26 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Meclisler tarihî olayları yargılamasın

Amerikalı hukukçu ve akademisyen Bruce Fein, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarıyla ilgili olarak, “Tarih, parlamentolar tarafından değil, tarihçiler tarafından yargılanmalı. Yasama organları değil, mahkemeler suç olup olmadığına bakar, parlamentoların tarihî olayları yargılamaya kalkmaları, hukuka ve anayasalara aykırıdır’’ dedi.

Parlamentolar tarihî olayları yargılamamalı

ABD'NİN eski başkanlarından Ronald Reagan’ın hukuk danışmanlığını yapan Amerikalı hukukçu ve akademisyen Bruce Fein, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarıyla ilgili olarak Türk tarafının, dâvâsını tarihî gerçeklere ve hukuka dayanarak savunmaya devam etmesi gerektiğini, Ermeniler’in iddialarını yayma ve Kongre’ye tasarı sunma yönündeki çabalarının ancak Türkler’in seslerini yükseltmeleri halinde zayıflayacağını belirtti. New York’ta ‘’Genç Türkler-Young Turks’’ derneği tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen ‘’Ermeni Yalanlarına Son ve Şehitlerimizi Anma’’ mitinginde konuşma yapan Bruce Fein, gazetecilerin 1915 olaylarına yönelik Ermeni iddiaları ve ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde 4 Mart’ta bir oy farkla kabul edilen Ermeni tasarısıyla ilgili sorularını cevapladı. Bruce Fein, Ermeniler’in Türkler’e yönelik iddialarının ve suçlamalarının asılsız olduğunu belirterek uluslar arası arenada ‘’özellikle suçların en büyüğü sayılan soykırım kelimesinin son derece dikkatli kullanılması gerektiğini’’ belirtti. Fein, ‘’Ermeniler iddialarını hiçbir zaman Uluslararası Adalet Divanı’na götürmediler ve ‘işte bunlar delillerimiz’ demediler, hep siyasî kuruluşlara başvurdular ve siyasî organların kendilerini desteklemelerini istediler. Tarih, parlamentolar tarafından değil, tarihçiler tarafından yargılanmalı. Yasama organları değil, mahkemeler suç olup olmadığına bakar, parlamentoların tarihî olayları yargılamaya kalkmaları, hukuka ve anayasalara aykırıdır’’ dedi.

26.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Meclisler tarihî olayları yargılamasın

  Obama’nın açıklaması siyasî

  ABD’deki Ermeniler Obama’ya tepkili

  Putin’den Nabucco eleştirisi

  Çernobil nükleer faciâsının 24. yılı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım