21 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Ege temsilcilerimiz toplandı

GAZETEMİZ Ege Bölgesi Temsilciler Toplantısı İzmir’de yapıldı. İzmir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Uşak, Afyon, Isparta, Burdur, Antalya il ve ilçelerinden temsilcilerin katıldığı toplantı İzmir Pınarbaşı’nda yapıldı.

Toplantıda müesse-semiz Yönetim Kurulu üyeleri Hasan Şen ve Nejat Eren ile 19. Dönem Milletvekili Mehmet Özkan da hazır bulundu. Dergi Grubu Satış ve Pazarlama Müdürü Faik Altun ile Kitap Satış ve Pazarlama Müdürü Selâhattin Ümütlü de toplantıya katılarak çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ALTUN: TRAJ ARTIŞLARINA

AĞIRLIK VERDİK

Dergi Grubu Satış ve Pazarlama Müdürü Altun, 1 Ocak 2010’dan itibaren dergilerin abone ve satışının ayrı bir birim olarak değerlendirildiğini, fuarlara dergilerin müstakil olarak katılmaya başladığını ifade etti. Altun, Bursa Kitap Fuarı’ndan sonra, devam etmekte olan İzmir TÜYAP Kitap Fuarı’na da ayrı bir standla katıldıklarını söyledi. Genç Yaklaşım Dergisi’nin Ankara’da 16 Mayıs’ta yapılacak olan Gençlik Şöleni’nin sponsoru olduğunu ifade eden Altun, dergilerle ilgili çeşitli promosyonlar hazırlandığını, tiraj artışına ağırlık verdiklerini, başta İstanbul olmak üzere Eskişehir, Bursa ve Alanya’da güzel neticeler alındığını kaydetti.

ÜMÜTLÜ: YENİ KİTAPLAR YOLDA

Kitap Satış ve Pazarlama Müdürü Selâhattin Ümütlü de Yeni Asya Neşriyat olarak son 4 ayda yeni kitaplar çıkarttıklarını belirterek, Zübeyir Gündüzalp’in “Nefis Muhasebesi” kitabının büyük bir alâkaya mazhar olduğunu söyledi. Ümütlü, Kutlu Doğumla ilgili 5 kitaplık set yayınlandığını ve kampanya ile kitapçılara ulaştırıldığını bildirdi. Can Kardeş Dergisi’ne bağlı olarak “Çocuklarımız sınavlara nasıl hazırlanmalı” tarzında kitapların da çıkacağı müjdesini veren Ümütlü, kendisinin büyük düşünmeyi sevdiğini ve yeni kitap hazırlama çalışmalarının hızla devam edeceğini söyledi. TEMSİLCİLER ÇALIŞMALARINI ANLATTI TOPLANTIYA katılan gazete temsilcileri ise mahallerindeki çalışmaları anlattı. Samimî havada geçen toplantı,19. Dönem Milletvekili Mehmet Özkan’ın gazetemizin Türkiye’nin çeşitli illerinde tertiplediği “Said Nursî ve Demokratik Açılım” toplantılarının ülkemiz demokrasisine sağlayacağı faydaları anlattığı konuşmasıyla sona erdi.

21.04.2010


 

Yeni Asya’dan Kutlu Doğum standı

YENİ ASYA Kocaeli Temsilciliği, Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri kapsamında, üç gün boyunca açık kalacak tanıtım ve hediye standı kurdu.

Yeni Asya Kocaeli Temsilciliği, çeşitli sosyal faaliyetlerinin bir yenisini daha vatandaşlarla paylaşacak. Kocaeli Temsilcimiz Cevdet Yılmaz, yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri çerçevesinde 20-21-22 Nisan tarihlerinde Fethiye Caddesi, Sanat Sokağında tanıtım ve hediye standı açtıklarını söyledi. Kocaelileri standa beklediklerini kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu: “Gazetemiz Yeni Asya’nın vermiş olduğu “Asr-ı Saadetten Günümüze Mesajlar” özel eki ile Sevgili Peygamberimizin (asm) örnek yaşayış ve prensiplerini anlayacak ve daha iyiye ve güzele yolculuk edeceğiz. Gelişi ile insanlığa ahlâk, fazilet, dünya ve ahiret saadetini öğreten hepimizin kurtuluş vesilesi olan yüce Peygamberimizin (asm) yaşantımıza kalite katmasını Kutlu Doğum Haftasının hepimize hayırlar getirmesini dileriz.”

21.04.2010


 

“Cono”lara hava destekli uyuşturucu operasyonu

ADANA’DA uyuşturucu satışına yönelik, kamuoyunda ‘’cono aşireti’’ olarak bilinen insanların yaşadığı mahallede, Özel Harekat ekiplerinin de aralarında bulunduğu bin polisin katılımıyla operasyon düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, son dönemde artan uyuşturucu ticaretiyle ilgili, ‘’torbacı’’ diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik çalışma başlattı. Yapılan istihbarat çalışmaları sonucu, ekipler, ‘’Cono aşireti’’ mensuplarının uyuşturucu satışı ve Hint keneviri ekiminde aktif rol aldığını belirledi. KOM, Asayiş, Terörle Mücadele, Özel Harekât, Çevik Kuvvet, Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Yüreğir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sürekli kavgaların yaşandığı, sabıkalıların yoğunlukla barındığı Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde saat 03.30’da, önceden belirlenen 60 adrese baskın düzenledi.

Çevik Kuvvet ekiplerinin sokak girişlerinde tedbir aldığı mahallede, önceden tesbit edilen evlerin bulunduğu 6 sokak, özel harekât ekipleri tarafından kuşatıldı. Mersin ve Ceyhan’dan alınan destekle 10 narkotik dedektör köpeği de aramalara katıldı. Havadan helikopter desteğinin de sağlandığı, bin polisin katıldığı operasyonda, çok miktarda uyuşturucu ve çok sayıda silâh ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Operasyonda, uyuşturucu bulundurdukları, sattıkları belirlenen ve haklarında arama kararı bulunan toplam 40 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, Adana Adlî Tıp Biriminden, sağlık raporu almalarının ardından Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Zanlılardan bazılarının kucaklarında bebekleriyle geldikleri gözlendi.

21.04.2010


 

Edirne’ye faytonlu tanıtım

EDİRNE Valisi Mustafa Büyük, Faytonculuk Projesi kapsamında ihtiyaç sahibi 3 kişiye faytonlarını teslim etti.

Vali Büyük, belediyeye ait protokol evinin önünde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca Faytonculuk Projesi kapsamında 3 kişiye verilecek faytonlar için düzenlenen törende, Edirne’yi yurt dışında tanıtma konusunda önemli projeler uyguladıklarını, en son 200 kişiyle Makedonya’ya giderek 4 gün boyunca Edirne’yi tanıttıklarını belirtti. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde bu işi yapan 3 kişiye verdikleri faytonlarla bu kişilerin şehrin turizmine katkıda bulunacağını ifade eden Büyük, şunları söyledi: ‘’Fayton geleneksel bir araç. Hemen hemen birçok toplumda ulaşım aracı olarak kullanılmıştır. Son dönemde Edirne gibi şehirlerin içerisinde nostaljik bir gezi aracı olarak da kullanılmaya başlanmıştır. Dünyanın neresine giderseniz gidin faytonlarla şehir gezileri yapılan bir manzarayla karşılaşırsınız. Edirne’de bunu yapan insanlarımız vardı. Edirne müzesindeki bir örneğinden yola çıkarak 3 fayton yaptırdık. Faytonları da bu işi en iyi yapanlara veriyoruz.’’ Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Balı da maliyeti 45 bin 736 TL olan 3 faytonun proje sahiplerine ilk 2 yıl ödemesiz, sonraki 4 yıl faizsiz, 4 eşit taksitle ödeme yapma kaydıyla verildiğini kaydetti.

21.04.2010


 

Yol çöktü, 30 araç hasar gördü

GÜNGÖREN’DE bir yolda meydana gelen çökme sebebiyle yaklaşık 30 araç hasar gördü.

Alınan bilgiye göre, Gençosman Mahallesi İmece Sokak’ta, gece boyu süren yoğun yağış sebebiyle kısmen çökme meydana geldi. Çökme sebebiyle sokakta park etmiş kamyonet, minibüs ve otomobillerden oluşan 30 araç yan yatarak hasar gördü. Sokak sakinleri, taşeron bir firma tarafından elektrik kablolarının yer altına alınması için bir süre önce kazı çalışması yapıldığını belirterek, biten çalışmanın ardından yol kenarına açılan kanalların uygun toprakla kapatılmadığı için çökmenin olduğunu savundular. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, çökme ile ilgili soruşturma başlatılırken, araçların vinçlerin yardımıyla çekilmesine başlandı.

21.04.2010


 

Konya’da öğretim üyesi evinde ölü bulundu

SELÇUK Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, evinde ölü bulundu.

Bosna Hersek Mahallesi Mesaj Caddesi Yalçınkent sitesinde oturan Ateş’in (58), telefonlara cevap vermemesi üzerine eşi ve oğlu durumu SÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüdaverdi Erer’e bildirdi. Ateş’in evine giden ve apartman görevlisinin yardımıyla eve giren Erer ve fakülteden iki arkadaşı, Ateş’i hareketsiz halde buldu. Durumun polise bildirilmesinin ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri, Ateş’in kalp krizi geçirerek vefat ettiğini belirledi. Ateş’in cesedi Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Morguna kaldırıldı. 25 yıllık arkadaşını kaybettiği için üzgün olduğunu ifade eden Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feridun Öztürk, Ateş’in daha önce anjiyo olduğunu ve kalbine stent takıldığını kaydetti.

21.04.2010


 

Arkasair uçağı pistten çıktı

ARKASAİR’E ait İzmir’den gelen Challenger-60 tipi uçak Atatürk Havalimanı’nda pistten çıktı.

Alınan bilgiye göre, Arkasair’in İzmir’den İstanbul’a boş olarak gelen challenger tipi uçağı saat 08.05’te 18-36 pistinden yaklaşık 50 metre dışarı çıktı. Kazada ön dikmeleri kırılan uçakta, üç kişilik ekip bulunduğu ancak herhangi bir yaralanma ve can kaybının olmadığı belirtti. Uçağın çekilmesi için çalışmalar başlatıldı. Atatürk Havalimanı’nda iniş ve kalkışlarda herhangi bir sorun olmadığı bildirildi.

21.04.2010


 

Freni boşalan çöp kamyonu evin çatısından girdi

MANİSA’NIN Demirci ilçesinde belediyenin çöp toplama işini yürüten özel bir temizlik şirketine ait Timur G. (38) yönetimindeki 03 EU 984 plâkalı çöp toplama kamyonu, frenin boşalması sonucu Mustafa Şenol’a ait evin çatısından girdi.

Ölen ya da yaralananın olmadığı kazada, evdeki misafirler ve ev sahibesi Şükran Şenol panikle kendilerini dışarı attı. Şok geçiren Şükran Şenol, olay yerine gelen 112 acil servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

21.04.2010


 

Top mermisi bulundu

ZONGULDAK’IN Ereğli ilçesinde, patlamamış top mermisi bulundu.

Alınan bilgiye göre, Uzun Mehmet Mahallesi Yavuz Sitesi sakinleri, bahçe düzenlemesi yapmak üzere çalışma başlattı. Site sakinlerinin bahçede yaptıkları kazılar sırasında bir top mermisine rastlaması üzerine, durum Ereğli Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzmanı, yaptığı incelemenin ardından top mermisini muhafaza altına aldı. Savaş yıllarından kaldığı sanılan 18 kilogram ağırlığında, 51 santimetre uzunluğunda ve 10 santimetre çapındaki ‘’51’lik’’ tabir edildiği öğrenilen patlamamış top mermisinin imha edileceği bildirildi. 2005’te benzeri bulunan top mermisinin, bomba imha uzmanlarınca Ereğli’nin açıklarında imha edildiği belirtildi.

21.04.2010


 

Aileler çatıştı: 7 yaralı

HAKKÂRİ’NİN Yüksekova ilçesinde, iki aile arasında çıkan silâhlı kavgada 7 kişi yaralandı.Alınan bilgiye göre, ilçenin Yoncalık Köyü Çevreli mezraasında yaşayan iki aile arasında henüz bilinmeyen sebeple tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine aileler birbirlerine silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu her iki aileden İsmail (71), Halit (60) ve Orhan Dağdeviren (20), Adnan (20), Salih (26) ve Nazım Karataş (30) ile Azat Evren (20) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarmanın müdahalesiyle kavga sona erdi. Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan Orhan Dağdeviren’in Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine sevk edildiği bildirildi. Kavgaya karıştıkları belirlenen 4 kişi gözaltına alındı. Jandarma, mezraada yoğun güvenlik önlemi aldı.

21.04.2010


 

Fatih’te bombalı gece

FATİH’TE 3 ayrı yerde eş zamanlı olarak patlayan ses bombaları küçük çapta maddî hasara yol açtı.

Alınan bilgiye göre, ilk patlama önceki gün saat 21.00 civarında Divanyolu Caddesi üzerindeki bir apartmanın girişinde meydana geldi. Bu patlamadan bir kaç dakika sonra aynı cadde üzerinde bir çöp bidonunda ikinci bir patlama oldu. Ardından Sultanahmet’te bulunan bir çay bahçesinde üçüncü patlama gerçekleşti. Sultanahmet çevresinde belirlenen bir diğer ses bombası ise uzman ekiplerce kontrollü bir şekilde patlatıldı. Patlamalar çevrede küçük çaplı maddî hasara yol açarken, tramvay seferleri bir süre aksadı. Çevrede geniş çaplı araştırma başlatan polis, yaptığı ilk incelemede patlamaların ses bombasından kaynaklandığına dair bulgular belirledi. Olaylarla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

21.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım