23 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Bu proje Türkiye’ye örnek olsun

Tepecİk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 80 doktor ve hemşireden oluşan iyilik hareketi başlattı. İyilik hareketi kapsamında, öncelikle hastanedeki odaları gezip bilgi toplayan bir birim oluşturuldu.

Acil ihtiyaçları olan, yol parası olmayanlara yardım edilecek. Hemşireler ve diğer çalışanlardan oluşan gönüllü birimin topladığı veriler sosyal servise gidiyor. İhtiyaç neyse gönüllülere bildiriliyor. Gönüllüler arasında talip olanlar, hastanın yanına gidiyor. Tıbbî malzemeden pijama, terlik ve refakatçiye kadar birçok ihtiyaç hemen karşılanıyor. Bu kapsamda, hastalar sadece muayene ve tedavi edilmekle bırakılmayacak, ihtiyaçlarına göre huzurevi ya da yardım vakıflarına yönlendirilecek. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı “Eskiden 50-100 hastanın mağduriyeti giderilirken şimdi 300’e yaklaştık. Bunların önemli bir kısmı yaşlı, kimsesiz, bakıma muhtaç kişiler. Bir kısmı çocuk ve kadın istismarı dolayısıyla burada bulunuyor. Bazıları ekonomik anlamda ciddî sıkıntısı olanlar” dedi. Amaçlarının, hastanede hiçbir hastanın mağduriyet yaşamaması olduğunu kaydeden Prof. Dr. Yiğitbaşı, özellikle yatan hastalar için hassas davrandıklarını söyledi. Başhekim Yiğitbaşı, “Bu, benim çok önem verdiğim, ancak henüz körpe bir gönüllü organizasyonu. Mevzuatta böyle bir tarif yok. Onun için tamamen sivil yapıyla, gönüllülükle, amatör ruhla gitmesi gereken bir şey. İyilikle ilgili bir alan olduğu için reklâm edilmesini, bilinmesini istemiyoruz. Henüz çimlenme aşamasında olan bu hareket olgunlaştığında, daha geniş açıklamalarda bulunulacak” şeklinde konuştu.

Umut Evlerİ bugün açIlIyor

Konya’ya şehir dışından gelen kanser hastaları ve yakınlarının kalacak yer sıkıntısı çekmemesi, moral ve motivasyonlarını en üst düzeyde tutabilmek için 32 daireden oluşan ‘’Umut Evleri’’ bugün hizmete açılıyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Kişilerin, barınma, yemek ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri nezih bir mekân olan Umut Evleri, şehre gelenlere Mevlânâ Hoşgörüsü ve alçak gönüllülüğü ile hizmet verecek” dedi.

23.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Problem, şiddetin kışkırtılması

  Buğday saplarına 51 yıldır şekil veriyor

  Havalar ısındı, keneler aktif hale geldi

  Bu proje Türkiye’ye örnek olsun

  Mayıs’ın ilk haftası ‘Yunus Emre Haftası’ ilân edildi

  İhracat için Avokado yetiştirin

  Okul öncesinde ‘zorunlu’ il sayısı 57’ye çıkıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım