23 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Mayıs’ın ilk haftası ‘Yunus Emre Haftası’ ilân edildi

Eskİşehİr Valiliği’nin başvurusunu olumlu bulan Millî Eğitim Bakanlığı, ünlü düşünür ve mutasavvıf Yunus Emre’nin sevgi ve hoşgörü mesajlarının okullarda kendine özgü haftayla anlatılmasına karar verdi.

Bundan böyle Mayıs ayının ilk haftası, Türkiye genelindeki bütün okullarda “Yunus Emre Haftası” olarak ilân edildi. Böylelikle Yunus’un sevgi ve hoşgörüsü, ‘Yunus Emre Haftası’yla çocuklara anlatılacak. Vali Mehmet Kılıçlar, amaçlarının ünü dünyaya yayılmış hoşgörü ve sevgi ustası Yunus Emre’yi ve hayat biçimini çocuklar arasında daha tanınır hale getirmek olduğunu söyledi. Şiirleri dilden dile gezen, sevgisi gönülden gönüle dolaşan Yunus Emre’nin güzel Türkçe ile zoru anlaşılır kıldığını anlatan Vali Kılıçlar, “Yunus Emre, yaşadığı çağın karanlığını aydınlatan adeta kutup yıldızı olmuştur” ifadesini kullandı. Vali Kılıçlar, ‘’Bugün eğer Türkçeye sahipsek bunu Yunus Emre’ye borçluyuz. Çünkü Yunus Emre bizim dil köprümüzdür. Bunca karmaşaya rağmen birliğimizi, kardeşliğimizi, koruyabiliyorsak bunu Yunus Emre’nin bize üflediği ruha borçluyuz. Yunus, diliyle olduğu kadar düşüncesiyle de önemlidir. O hiçbir fark gözetmeden herkesi kucakladı” diye konuştu. Vali Kılıçlar, bu bağlamda, yalnızca Eskişehir değil Türkiye’deki çocukların, gençlerin Yunus Emre’den yararlanmasını istediklerini ifade etti.

23.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Problem, şiddetin kışkırtılması

  Buğday saplarına 51 yıldır şekil veriyor

  Havalar ısındı, keneler aktif hale geldi

  Bu proje Türkiye’ye örnek olsun

  Mayıs’ın ilk haftası ‘Yunus Emre Haftası’ ilân edildi

  İhracat için Avokado yetiştirin

  Okul öncesinde ‘zorunlu’ il sayısı 57’ye çıkıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım