26 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Haliç'te 17 yıl sonra maraton koşuldu

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş'nin, Atletizm Federasyonu ile birlikte organize ettiği 8. Uluslararası Haliç Yarı Maratonu, İstanbul'da koşuldu.

İlki 1987 yılında yapılan ve 1993 yılına kadar kesintisiz olarak 7 yıl düzenlenen Haliç Yarı Maratonu, 17 yıl aradan sonra yeniden düzenlenirken, erkeklerde Abdülkadir Türk, bayanlarda ise Tuğba Merve Çavdar birinci oldu. 22 farklı ülkeden 380'i yabancı olmak üzere, toplam 911 sporcu katıldığı yarış, Eyüp Belediye Başkanlığı'nın önünden Eminönü istikametine doğru verilen startla başladı. Yarı maratonun startını İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin verdi. Atletler, Ayvansaray Caddesi, Ayadimitri Kilisesi, Balat Parkı, Şair Nedim Parkı, Kadir Has Üniversitesi Cibali Yerleşkesi önünden geçerek, Ragıp Gümüşpala Caddesi'nden Eminönü'ne, oradan sahil şeridini takip ederek Sarayburnu üzerinden Yenikapı'ya ulaştıktan sonra, Yenikapı Meydanı'ndan yapılan dönüşle, aynı güzergahı izleyerek, yarışı, başlanılan noktada tamamladı. Maratonda erkeklerde Abdülkadir Türk, 1.06.54'lük derecesiyle birinci olurken, Ramazan İşmel 1.14.40 ile ikinciliği, Murat Kaya da 1.15.29 ile üçüncülüğü elde etti. Bayanlarda ise Tuğba Merve Çavdar, 1.33.03'lük derecesiyle yarışı ilk sırada tamamlarken, İsveçli Sussana Neill 1.36.41 ile ikinci, Bakiye Duran da 1.37.25 ile üçüncü oldu.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI YARIŞLARI

Yarı maraton kapsamında ayrıca, ilköğretim ve lise öğrencilerinin katıldığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 39. Atletizm Yarışları da yapıldı. Küçükler kategorisinde 1400 metrelik parkurda yapılan yarışlarda erkeklerde Sultanbeyli Yaşar Paşalı İlköğretim Okulu'ndan Murat Emektar, bayanlarda da Beykoz Paşabahçe İlköğretim Okulu'ndan Yaren Saraç birinci oldu. Bu kategoride takımlarda ise erkeklerde Sultanbeyli Yaşar Paşalı İlköğretim Okulu, bayanlarda da Ümraniye Şehit Öğretmen Sevda Aydoğan İlköğretim Okulu ilk sırada yer aldı. Yıldızlar kategorisinde 1800 metrede yapılan koşuda erkeklerde Sultanbeyli Mevlana İlköğretim Okulu'ndan Delil Kaya, bayanlarda da Zeytinburnu İlköğretim Okulu'ndan Fatma Arık, birinciliğe ulaştı. Yıldızlar kategorisinde takımlarda erkeklerde Sultanbeyli Mevlana İlköğretim Okulu, bayanda da Ümraniye Selçuk Ecza 50. Yıl İlköğretim Okulu birinci oldu. Gençler kategorisinde 3800 metrelik parkurda yapılan yarışta ise erkeklerde Kartal Hacı Hatice Bayraktar Lisesi'nden Hakan Yıldız, bayanlarda da Kadıköy Ahmet Sani Gezici Lisesi'nden Dilek Bal, birinciliği elde etti. Bu kategoride takımlarda hem erkek hem bayanlarda Sultanbeyli Hüsnü Özyeğin Lisesi birinciliğe ulaştı.

26.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Denizli: Canımız çok yandı

  Basketbol normal sezon bitti, sırada ‘play-off’ heyecanı var

  Manisaspor Süper Lig'e tutundu

  Holosko: Ağrım var,özveriyle oynuyorum

  Bobo'dan penaltı tepkisi

  Beşiktaş için bitti

  Denizli: Batuhan isterse Beşiktaş'a hizmet eder

  SERDAR PATLADI

  Haliç'te 17 yıl sonra maraton koşuldu

  Filede kupa Ziraat'ın

  Rooney: Dünyanın en iyi futbolcusu Messi

  Torres'e göre Premier Ligi oyuncuların canını çıkarıyor

  Dünya Bocce Şampiyonası İzmir'de yapılacak

  Ersanlı Bucks evinde Hawks'ı 107-89 yendi

  Denizli futbolu bu sezon küme düştü

  Türkiye'nin ilk fair play müzesi Konya'da açılıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım