28 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Yaylalara göç hazırlığı

ÇUKUROVA’NIN sıcağı ve neminden bunalan vatandaşların sığınağı olan yayla evlerinde, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte göç hazırlıklarına başlandığı bildirildi.

derlenen bilgilere göre, Pozantı şehir merkezi ve yakın çevresi, Akçatekir, Bürücek, Kamışlı, Kozan’ın Horzum ve Göller, Karaisalı’nın Kızıldağ, Aladağ’ın Başpınar ve Meydan, Osmaniye’nin Zorkun yaylaları, Adana, Mersin ve Osmaniye şehir merkezlerinde yaşayan vatandaşların rahat nefes alabilecekleri serin mekânlar olarak dikkati çekiyor.

Yaz aylarında zaman zaman 40 dereceyi aşan sıcak günlerde yüksek nem oranının da etkisinden bunalan vatandaşların sığınma yerleri olan yaylalar, yöre insanının yanı sıra Türkiye’nin farklı bölgelerinde de hayli ilgi görüyor. Günü birlik turlarla da piknikçilerin, fotoğraf ve tabiat tutkunlarının ilgisini çeken yaylalardaki evlerde şu günlerde yenileme, bakım-onarım, düzenleme gibi çalışmalar dolayısıyla hareketlilik başladı.

Vatandaşların, yaz aylarını geçirecekleri, sahibi oldukları veya kiraya tuttukları konutlardaki çalışmalar, inşaat malzemeleri satışı yapan esnafa da canlılık kazandırdı. Yaylaların bulunduğu belde ve ilçe belediyeleri de sezon süresince yayla sakinlerine daha iyi ve kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla yol, su, ve çevre düzenlemesi gibi hizmete yönelik faaliyetlere hız kazandırdı.

Akçatekir, Fındıklı, Armutoluğu, Belemedik ve Hamidiye gibi yaylalarda konaklayan vatandaşların gıda ve diğer farklı ihtiyaçlarının çoğunu temin ettiği Pozantı ilçesinde, belediye hizmetleri de yeni sezon öncesi yoğunlaştı.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, vatandaşların yayla evlerinde göç öncesi bakım ve onarım gibi faaliyetlere başlamasının, yöredeki inşaat malzemeleri satışı yapan esnafa canlılık kazandırdığını söyledi.

Yörede kiralık evlerin fiyatların konumuna göre sezonluk bin 500 ve 2 bin 500 TL arasında değiştiğini belirten Çay, şöyle konuştu: "Resmî verilere göre kış aylarında 9 bin 880 olan Pozantı ilçe nüfusu, yaz aylarında 15-16 bini buluyor. Çevre yaylalık yerleşim yerleri ve köylerden günü birlik alış veriş yapmak üzere ilçe merkezine gelenleri de düşünürsek bu rakam 30-35 bine ulaşıyor. Bu nüfus artışı da bizim kaliteli belediyecilik hizmeti vermemiz noktasında sıkıntı oluşturuyor. 9 bin 880 nüfusa göre maddî ödenek alan belediyemiz, 30-35 bin kişiye hizmet vermekte zorlandığı için büyük sıkıntı yaşıyor. Hükümetin yaz aylarında nüfusu artan yörelere yönelik yapmaya başladığı yeni planlamayı bir an önce bitirmesini bekliyoruz.’’

28.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Yaylalara göç hazırlığı

  Köprünün çevresi adeta çöplüğe döndü

  Toptancı halindeki anlaşmazlık sona erdi

  Çocuklar, muayene sırasını oyun odasında bekliyor

  Kırşehirli boyacılar lostra salonu istiyor

  Kız öğrenci okul bahçesinde bıçaklandı

  Cezaevi firarisi Rize’de yakalandı

  Cep telefonuna gelen mesaj ile dolandırıldı

  İzmir’in kıyıları nakış gibi işlenecek

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım