02 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Avrupa'da oynamak için Trabzon'a geldim

FUTBOL Federasyonu tarafından aylık olarak çıkartılan TamSaha dergisinin Mayıs ayı sayısına, Trabzonsporlu futbolcu Gutierrez Teofilo açıklamalarda bulundu.

Kolombiyalı golcü futbolcu Teofilo, Trabzonspor'a para dışında hangi sebepten dolayı geldin sorusuna, "Güney Amerikalı her genç oyuncu için genç yaşta Avrupa'ya gelmek çok önemli bir adımdır. Bunu ailem ve çocuklarım için yapmam gerekiyordu. Kolombiya Ligi'nde 30 gol atmış ve en iyi oyuncu seçilmiştim. Artık oradaki misyonumu tamamlamış sayılırdım" dedi.

Kafandaki Türkiye imajıyla buraya geldikten sonra karşılaştıkların birbiriyle örtüşüyor muydu? sorusuna ise Teofilo, " Türkiye'nin Avrupa içinde önemli yer tuttuğunu, tüm koşulları ile futbol oynamak için çok güzel bir ülke olduğunu biliyordum. Milli takıma gittiğimde Cordoba ile çok uzun süren bir sohbetimiz olmuştu. Cordoba Türkiye'den çok olumlu bahsetmiş, özellikle İstanbul hakkında övgü dolu sözler söylemişti. Bana, "Orada insanlar senin futbol oynaman için gerekli tüm uygun koşulları oluşturur. Tek yapman gereken, uyum sağlamak ve çok çalışmak" demişti. Bu dediklerini teyit etmiştim." şeklinde konuştu.

Trabzona gelmeden önce başka takımlardan teklif aldınmı şeklindeki soruya Teofilo, "Almanya ve Meksika'dan birçok teklif aldım. Ama benim önceliğim Avrupa'da sportif ve maddi anlamda en iyi imkânı sağlayan kulübe gitmekti. Trabzonspor da bu anlamda en iyi teklifi yapan kulüptü ve ben de buraya gelmeyi seçtim. Tercihimin doğru olduğunu da buraya gelince gördüm." şeklinde konuştu.

Türk futbolu ve artı eksilerindende bahseden Teofilo, "Türk futbolunun yeri dünya futbolunda üst sıralarda. İngiltere ve İspanya'nın ardından bir kaç lig sayacak olursak Türkiye bunların içinde yer alıyor. Çok önemli oyuncuların, kariyerlerinin önemli bir bölümünde Türkiye'ye gelip oynamaları çok ciddi bir gösterge. Türk futbolcusu işler istediği gibi gitmeyince bu durumla başa çıkmayı beceremiyor. Takım arkadaşlarına kırıcı davranıyor ya da rakiplerine karşı gereğinden fazla sert oynuyor, zihinsel kontrolünü kaybediyor. Bu durumla başa çıkabilmeleri için zihinsel desteğe ihtiyaçları var" ifadelerini kullandı. Şenol Güneş ile ilgili soruya kolombiyalı futbolcu Teofilo, " Şenol Hocayla aynı dili kullanamadığım için üzüntü duyuyorum. Türkçeyi öğrenip onunla direkt iletişim kurmayı istiyorum. Çok akıllı ve olgun biri olduğunu gözlemliyorum Hatta bilge bir havası var. Bize çok saygılı davranıyor" şeklinde cevapladı.

02.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Avrupa'da oynamak için Trabzon'a geldim

  İlk üniversite boğaz yarışı 8 Mayıs'ta

  Dünya Spor Yazarları Hiddink'i dünyanın en iyi 3. antrenörü seçti

  Demirel: En görkemli dünya şampiyonasını biz yapacağız

  BEŞİKTAŞ MORAL ARIYOR

  "Fatih Wörld Cup 2" nin şampiyonu Senegal oldu

  Buca, Nike Cup'ta ilk 8'e kaldı

  Almanya'da haftanın golü Ümit Korkmaz'dan geldi

  Fransa'nın 2016'ya bakışı: Türkiye bir numaralı rakip

  Barcelona'nın elenmesi Del Bosque'yi korkuttu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım