28 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Köprünün çevresi adeta çöplüğe döndü

BAĞLANTI yollarının yapılması yılan hikâyesine dönen ve atıl durumda bekleyen Yeni Karşıyaka Köprüsü’nün çevresi adeta çöplüğe döndü.

2008 yılında temeli atılan ve ihale şartnamesine göre 750 günde bitirilmesi gereken köprü inşaatı, bölgenin köprüye olan acil ihtiyacı sebebiyle 150 gün gibi kısa bir sürede tamamlanmıştı. 208 metre uzunluğunda ve 11,5 metre genişliğindeki yeni köprünün yapımı için 3 milyon lira harcandı. Karşıyaka ve Esenyurt mahalleleriyle birlikte 40 köyün de Kızılırmak üzerinden Sivas kent merkezi ile bütünleşmesini sağlamak amacıyla yapılan Yeni Karşıyaka Köprüsü’nün bir türlü hizmete girmemesi sadece ulaşımı ve bölgenin gelişmesini etkilemekle kalmıyor çevre kirliliğine de yol açıyor. Köprünün çevresine dökülen çöpler ve hafriyatlar çevre ve görüntü kirliliğine sebep olurken bu durum 3 milyon liralık yatırımın nasıl atıl hale geldiğini de gözler önüne seriyor. Yapıldığı bölgenin ulaşım sorununu ortadan kaldırması beklenen köprünün bağlantı yollarının yapılıp yapılmayacağı konusundaki belirsizlik sürüyor. Tarihî Kesik Köprü’nün dar olması dolayısıyla yıllarca ulaşımda sıkıntı yaşayan ve yeni bir köprünün hizmete girmesinin hayalini kuran bölge halkı, hayallerinin gerçekleşmesi için sorunun bir an önce çözülmesini bekliyor. Yeni Karşıyaka Köprüsü’nün trafiğe açılmaması, Karşıyaka ve Esenyurt mahalleleri ile bölgedeki 40 köyün yükünü senelerdir taşıyan Kesik Köprü’nün restorasyona alınmasını da engelliyor.

28.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Yaylalara göç hazırlığı

  Köprünün çevresi adeta çöplüğe döndü

  Toptancı halindeki anlaşmazlık sona erdi

  Çocuklar, muayene sırasını oyun odasında bekliyor

  Kırşehirli boyacılar lostra salonu istiyor

  Kız öğrenci okul bahçesinde bıçaklandı

  Cezaevi firarisi Rize’de yakalandı

  Cep telefonuna gelen mesaj ile dolandırıldı

  İzmir’in kıyıları nakış gibi işlenecek

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım