26 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Putin’den Nabucco eleştirisi

RUSYA Başbakanı Vladimir Putin Avusturya’da Orta Asya ve Hazar enerji kaynaklarının Avrupa’ya ulaşımını sağlayan Nabucco doğalgaz boru hattını eleştirdi.

Putin, “Arz anlaşmaları sağlanmadan boru hattı inşa etmek anlamsız ve çok tehlikeli. Bana Nabucco’ya doğalgaz arzı sağlayacak bir tek ülke ile yapılan anlaşmayı gösterebilir misiniz?” eleştirisi getirdi. Rusya’nın sadece bir bölgesinde 55 trilyon metreküp doğalgaz rezervi bulunduğunu kaydeden Rusya Başbakanı, “Önümüzdeki yüz yıl içinde gelişen Rusya ve Avrupa ekonomilerinin doğalgaz ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız. Burada sorun Rusya’nın doğalgaz arzını sağlayıp sağlayamayacağı değil. Avrupa tüketimi için doğalgaz arzının çeşitlenmesi” dedi. Güney Akım’da arz garantisinin sağlandığına dikkat çeken Putin, “Nabucco için bir şey demek istemiyorum. Ancak bu Nabucco’nun realize edilemeyeceği anlamına gelmiyor. Şartlar değişir ve Avrupa’nın çok büyük doğalgaz ihtiyacı ortaya çıkar. Sonra da tüketiciler alternatifler araştırır. O zaman diğer yollar düşünülebilir. Bana göre, bu proje basitçe zamansız” ifadelerini kullandı.

26.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Meclisler tarihî olayları yargılamasın

  Obama’nın açıklaması siyasî

  ABD’deki Ermeniler Obama’ya tepkili

  Putin’den Nabucco eleştirisi

  Çernobil nükleer faciâsının 24. yılı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım