24 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

AB, GÜNEY KIBRIS’A BASKI YAPARSA SORUN ÇÖZÜLEBİLİR

İngİlİz Economist dergisi, KKTC’nin yeni cumhurbaşkanı olarak Derviş Eroğlu’nun seçilmesiyle Kıbrıs sorunun daha da karmaşık hale geldiğini öne sürerek, “AB’nin ve Yunanistan’ın Kıbrıs sorununun çözümü konusunda Güney Kıbrıs’a baskı yapabileceğini” yazdı.

Economist dergisinin bu haftaki sayısında, geçen hafta sonu KKTC’de yapılan cumhurbaşkanlığı seçim sonucu ve Kıbrıs sorunuyla ilgili iki ayrı makale yayımlandı. Adadaki çözüm konusunu sadece yerel halkın konusu olarak görmenin yanlış olacağını kaydeden dergi, “Kıbrıs, Avrupa üzerine de gölge düşürüyor” yorumunu yaptı. AB’nin Mayıs 2004’de Kıbrıslı Rumları, BM’nin Annan planını reddetmelerine karşın birliğe aldıklarının hatırlatıldığı makalede, “Hem AB’nin Kıbrıslı Türklere yardım çabaları hem de Türkiye’nin AB üyelik müzakereleri konusunda, Kıbrıs tahrip edici bir rol oynadı. Çünkü, Türkiye NATO üyesi (ama AB üyesi değil) ve Kıbrıs AB’de (NATO’da değil)” denildi. Makalede “Peki ne yapılmalı?” sorusu da sorularak, “Tecrübeler, Kıbrıslı Türklerin ve Rumların bu sorunu kendi aralarında çözemeyeceğini ortaya koyuyor. Sorunun daha da karmaşık olması, doğrudan ticaretin yapılamadığı, dünyayla ulaşım bağlantısı olmayan Kıbrıslı Türkler için de, kuzeyde büyük bir Türk ordusunun bulunduğu, toprak kaybeden, ekonomisi ve turizmi etkilenen Kıbrıslı Rumlar için de kötü olur” denildi.

24.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Müzakereleri sürdüreceğiz

  Bosna Hersek’e NATO’dan yeşil ışık

  AB, GÜNEY KIBRIS’A BASKI YAPARSA SORUN ÇÖZÜLEBİLİR

  Filistin polisine “yunus” desteği

  Tayland durulmuyor

  Yunanistan, AB-IMF yardımını kabul etti

  Felluce yine bombalarla sarsıldı

  Avrupa’da kül bulutları temizlendi

  Ermenistan’ın tavrı ABD’yi şaşırtmadı

  Clinton: NATO bir nükleer ittifak olarak kalacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım