyleyen Bursaspor'un başarılı Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Çok önemli bir başarının arifesindeyiz. 3 maçımız var. Bu süreci en iyi şekilde değerlendimeliyiz. Türk futbol tarihini değiştirmek ve Trabzon'un ardından Anadolu bu başarıyı yakalamak için çok fazla vaktimiz yok" dedi.

UZUN YILLAR BURSA'DAYIM

Bursaspor'un başına geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında geldiğini hatırlatan Sağlam, şunları söyledi: "Kulüp başkanı ile çok uzun vadeli bir program üzerinde anlaşma yaptık. Birçok takımın teklifini bir kenara iterek, ülke futbolunda taraflı tarafsız herkesin büyük beklenti içinde olduğu ve futbolun tutku halinde yaşandığı Bursaspor'a imza attık. Yaşanan sıkıntıların teşhisini koyup ortadan kaldırma için bir program hazırladık. Sonra bizim için çok önemli veriler oldu. Ortadaki başarısızlık, sonrasıyla alakalı neler yapılması gerektiğinin de göstergesiydi."

21.04.2010


 

Şenol Güneş'ten güzel bir teklif

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şenol Güneş, dört büyük takım ile A Milli Takım'ın Doğu ve Güneydoğu'da maç yapmalarını önerdi.

Güneş, daha önce Ziraat Türkiye Kupası finali İstanbul'da oynanırsa iyi bir ambiyans olacağını düşündüğünü ve bunu dile getirdiğini belirterek, ''80 bin kişilik Olimpiyat Stadı'nı doldurulamaması konusunda şikayetçi olan Türkiye böyle fırsatı değerlendiremedi. Yoksa bizim için maçın Şanlıurfa'da oynanacak olması fark etmez. Oraya gitmekten gurur duyarız. Dört büyükler ve A Milli Takım, Doğu ve Güneydoğu'da maçlar yapalım. Bu teklifte bulunuyorum. Çok sevindirici olur, oralarda da futbolu sevdirelim'' ifadelerini kullandı.

21.04.2010


 

Bakan Özak Bilica'nın hareketine tepki gösterdi

DEVLET Bakanı Faruk Nafiz Özak, Fenerbahçeli futbolcu Bilica'nın derbi maçındaki hareketiyle ilgili, ''Centilmenlik dışı bir hareketti, sanırım o da istem dışı yapmıştır'' dedi.

Bakan Özak, Rixos Otel'de düzenlenen ''Sporda Hoşgörü ve Sevgi Çalıştayı''na girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, hafta sonu yapılan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde, Fenerbahçeli futbolcu Bilica'nın penaltı atışı öncesinde penaltı noktasını ayağıyla çukurlaştırmasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, ''Tabii centilmenlik dışı bir hareketti, bunu herkes değerlendiriyor. Daha sonra konuyla ilgili bir açıklaması oldu mu bilmiyorum ama sanırım o da istem dışı yapmıştır, doğru değil. Centilmen bir futbolcuya yakışmayan bir davranış oldu'' diye konuştu.

21.04.2010


 

Dopingli çıkan Mutu'ya 9 ay men cezası verildi

İTALYA Olimpiyat Komitesi, doping testi pozitif çıkan Fiorentinalı futbolcu Adrian Mutu'ya 9 ay sahalardan men cezasına hükmetti.

Mutu, Komite kararından sonra yaptığı açıklamada, haberin kendisini sevindirmediğini, verilen cezayı fazla bulduğunu söyledi.Fiorentina'nın 31 yaşındaki futbolcusu Mutu'dan, Ocak ayında Bari ve Lazio ile yaptığı maçlardan sonra alınan numuneler pozitif sonuç vermişti.

21.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım