24 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Arkadaşlarının yanına gitti

Balyoz soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, "sağlık sorunlarının bulunduğunu, ancak arkadaşlarını yalnız bırakmamak için adliyeye geldiğini" söyledi. Doğan, ifade verdikten sonra tutuklandı ve cezaevine konuldu. Doğan, cezaevine gönderilirken en kısa zamanda bu işin biteceğine, adaletin yerini bulacağına inandığını ve bundan hiç kuşku duymadığını söyledi.


SUBAYLARIN EĞİTİM FORMASYONLARI YOK

Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Av. Sinan Kılıçkaya: Millî Güvenlik derslerinin subaylar tarafından verilmesi darbe dönemlerinden miras kalmış bir uy

Kimse hukukun dışına taşmasın

Demokrat Yargı Yönetim Kurulu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın yargı derneklerine yönelik sözlerine tepki göstererek, hiçbir devlet organının


  Darbeler utanç verici

Baykal, TBMM’nin 1960’ta 1.5 yıl, 1980’de ise 3 yıl askıya alınmasının bunu gerçekleştirenlerin en büyük utancı olarak tarihteki yerini aldığını belirterek, “TBMM’nin milletimizin şerefini ve onurunu temsil eden bir kurum olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız, unutulmasına da izin vermemeliyiz” dedi.


  Başörtüsü problemini CHP ve MHP de çözebilir

Devlet Bakanı Arınç, ‘’Başörtüsü meselesini CHP çözmek istiyorsa çözebilir elini tutan yok. MHP çözmek istiyorsa yüksek sesle bunu ifade eder. Anayasa değişiklik teklifini getirir. Lütfen siz bir adım öne çıkın’’ dedi.


  KOBİ’ler bedelli istiyor

KÜÇÜK ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, bedelli uygulamasının askerlik meselesi olmaktan öte sosyal bir mesele olduğunu ve çözülmesi gerektiğini belirterek, ‘’Bedelli askerlik, ekonomiye katkı sağlayabilir’’ dedi.


  Kimseye teklif götürmedik

AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Anayasa değişikliği paketindeki yargı ile ilgili iki maddenin ayrılarak referanduma götürülmesi konusunda hiçbir partiye teklif sunmadıklarını söyledi.


  Polis panzeri tören alanına girdi

TUNCELİ'NİN Hozat ilçesinde freni boşalan polis panzerinin tören alanına girmesi sonucu 1 kadın öldü, polis memuru olan eşi ağır yaralandı.


  Devlet gayrimenkul zengini

TÜRKİYE'DE Hazinenin 3 milyon 214 bin 531 adet taşınmazı, 87 bin 575 adet taşıtı, 288 bin 341 adet de telefonu bulunuyor.


  Erdoğan, Mayıs’ta komşuya gidecek

DIşİşlerİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 14-15 Mayıs tarihleri arasında Yunanistan’ın başşehri Atina’yı ziyaret edeceğini söyledi.


  Gazetecilere “yıpranma hakkı” için yasa teklifi

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, gazetecilere ve bazı meslek gruplarına ‘’yıpranma hakkı’’nın yeniden verilmesi için yasa teklifi hazırladı.


  Şehit polisin kanı yerde kalmadı

Mardİn’İn Kızıltepe ilçesinde 1 polis memurunun şehit edilmesi, biri polis 3 kişinin yaralanması olayını gerçekleştiren 2 terörist ölü ele geçirildi.


  Yağışlar rekolteyi arttırdı

Türkiye’nİn ‘’tahıl ambarı’’ olarak bilinen Konya’da bu yıl yağışların iyi olması, buğdayda yüksek rekolte beklentisini arttırdı.


  Ette spekülatör oyunu

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, ülke genelinde, et fiyatlarındaki artışa neden olabilecek bir et darlığı bulunmadığını ifade ederek, ‘’Kasapların da büyük marketler karşısında tutunamaması ve bir bir kapanması nedeniyle oluşan tekelleşmeden dolayı et fiyatları sürekli yükselmektedir.


  530 yıllık cami restore ediliyor

SAKARYA'NIN Kaynarca ilçesinde Fatih Sultan Mehmed’in mimarlarından Şeyh Müslihiddin adına 5 asır önce yaptırılan 530 yıllık cami restore ediliyor.


  Yeni Asya Neşriyat, İzmir Fuarında yoğun ilgi gördü

15. İZMİR Kitap Fuarında, Yeni Asya Neşriyat da yerini aldı. Yenilikler ve sürprizlerle okurların karşısına çıkan Yeni Asya Neşriyat standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.


  İnsan ticareti mağdurları artıyor

ULUSLARARASI Göç Örgütü Proje Asistanı Elina Siderova, insan ticareti mağdurları arasında erkek sayısının her geçen yıl arttığını belirterek, ‘’Fabrika ve inşaatlarda çalıştırılıyorlar.


  Şehidin borcu ödendi, icra takibi durduruldu

VAN'IN Çatak ilçesinde 1999’da teröristlerle girilen silâhlı çatışmada şehit düşen Piyade Onbaşı İbrahim Gülcan’ın bir GSM şirketine olan ‘’borcu’’ dolayısıyla Manisa’nın Saruhanlı ilçesindeki ailesine yönelik başlatılan icra takibi, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesince borç ödenerek durduruldu.


  Yıkılacak diye boşaltılan bina misafirhane oldu

ZONGULDAK'TA, 6 yıl önce zemin kayması sonucu yıkılma tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle boşaltılan Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) ait tarihi huzurevi binası, misafirhane olarak kullanılıyor.


  İlk standardı biz belirlemişiz

Sultan II. Beyazıd tarafından yaklaşık 500 yıl önce ferman olarak hazırlanan ve bugünkü anlamda ilk standart olma özelliğini taşıyan ‘’Kanunname-i İhtisab-ı Bursa’’da (Bursa Belediye Kanunu) giyimden gıdaya, mutfak eşyalarından hayvan yemlerine kadar her şeyin standardize edildiği görülüyor.


  Koku İle tedavİ

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deontoloji ve Tıp Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ayten Altıntaş, ‘’koku’’nun insan üzerine çok önemli etkileri bulunduğunu ve Türk tıp tarihinde psikolojik tedavide uygulandığını söyledi.


  Günde 50 kuruşa mobil internet keyfi

Vodafone, ‘Cepnet mobil internet’ tarifesiyle günde 50 kuruş’a herkese sınırsız mobil internet keyfi sunuyor.


  Dünyada ilk tam yüz nakli yapıldı

İspanya’da geçirdiği bir travmaya bağlı olarak yutkunmak, nefes almak ve konuşmakta güçlük çeken genç bir hastaya tam yüzlü nakli yapıldığı açıklandı. Barcelona’daki Vall d’Hebron Hastanesi, 5 yıldır deforme olmuş yüzüyle yaşayan, adı açıklanmayan gence Mart ayında nakil yapıldığını belirtirken, bu ameliyatın dünyadaki ilk tam yüz nakli olduğu iddiasında bulundu.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım